Frig Vadisi talan ediliyor

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2018 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Frig Vadisi talan ediliyor

Defineciler kazmadık yer bırakmadı Tarihi Frig Vadisi definecilerin talanına uğruyor. Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi, defineciler tarafından yok ediliyor. Vadide adeta kazılmadık yer bırakmayan defineciler, son olarak Üçler Kayasına göz dikti. Taşkesik Mevkii içerisinde yer alan mezarlar talan edilirken, patlayıcılar ile define aranıyor. Çevre mahallelerde bulunan vatandaşların da karşı çıktığı defineciler, adeta bir tarihi yok ediyor. Bölge halkı duruma el konulmasını beklerken, vadideki birçok eser eski yapısını kaybetmeye devam ediyor.

Defineciler kazmadık yer bırakmadı

Tarihi Frig Vadisi definecilerin talanına uğruyor.

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi, defineciler tarafından yok ediliyor. Vadide adeta kazılmadık yer bırakmayan defineciler, son olarak Üçler Kayasına göz dikti. Taşkesik Mevkii içerisinde yer alan mezarlar talan edilirken, patlayıcılar ile define aranıyor. Çevre mahallelerde bulunan vatandaşların da karşı çıktığı defineciler, adeta bir tarihi yok ediyor. Bölge halkı duruma el konulmasını beklerken, vadideki birçok eser eski yapısını kaybetmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.