GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLERE BÜYÜK ONUR

Gündem 19.09.2018 - 15:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLERE BÜYÜK ONUR

Burdur’daki Gaziler Gününde muharip gaziler Burdur protokolünün teveccühüne bir kez daha kazandı.
19 Eylül Gaziler Gününde Vali Hasan Şıldak önderliğinde gaziler için bir dizi program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki tören programını, Muharip Gaziler Derneği ziyareti takip ederken, sonrasında da Polis Dinlenme Tesislerinde gaziler ve şehit yakınları onuruna yemek tertip edildi. Burdur’daki tüm programlara Valilik, Belediye, Garnizon Komutanlığı, MAKÜ, sivil toplum örgütleri ve resmi daire müdürleri yakın ilgi göstererek katıldı. Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreninde Valiliğin, Burdur Belediyesinin, Garnizon Komutanlığının ve Muharip Gaziler Derneğinin çelenkleri Atatürk Anıtına koyuldu. Çelenk töreninde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar: “Bugün 5713 şehit verdiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi’nin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Türk milleti adına “Gazilik ve Mareşallik” unvanı verilmiştir. Bugün gazilerin onur günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta kalan gazilerimize esenlikler diliyorum.” dedi. Çelenk töreni şiir okunmasıyla sona erdi.   Muharip Gaziler Derneğini tüm protokol mensuplarıyla birlikte ziyaret edip, gazilerin hal ve hatırını soran Vali Hasan Şıldak konuşmasında “Önemli gün ve olayların hatırlanması kutlanması bizi millet olarak güçlü kılıyor bugün de anlamlı günleri hep birlikte kutluyoruz. Gaziler günümüz bütün gazilerimize, gazi ailelerine ülkemiz genelinde kutlu olsun. Gerek gazilerimiz, gerekse bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz bizim için her zaman en kutsal değerlerimizdir. Bu günün anlamı da önemlidir çünkü bu gün devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilmesinin yıl dönümüdür ve bu anlamıyla da önem atfedilen bir gündür. Bütün şehit ailelerimize ve gazilere uzun ömürler diliyoruz. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarak şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. GAZİLER ONURUNA YEMEK Vali Şıldak’ın düzenlediği program Polis Dinlenme Tesislerindeki öğle yemeği ikramıyla sona erdi. Yemeğe gaziler ve aileleri, şehit aileleri, askerî erkan, emniyet müdürlüğü yetkilileri ve tüm protokol mensupları icabet etti. Şıldak, yemek sonrasında da birlik ve beraberliğe dikkat çekip, Türkiye’nin dünya üzerinde önemli bir konumda bulunduğunu, böylesine önemli bir konum ve coğrafyada bulunan Türkiye’de her şeyin “süt liman” gözükürken dış destekli iç karışıklıkların her an çıkabileceğini ve bunlar için de emniyet tedbirlerinin artırılıp, halkın asayişinin temin edildiğini dile getirdi, gazilere minnet borcunun yalnızca bir günde değil yılın her gününde mevcut olduğunu belirtti.  
Burdur’daki Gaziler Gününde muharip gaziler Burdur protokolünün teveccühüne bir kez daha kazandı.

19 Eylül Gaziler Gününde Vali Hasan Şıldak önderliğinde gaziler için bir dizi program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki tören programını, Muharip Gaziler Derneği ziyareti takip ederken, sonrasında da Polis Dinlenme Tesislerinde gaziler ve şehit yakınları onuruna yemek tertip edildi. Burdur’daki tüm programlara Valilik, Belediye, Garnizon Komutanlığı, MAKÜ, sivil toplum örgütleri ve resmi daire müdürleri yakın ilgi göstererek katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreninde Valiliğin, Burdur Belediyesinin, Garnizon Komutanlığının ve Muharip Gaziler Derneğinin çelenkleri Atatürk Anıtına koyuldu. Çelenk töreninde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar: “Bugün 5713 şehit verdiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi’nin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Türk milleti adına “Gazilik ve Mareşallik” unvanı verilmiştir. Bugün gazilerin onur günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta kalan gazilerimize esenlikler diliyorum.” dedi. Çelenk töreni şiir okunmasıyla sona erdi.

 

Muharip Gaziler Derneğini tüm protokol mensuplarıyla birlikte ziyaret edip, gazilerin hal ve hatırını soran Vali Hasan Şıldak konuşmasında “Önemli gün ve olayların hatırlanması kutlanması bizi millet olarak güçlü kılıyor bugün de anlamlı günleri hep birlikte kutluyoruz. Gaziler günümüz bütün gazilerimize, gazi ailelerine ülkemiz genelinde kutlu olsun. Gerek gazilerimiz, gerekse bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz bizim için her zaman en kutsal değerlerimizdir. Bu günün anlamı da önemlidir çünkü bu gün devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilmesinin yıl dönümüdür ve bu anlamıyla da önem atfedilen bir gündür. Bütün şehit ailelerimize ve gazilere uzun ömürler diliyoruz. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarak şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

GAZİLER ONURUNA YEMEK

Vali Şıldak’ın düzenlediği program Polis Dinlenme Tesislerindeki öğle yemeği ikramıyla sona erdi. Yemeğe gaziler ve aileleri, şehit aileleri, askerî erkan, emniyet müdürlüğü yetkilileri ve tüm protokol mensupları icabet etti. Şıldak, yemek sonrasında da birlik ve beraberliğe dikkat çekip, Türkiye’nin dünya üzerinde önemli bir konumda bulunduğunu, böylesine önemli bir konum ve coğrafyada bulunan Türkiye’de her şeyin “süt liman” gözükürken dış destekli iç karışıklıkların her an çıkabileceğini ve bunlar için de emniyet tedbirlerinin artırılıp, halkın asayişinin temin edildiğini dile getirdi, gazilere minnet borcunun yalnızca bir günde değil yılın her gününde mevcut olduğunu belirtti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.