FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski öğretmen çift yakalandı

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 13.02.2020 - 09:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski öğretmen çift yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski öğretmen çift yakalandı
Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 yıldır aranan ikisi de öğretmen olan karı koca İstanbul'da yakalandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı olan S.Ö. ve H.Ö'nün İstanbul'da olduklarını tespit etti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yapılan koordinasyon sonucu şüpheliler, saklandıkları evde gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Ö. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken S.Ö. ise tutuklandı. Şüpheli karı kocanın, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, sürekli adres ve telefon hattı değiştirerek saklanmaya çalıştıkları ve örgütün üst düzey yönetimi ile en alttaki üyeler arasında köprü vazifesi gördükleri iddia edildi. 
FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski öğretmen çift yakalandı

Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 yıldır aranan ikisi de öğretmen olan karı koca İstanbul'da yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı olan S.Ö. ve H.Ö'nün İstanbul'da olduklarını tespit etti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yapılan koordinasyon sonucu şüpheliler, saklandıkları evde gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Ö. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken S.Ö. ise tutuklandı.

Şüpheli karı kocanın, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, sürekli adres ve telefon hattı değiştirerek saklanmaya çalıştıkları ve örgütün üst düzey yönetimi ile en alttaki üyeler arasında köprü vazifesi gördükleri iddia edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.