Engelsiz MAKÜ’ye Ödül

Eğitim 16.05.2018 - 09:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Engelsiz MAKÜ’ye Ödül

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı ‘Engelsiz Erişim’ projeleri ile 'Turuncu Bayrak' almaya hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı ‘Engelsiz Erişim’ projeleri ile Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.   Yükseköğretim Kurulu (YÖK), engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli fiziksel ve akademik ortamın hazırlanması, engelli öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve düzenlemelerin yapılmasını amaçlıyor. YÖK “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarında engelli bireylerin bütün mekânlara ve eğitim imkânlarına erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak için üniversitelerde belli ölçütlere göre değerlendirmeler yapıyor. Toplam 18 üniversiteye ödüllerin verildiği törende, MAKÜ engelli öğrencilerinin kampüsteki engellerini ortadan kaldırmak için yaptığı çalışmalar sonucunda “Mekansal Erişim” alanında “Turuncu Bayrak” la ödüllendirildi. Ödül töreni ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Yardımcısı KARACA, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu belirterek, eğitimde fırsat eşitliği, öğrencilerin bütün mekanlara kolay erişim ve eğitim imkanlarından eşit ölçüde yararlanılmasına özen gösterdiklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Üniversitemiz, öğrencilerin daha yaşanabilir bir yerleşke için "Mekansal Erişebilirlik” alanında YÖK tarafından ödüle layık görüldü. Tüm gayretimiz, engelsiz bir üniversite inşa etmektir. Ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet KARABAY takdim ederken, çalıştaya MAKÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç da katıldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı ‘Engelsiz Erişim’ projeleri ile 'Turuncu Bayrak' almaya hak kazandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı ‘Engelsiz Erişim’ projeleri ile Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli fiziksel ve akademik ortamın hazırlanması, engelli öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve düzenlemelerin yapılmasını amaçlıyor.

YÖK “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarında engelli bireylerin bütün mekânlara ve eğitim imkânlarına erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak için üniversitelerde belli ölçütlere göre değerlendirmeler yapıyor.

Toplam 18 üniversiteye ödüllerin verildiği törende, MAKÜ engelli öğrencilerinin kampüsteki engellerini ortadan kaldırmak için yaptığı çalışmalar sonucunda “Mekansal Erişim” alanında “Turuncu Bayrak” la ödüllendirildi.

Ödül töreni ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Yardımcısı KARACA, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu belirterek, eğitimde fırsat eşitliği, öğrencilerin bütün mekanlara kolay erişim ve eğitim imkanlarından eşit ölçüde yararlanılmasına özen gösterdiklerini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Üniversitemiz, öğrencilerin daha yaşanabilir bir yerleşke için "Mekansal Erişebilirlik” alanında YÖK tarafından ödüle layık görüldü. Tüm gayretimiz, engelsiz bir üniversite inşa etmektir. Ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet KARABAY takdim ederken, çalıştaya MAKÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.