GÖLLER BÖLGESİ SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI BURDUR’DA

Gündem 19.01.2021 - 15:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GÖLLER BÖLGESİ SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI BURDUR’DA

‘Göller Bölgesi Spor Çalıştayı gerçekleştirilecek.
GÖLLER BÖLGESİ SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI BURDUR’DA Burdur ve Isparta valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) iş birliğinde ilgili kurum kuruluşların destekleriyle ‘Göller Bölgesi Spor Çalıştayı gerçekleştirilecek.   Burdur MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Lavanta Tepesi Oteli’nde 20-21 Ocak 2021 tarihlerindeki çalıştayda, kurum ve kuruluşların yetkilileri, federasyon temsilcileri, spor turizmine ait sektör temsilcileri, STK’lar ve bilim insanları bir araya gelecek. Katılımcılar; iklimi ve doğası ve son yıllarda spor turizmi için yapılan altyapı yatırımları ile spor turizminde iddialı konuma gelen Göller Bölgesi’nin cazibe merkezi olma hedefine yönelik fikir alışverişinde bulunup yol haritası belirleyecek.   Açılış konuşmaları, ilgili kurum ve kuruluşların sunumları ile katılımcıları bilgilendirileceği açılış toplantısıyla başlayıp 2 gün sürecek çalıştayda; ‘gençlik ve spor bakanlığının spor turizmi ve uluslararası organizasyonlarla ilgili faaliyetleri’, ‘Göller Bölgesi spor turizm potansiyeli ve altyapısı’, ‘Isparta ve Burdur illerinde spor turizmi amaçlı yapılabilecek organizasyonlar ve sektörün genel durumu’ ve ‘spor turizminde sektörden örnekler’ konularını içeren panel gerçekleştirilecek. Çalıştayda oluşturulacak ‘Futbol’, ‘Doğa Sporları’ ve ‘Diğer Sporlar’ konu başlıklarındaki 3 çalışma grubunda Isparta ve Burdur’un spor turizmi sektörüyle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, federasyon temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri beyin fırtınası yapacak. Çalıştayda; Göller Bölgesi’nin spor turizmi potansiyelinin nasıl daha etkin değerlendirilebileceğine yönelik analizi yapılacak, ilgili ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerinin tespiti gerçekleştirilip yol haritasının ne olacağına ilişkin görüş ve öneriler ele alınacak.  
‘Göller Bölgesi Spor Çalıştayı gerçekleştirilecek.

GÖLLER BÖLGESİ SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI BURDUR’DA

Burdur ve Isparta valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) iş birliğinde ilgili kurum kuruluşların destekleriyle ‘Göller Bölgesi Spor Çalıştayı gerçekleştirilecek.

 

Burdur MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Lavanta Tepesi Oteli’nde 20-21 Ocak 2021 tarihlerindeki çalıştayda, kurum ve kuruluşların yetkilileri, federasyon temsilcileri, spor turizmine ait sektör temsilcileri, STK’lar ve bilim insanları bir araya gelecek. Katılımcılar; iklimi ve doğası ve son yıllarda spor turizmi için yapılan altyapı yatırımları ile spor turizminde iddialı konuma gelen Göller Bölgesi’nin cazibe merkezi olma hedefine yönelik fikir alışverişinde bulunup yol haritası belirleyecek.

 

Açılış konuşmaları, ilgili kurum ve kuruluşların sunumları ile katılımcıları bilgilendirileceği açılış toplantısıyla başlayıp 2 gün sürecek çalıştayda; ‘gençlik ve spor bakanlığının spor turizmi ve uluslararası organizasyonlarla ilgili faaliyetleri’, ‘Göller Bölgesi spor turizm potansiyeli ve altyapısı’, ‘Isparta ve Burdur illerinde spor turizmi amaçlı yapılabilecek organizasyonlar ve sektörün genel durumu’ ve ‘spor turizminde sektörden örnekler’ konularını içeren panel gerçekleştirilecek. Çalıştayda oluşturulacak ‘Futbol’, ‘Doğa Sporları’ ve ‘Diğer Sporlar’ konu başlıklarındaki 3 çalışma grubunda Isparta ve Burdur’un spor turizmi sektörüyle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, federasyon temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri beyin fırtınası yapacak. Çalıştayda; Göller Bölgesi’nin spor turizmi potansiyelinin nasıl daha etkin değerlendirilebileceğine yönelik analizi yapılacak, ilgili ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerinin tespiti gerçekleştirilip yol haritasının ne olacağına ilişkin görüş ve öneriler ele alınacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.