GENEL BAŞKAN ÖZCAN BAKAN FAKIBABA İLE GÖRÜŞTÜ

Ekonomi 13.10.2017 - 14:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GENEL BAŞKAN ÖZCAN BAKAN FAKIBABA İLE GÖRÜŞTÜ

Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan başta ırk ıslahı çalışmaları, İl Birliklerinin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü ve destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde yaşanılan problemler ve ekonomik sıkıntıları Bakan Fakıbaba’ya aktardı.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki güncel konuların değerlendirilmesi maksadıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Merkez Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında bir araya geldi.   Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan başta ırk ıslahı çalışmaları, İl Birliklerinin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü ve destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde yaşanılan problemler ve ekonomik sıkıntıları Bakan Fakıbaba’ya aktardı.   GTH Bakanı Fakıbaba, TDSYMB ve üye İl Birliklerinin hayvancılık sektörü açısından önemli kurumlar olduğunu ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunların çözümünde Bakanlık tarafından önemsenen bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade etti. Buna istinaden Genel Başkan Özcan, özellikle kırmızı et üretimi açısından yaşanan sıkıntıların ve ithalatın, Birliklerin gerçekleştireceği ıslah çalışmaları ile tamamen ortadan kaldırılabileceğini belirtti. Bakan Fakıbaba; Birliklerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için çaba sarf edeceklerini, bu kapsamda hayvancılık destekleme ödemeleri içerisinden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hizmetlerinin karşılığı olan bedelin kesilerek Birliklere ödenmesi konusunu değerlendireceklerini, Birlikleri üyeleri ile parasal konuda karşı karşıya getirmeyecek şekilde bir çalışma yapacaklarını söyledi.   Toplantı sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte TDSYM Birliğinin süt ve kırmızı et sektörüne yol haritası oluşturabilecek bir hayvancılık çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kasım ayı içinde ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı çalıştay kapsamında süt ve kırmızı et piyasaları ile ilgili sorunlar masaya yatırılacak. Toplantı sonunda Genel Başkan Kamil Özcan tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya plaket takdim edildi.   Hayvancılık Çalıştayı İçin Görüş Birliği Bakan Fakıbaba, Merkez Birliği Yönetim ve Denetim Kurulları arasında verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Genel Başkan Özcan; “Sayın Bakanımıza; Birliklerimizin içinde bulunduğu durumu, et ve süt piyasasındaki sorunları ve Birliklerin bu sorunların çözümü için Damızlık Birliklerinin yürüttüğü ıslah çalışmalarının önemini belirttik. Merkez Birliğimizin, süt ve ette yol haritası oluşturabilmek amacı ile sektör temsilcilerinin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesi hakkında görüş birliğine vardık. Gerçekleştireceğimiz bu çalıştayın Ülke hayvancılığı için bir milat olacağını umut ediyor Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan başta ırk ıslahı çalışmaları, İl Birliklerinin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü ve destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde yaşanılan problemler ve ekonomik sıkıntıları Bakan Fakıbaba’ya aktardı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki güncel konuların değerlendirilmesi maksadıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Merkez Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında bir araya geldi.

 

Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan başta ırk ıslahı çalışmaları, İl Birliklerinin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü ve destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde yaşanılan problemler ve ekonomik sıkıntıları Bakan Fakıbaba’ya aktardı.

 

GTH Bakanı Fakıbaba, TDSYMB ve üye İl Birliklerinin hayvancılık sektörü açısından önemli kurumlar olduğunu ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunların çözümünde Bakanlık tarafından önemsenen bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade etti. Buna istinaden Genel Başkan Özcan, özellikle kırmızı et üretimi açısından yaşanan sıkıntıların ve ithalatın, Birliklerin gerçekleştireceği ıslah çalışmaları ile tamamen ortadan kaldırılabileceğini belirtti. Bakan Fakıbaba; Birliklerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için çaba sarf edeceklerini, bu kapsamda hayvancılık destekleme ödemeleri içerisinden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hizmetlerinin karşılığı olan bedelin kesilerek Birliklere ödenmesi konusunu değerlendireceklerini, Birlikleri üyeleri ile parasal konuda karşı karşıya getirmeyecek şekilde bir çalışma yapacaklarını söyledi.

 

Toplantı sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte TDSYM Birliğinin süt ve kırmızı et sektörüne yol haritası oluşturabilecek bir hayvancılık çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kasım ayı içinde ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı çalıştay kapsamında süt ve kırmızı et piyasaları ile ilgili sorunlar masaya yatırılacak. Toplantı sonunda Genel Başkan Kamil Özcan tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya plaket takdim edildi.

 

Hayvancılık Çalıştayı İçin Görüş Birliği

Bakan Fakıbaba, Merkez Birliği Yönetim ve Denetim Kurulları arasında verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Genel Başkan Özcan; “Sayın Bakanımıza; Birliklerimizin içinde bulunduğu durumu, et ve süt piyasasındaki sorunları ve Birliklerin bu sorunların çözümü için Damızlık Birliklerinin yürüttüğü ıslah çalışmalarının önemini belirttik. Merkez Birliğimizin, süt ve ette yol haritası oluşturabilmek amacı ile sektör temsilcilerinin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesi hakkında görüş birliğine vardık. Gerçekleştireceğimiz bu çalıştayın Ülke hayvancılığı için bir milat olacağını umut ediyor Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.