FİRMA AVUKATLARI YOLUNACAK KAZI BULDU

Teknoloji 24.12.2015 - 16:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FİRMA AVUKATLARI YOLUNACAK KAZI BULDU

Türkiye’de çığ gibi büyüyen cep telefonu bayileri ve aksesuar dükkânlarının cezalar ile başları belada.
Türkiye’de çığ gibi büyüyen cep telefonu bayileri ve aksesuar dükkânlarının cezalar ile başları belada. Cep telefonlarının olmazsa olmazlarından aksesuarlar ve kılıflarda bazı markaların iPhone, Samsung, Galaxy, Beşiktaş, gibi aksesuar üreticilerinin kılıflarını koruma altına alabilmek için piyasaya firma avukatları polis ile gezerek dükkânlarda buldukları kendi markaları altında satılan spot kılıflara ceza yağdırıyor. En düşük 3000€’den başladığı cezalardan telefon bayileri isyan etmeye başladı. Burdur’da bulunan aksesuar ve telefon bayileri; “Bizler faturalı ürün alıyoruz, binlerce ürünün içerisinde hangisinin spot, hangisinin marka olduğunu ayırma imkânımız yok. Bu firmalar avukatlarını bizim üzerimize göndereceği yerde neden bu ürünleri ihraç eden, bayi bayi dolaşarak satan firmalara  ceza kesmiyor da 3-5 lira kazandığımız bir kılıfa binlerce tl ceza kesiyor. Zorumuza giden en büyük durum ise; firma avukatının bizleri tehdit ederek "Ya 3000€ verirsiniz ya da mahkemede hesaplaşırız, sizleri cezaevine attırırız" diyerek bizleri baskı altına almaları canımızdan bezdirdi. Bizler vergisini veren küçük esnaflarız. Firmaların bu ürünleri ihraç eden firmalar ile uğraşacağı yerde küçük esnaflar ile uğraşması acaba avukatların kendi çıkarları doğrultusunda esnafları yolunacak bir kaz gibi mi görüyorlar. Bizlerden istedikleri 3000€ anlaşma parasından firma sahipleri haberdar mı" diye serzenişte bulundu. Esnaflar devletin bu konularda bir çözüm üretmesi gerektiğini belirttiler.
Türkiye’de çığ gibi büyüyen cep telefonu bayileri ve aksesuar dükkânlarının cezalar ile başları belada.

Türkiye’de çığ gibi büyüyen cep telefonu bayileri ve aksesuar dükkânlarının cezalar ile başları belada.

Cep telefonlarının olmazsa olmazlarından aksesuarlar ve kılıflarda bazı markaların iPhone, Samsung, Galaxy, Beşiktaş, gibi aksesuar üreticilerinin kılıflarını koruma altına alabilmek için piyasaya firma avukatları polis ile gezerek dükkânlarda buldukları kendi markaları altında satılan spot kılıflara ceza yağdırıyor. En düşük 3000€’den başladığı cezalardan telefon bayileri isyan etmeye başladı. Burdur’da bulunan aksesuar ve telefon bayileri; “Bizler faturalı ürün alıyoruz, binlerce ürünün içerisinde hangisinin spot, hangisinin marka olduğunu ayırma imkânımız yok. Bu firmalar avukatlarını bizim üzerimize göndereceği yerde neden bu ürünleri ihraç eden, bayi bayi dolaşarak satan firmalara  ceza kesmiyor da 3-5 lira kazandığımız bir kılıfa binlerce tl ceza kesiyor. Zorumuza giden en büyük durum ise; firma avukatının bizleri tehdit ederek "Ya 3000€ verirsiniz ya da mahkemede hesaplaşırız, sizleri cezaevine attırırız" diyerek bizleri baskı altına almaları canımızdan bezdirdi. Bizler vergisini veren küçük esnaflarız. Firmaların bu ürünleri ihraç eden firmalar ile uğraşacağı yerde küçük esnaflar ile uğraşması acaba avukatların kendi çıkarları doğrultusunda esnafları yolunacak bir kaz gibi mi görüyorlar. Bizlerden istedikleri 3000€ anlaşma parasından firma sahipleri haberdar mı" diye serzenişte bulundu. Esnaflar devletin bu konularda bir çözüm üretmesi gerektiğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.