FOTOĞRAFLARLA AFYONKARAHİSAR

Kültür 03.01.2014 - 14:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FOTOĞRAFLARLA AFYONKARAHİSAR

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından beğeniye sunulan 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR' isimli kitabın tanıtımını gerçekleştirdi.
Albümü Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Burhanettin Çoban 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR' isimli kitabın Afyon tarihine ışık tutacağını ifade etti. Günlük hayatta her gün içinde olduğumuz mekanların dünü ve bugününü bir albümde topladıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; bu kitap sayesinde o yıllardaki yerleşimi, mimariyi, sosyal, kültürel ticari hayatı da öğrenmenin mümkün olacağını söyledi. Başkan Çoban, bu albümün asıl amacının Afyonkarahisar'ı ayakta tutan kültürel mirasın ve değerlerin yok olmaması için geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, mevcut tarihi ve kültürel varlıkları koruyup kollamak ve yeni nesillere bu şuuru vermek olduğunu söyledi. BAŞKAN EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK ETTİ 2010 yılından bu tarafa Afyonkarahisarla ilgili  tarihi fotoğrafları çok titiz bir şekilde takip ettiklerini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; "Kitabımızda Sultan II. Abdülhamit Han'a ait yıldız arşivinden, Alman Arkeoloji Enstitüsünden ve Türkiye'deki tüm müzayedelerden ilimizle ilgili fotoğrafları derledik. Bu vesileyle Afyon'da yaşayan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan yada Türkiye dışında yaşayan değerli Afyonkarahisarlılar'a buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle irtibat kurmaları halinde bu kitapları kendilerine göndermekten, teslim etmekten büyük mutluluk duyacağız. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Hasan Özpunar kardeşimizi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün çok değerli personelini candan kutluyor, tebrik ediyorum" diye konuştu. Toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu ise oluşturulan kitabın Afyonkarahisar tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek; 'Ülkemizde 2009 yılına kadar Afyonkarahisar denince tarihi güzellikler, konaklar, kültürel bölgeler vs. ulusal bazda  ele alınmıyordu. Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban'ın sayesinde artık ulusal medyada Afyonkarahisar anlatılırken, kentin markalaşması adına tarihi güzellikler ön plana çıkmaya başladı. Kültür yayınımız olan 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR'  isimli kitabımızın hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından beğeniye sunulan 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR' isimli kitabın tanıtımını gerçekleştirdi.

Albümü Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Burhanettin Çoban 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR' isimli kitabın Afyon tarihine ışık tutacağını ifade etti.

Günlük hayatta her gün içinde olduğumuz mekanların dünü ve bugününü bir albümde topladıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; bu kitap sayesinde o yıllardaki yerleşimi, mimariyi, sosyal, kültürel ticari hayatı da öğrenmenin mümkün olacağını söyledi. Başkan Çoban, bu albümün asıl amacının Afyonkarahisar'ı ayakta tutan kültürel mirasın ve değerlerin yok olmaması için geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, mevcut tarihi ve kültürel varlıkları koruyup kollamak ve yeni nesillere bu şuuru vermek olduğunu söyledi.

BAŞKAN EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK ETTİ

2010 yılından bu tarafa Afyonkarahisarla ilgili  tarihi fotoğrafları çok titiz bir şekilde takip ettiklerini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; "Kitabımızda Sultan II. Abdülhamit Han'a ait yıldız arşivinden, Alman Arkeoloji Enstitüsünden ve Türkiye'deki tüm müzayedelerden ilimizle ilgili fotoğrafları derledik. Bu vesileyle Afyon'da yaşayan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan yada Türkiye dışında yaşayan değerli Afyonkarahisarlılar'a buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle irtibat kurmaları halinde bu kitapları kendilerine göndermekten, teslim etmekten büyük mutluluk duyacağız. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Hasan Özpunar kardeşimizi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün çok değerli personelini candan kutluyor, tebrik ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu ise oluşturulan kitabın Afyonkarahisar tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek; 'Ülkemizde 2009 yılına kadar Afyonkarahisar denince tarihi güzellikler, konaklar, kültürel bölgeler vs. ulusal bazda  ele alınmıyordu. Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban'ın sayesinde artık ulusal medyada Afyonkarahisar anlatılırken, kentin markalaşması adına tarihi güzellikler ön plana çıkmaya başladı. Kültür yayınımız olan 'FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN, BUGÜNE AFYONKARAHİSAR'  isimli kitabımızın hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.