EXPO BİTKİLERİNE, KONTROL BELGESİ

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2014 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

EXPO BİTKİLERİNE, KONTROL BELGESİ

EXPO BİTKİLERİNE,KONTROL BELGESİ DÜZENLENMEYECEK
Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğle, EXPO 2016 Antalya kapsamında ülkemize gelecek bitkiler için Kontrol Belgesi düzenlenmeyecek. Ekonomi Bakanlığı’nın 31 Aralık 2013 gün ve 28868 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Ürün Güvenliği ve Denetimi 2014/5 tebliğine göre, EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkelerin yurtdışından getirecekleri bitkiler için Kontrol Belgesi düzenleme zorunluluğu ortadan kalktı. Tebliğ, ülkemizde ilk kez düzenlenecek EXPO’ya katılacak ülkeler için büyük kolaylık sağlayacak.Yayınlanan tebliğde şöyle denildi:“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın iznine tabi olması ve Uygunluk Yazısı düzenlenmesi kaydıyla, ek 3’te yer alan ve EXPO 2016 Antalya’da sergilenmek üzere getirilen ürünler için Kontrol Belgesi düzenlenmez.”Ek 3’te yer alan ürünler ise, tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyallerini içeriyor.EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, yapılan düzenlemenin EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkeler için çok büyük kolaylık getireceğini ve çok önemli zaman kazandıracağını belirtti.
EXPO BİTKİLERİNE,KONTROL BELGESİ DÜZENLENMEYECEK

Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğle, EXPO 2016 Antalya kapsamında ülkemize gelecek bitkiler için Kontrol Belgesi düzenlenmeyecek. 
Ekonomi Bakanlığı’nın 31 Aralık 2013 gün ve 28868 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Ürün Güvenliği ve Denetimi 2014/5 tebliğine göre, EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkelerin yurtdışından getirecekleri bitkiler için Kontrol Belgesi düzenleme zorunluluğu ortadan kalktı. Tebliğ, ülkemizde ilk kez düzenlenecek EXPO’ya katılacak ülkeler için büyük kolaylık sağlayacak.
Yayınlanan tebliğde şöyle denildi:
“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın iznine tabi olması ve Uygunluk Yazısı düzenlenmesi kaydıyla, ek 3’te yer alan ve EXPO 2016 Antalya’da sergilenmek üzere getirilen ürünler için Kontrol Belgesi düzenlenmez.”
Ek 3’te yer alan ürünler ise, tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyallerini içeriyor.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, yapılan düzenlemenin EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkeler için çok büyük kolaylık getireceğini ve çok önemli zaman kazandıracağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.