FUAR ALANI EKONOMİYE CANLILIK KATACAK

Gündem 17.08.2015 - 16:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FUAR ALANI EKONOMİYE CANLILIK KATACAK

FUAR ALANI EKONOMİYE CANLILIK KATACAK
Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi Salonu inşaatında fuar alanı olarak kullanılacak bölümün yan duvarlarının örülmesi tamamlanırken, çatı kaplama işlemleri ise bütün hızıyla sürüyor. Yine alan içerisinde bulunan kapalı otopark da bir yandan duvarların örülmesi ve sıvası gerçekleştiriliyor. 50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre alanı ile Katlı Otopark Projesi’nin, 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor. Alanda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın bitmesiyle birlikte Isparta’nın en büyük eserlerinden birisine kavuşacağını söyledi. Isparta Belediyesi teknik ekipleri, yüklenici firma yetkilileriyle inşaat alanında incelemelerde bulunan ve toplantı yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında yeni ilavelerin yapıldığını ve Gökkubbe Fuar Alanı’nın çok daha fonksiyonel hale getirildiğini söyledi. Gökkubbe’de 5 defa yapım ihalesine çıkıldığını ancak bu ihalelerin 4’ünün gerekli rekabet şartlarının oluşmaması, kamu yarının elde edilememesi ve evrak eksikliklerinden dolayı iptal edildiğini hatırlatan Başkan Günaydın, 5’inci ihale ile birlikte inşaatın kalan yapım işlerine başlandığını aktardı. Gökkubbe’de 4 defa ihale iptaliyle ciddi bir zaman kaybının oluştuğunu dile getiren Günaydın, “Bu alanımızın bitmesiyle birlikte Isparta’mıza, bölgemize Gökkubbe büyük faydalar sağlayacaktır. Burada her türlü toplantı, kültürel faaliyetler, konserler, fuarlar gibi etkinlikler rahatlıkla yapılabilecek. Isparta’mız en büyük eserlerinden birisine kavuşacak. Gökkubbe şehrimize yapılacak etkinlik ve fuarlarla da ciddi bir ekonomik canlılık getirecek. Şimdiden bu yapımızın Isparta’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
FUAR ALANI EKONOMİYE CANLILIK KATACAK

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi Salonu inşaatında fuar alanı olarak kullanılacak bölümün yan duvarlarının örülmesi tamamlanırken, çatı kaplama işlemleri ise bütün hızıyla sürüyor. Yine alan içerisinde bulunan kapalı otopark da bir yandan duvarların örülmesi ve sıvası gerçekleştiriliyor.

50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre alanı ile Katlı Otopark Projesi’nin, 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor. Alanda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın bitmesiyle birlikte Isparta’nın en büyük eserlerinden birisine kavuşacağını söyledi.

Isparta Belediyesi teknik ekipleri, yüklenici firma yetkilileriyle inşaat alanında incelemelerde bulunan ve toplantı yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında yeni ilavelerin yapıldığını ve Gökkubbe Fuar Alanı’nın çok daha fonksiyonel hale getirildiğini söyledi.

Gökkubbe’de 5 defa yapım ihalesine çıkıldığını ancak bu ihalelerin 4’ünün gerekli rekabet şartlarının oluşmaması, kamu yarının elde edilememesi ve evrak eksikliklerinden dolayı iptal edildiğini hatırlatan Başkan Günaydın, 5’inci ihale ile birlikte inşaatın kalan yapım işlerine başlandığını aktardı. Gökkubbe’de 4 defa ihale iptaliyle ciddi bir zaman kaybının oluştuğunu dile getiren Günaydın, “Bu alanımızın bitmesiyle birlikte Isparta’mıza, bölgemize Gökkubbe büyük faydalar sağlayacaktır. Burada her türlü toplantı, kültürel faaliyetler, konserler, fuarlar gibi etkinlikler rahatlıkla yapılabilecek. Isparta’mız en büyük eserlerinden birisine kavuşacak. Gökkubbe şehrimize yapılacak etkinlik ve fuarlarla da ciddi bir ekonomik canlılık getirecek. Şimdiden bu yapımızın Isparta’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.