GAZİLER 19 EYLÜL’DE DE UNUTULMADI

Gündem 19.09.2017 - 13:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GAZİLER 19 EYLÜL’DE DE UNUTULMADI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ BURDUR’DA KUTLANDI.
Sakarya Meydan Muharebelerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilmesiyle başlayan 19 Eylül Gaziler Günü bu yıl da kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreni ile başlayan kutlama, ziyaret ve  Serenler Oteldeki yemek ile devam etti. Cumhuriyet Meydanındaki törende Burdur Valiliğinin, Garnizon Komutanlığının, Belediye Başkanlığının ve Muharip Gaziler Derneğinin çelenkleri sunuldu. Burada bir konuşma yapan Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muhaberesinin ardından Mustafa Kemal’e 19 Eylül günü gazilik unvanının verildiğini ve bu vesile ile 19 Eylül’ün gaziler günü olduğunu belirtti. Okyar,   TSK içine sızan hainlerle de mücadele edildiğini vurgulayarak, gaziler olarak hainleri kınadıklarını ifade etti. Okyar konuşmasının sonunda gazilere daha fazla sahip çıkılmasını istediklerini bildirdi. Çelenk töreninden ardından Burdur Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulunuldu. Ziyarette Burdur Valisi Şerif Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yanı sıra daire müdürleri, siyasi partilerin başkan ve üyeleri de katıldı. Gaziler için düzenlenen öğle programı Serenler Oteldeki yemekle devam ederken, ikindi namazında Ulucamide dualar okundu.  
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ BURDUR’DA KUTLANDI.

Sakarya Meydan Muharebelerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilmesiyle başlayan 19 Eylül Gaziler Günü bu yıl da kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreni ile başlayan kutlama, ziyaret ve  Serenler Oteldeki yemek ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanındaki törende Burdur Valiliğinin, Garnizon Komutanlığının, Belediye Başkanlığının ve Muharip Gaziler Derneğinin çelenkleri sunuldu. Burada bir konuşma yapan Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muhaberesinin ardından Mustafa Kemal’e 19 Eylül günü gazilik unvanının verildiğini ve bu vesile ile 19 Eylül’ün gaziler günü olduğunu belirtti. Okyar,   TSK içine sızan hainlerle de mücadele edildiğini vurgulayarak, gaziler olarak hainleri kınadıklarını ifade etti. Okyar konuşmasının sonunda gazilere daha fazla sahip çıkılmasını istediklerini bildirdi.

Çelenk töreninden ardından Burdur Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulunuldu. Ziyarette Burdur Valisi Şerif Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yanı sıra daire müdürleri, siyasi partilerin başkan ve üyeleri de katıldı. Gaziler için düzenlenen öğle programı Serenler Oteldeki yemekle devam ederken, ikindi namazında Ulucamide dualar okundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.