Ercengiz; ‘Amaçları Yoksul Vatandaşlarımıza Umut Tüccarlığı Yapmak’

Siyaset 28.03.2019 - 18:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ercengiz; ‘Amaçları Yoksul Vatandaşlarımıza Umut Tüccarlığı Yapmak’

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.   Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak açıklamasında; “AKP Burdur Belediye Başkanı olan arkadaşın proje kitapçığında yer alamayan ama bir anda gelen anket sonuçları ile seçimi kaybettiklerinin anlaşılması ile birlikte ortaya çıkan 1071 adını verdikleri konut projeleri ile gariban, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın umutları ile oynandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” diyerek devam eden Ercengiz “AKP seçim bürolarında yetkili, görevli olmayan kişilerin sözde konutlara, sözde kayıtlar yaptıklarını vatandaşımızın bizleri bilgilendirmesi ile öğrendik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kulaktan kulağa yayıp AKP seçim bürolarına davet ederek; isim soyisim ve T.C kimlik numaralarını almak suretiyle kendilerini konutlara kaydettiklerini belirtenler vatandaşlarımıza hiçbir belge ve makbuz da verememektedir. Oysa ki bir vatandaşımızı bir yere kaydettiğinizde eline bunu belirtir bir makbuz, bir evrak vermeleri gerekir. Umut tacirliği yapanların 1071 adını verdikleri proje ile ilgili ne bir arazileri vardır, ne de projeleri hazırdır. Sadece kes, yapıştır yönetimi ile hazırlanan bir görselin vatandaşlarımızın umutlarının çalınması ve bu sayede seçim kazanılacağının düşünülmesi son derece ayıp ve siyasi etik kurallarına aykırıdır. İhalesi yapılmamış, projesi hazırlanmamış, yeri belli olmayan bir hayal için sözde kayıt yapılması hayal ve umut satmanın bir adım ötesine geçmeyecek bir hareketten ibarettir. Vatandaşlarımız bu tür küçük oyunlar ile umutlarının ve geleceklerinin çalınmasına izin vermesinler. Onların 1071 adını verdikleri proje tamamen bir hayal ürünüdür. Bunun göstergesi de cesaret edip proje kitapçıklarına koymamalarından bellidir. AKP adayının kendi beyanında söylediği gibi ‘Oysa kazanmak kadar kaybetmenin de bir onuru vardır’ ifadelerini kendisine hatırlatıyoruz. Kaybetme korkusuyla, umut tacirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bu oyuna alet etmenin hiçbir kitapta yeri yoktur” ifadelerini kullandı.
Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

 

Millet İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak açıklamasında; “AKP Burdur Belediye Başkanı olan arkadaşın proje kitapçığında yer alamayan ama bir anda gelen anket sonuçları ile seçimi kaybettiklerinin anlaşılması ile birlikte ortaya çıkan 1071 adını verdikleri konut projeleri ile gariban, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın umutları ile oynandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” diyerek devam eden Ercengiz “AKP seçim bürolarında yetkili, görevli olmayan kişilerin sözde konutlara, sözde kayıtlar yaptıklarını vatandaşımızın bizleri bilgilendirmesi ile öğrendik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kulaktan kulağa yayıp AKP seçim bürolarına davet ederek; isim soyisim ve T.C kimlik numaralarını almak suretiyle kendilerini konutlara kaydettiklerini belirtenler vatandaşlarımıza hiçbir belge ve makbuz da verememektedir. Oysa ki bir vatandaşımızı bir yere kaydettiğinizde eline bunu belirtir bir makbuz, bir evrak vermeleri gerekir. Umut tacirliği yapanların 1071 adını verdikleri proje ile ilgili ne bir arazileri vardır, ne de projeleri hazırdır. Sadece kes, yapıştır yönetimi ile hazırlanan bir görselin vatandaşlarımızın umutlarının çalınması ve bu sayede seçim kazanılacağının düşünülmesi son derece ayıp ve siyasi etik kurallarına aykırıdır. İhalesi yapılmamış, projesi hazırlanmamış, yeri belli olmayan bir hayal için sözde kayıt yapılması hayal ve umut satmanın bir adım ötesine geçmeyecek bir hareketten ibarettir.

Vatandaşlarımız bu tür küçük oyunlar ile umutlarının ve geleceklerinin çalınmasına izin vermesinler. Onların 1071 adını verdikleri proje tamamen bir hayal ürünüdür. Bunun göstergesi de cesaret edip proje kitapçıklarına koymamalarından bellidir.

AKP adayının kendi beyanında söylediği gibi ‘Oysa kazanmak kadar kaybetmenin de bir onuru vardır’ ifadelerini kendisine hatırlatıyoruz. Kaybetme korkusuyla, umut tacirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bu oyuna alet etmenin hiçbir kitapta yeri yoktur” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.