ELMA ÜRETİCİSİ TEŞVİK BEKLİYOR

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2014 - 16:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ELMA ÜRETİCİSİ TEŞVİK BEKLİYOR

ELMA ÜRETİCİSİ TEŞVİK BEKLİYOR
Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, toplam 600 bin ton elma üretilen Isparta’da üretimin yarısını karşılayan Gelendost’ta kaliteli üretime rağmen üreticinin beklediğini bulamadığını belirtti.ITSO’nun elmaya teşvik konusundaki gayretlerini takip ettiklerini kaydeden Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, "ITSO’nun da söylediği gibi teşvik verilirse elma çok iyi fiyatlardan satılacak. Şu anda 80-90 kuruşa elma satılıyor. Eğer teşvik verilirse 1 lira 20 kuruş, 1 lira 40 kuruşa elma satılacak. Bölgede herkes bundan faydalanacak" diye konuştu.Gelendost’ta 300 bin ton elma üretildiğini söyleyen Başkan Kıyak, "Bu dönem eski ağaçlar kesildi. Şimdi yeni dikim var. Üreticiler yarı ve tam bodur elmacılığa geçiyor. Şu anda 28 soğuk hava depomuz var. 180 bin ton kapasitemiz var. 1989 yılında belediye başkanı olduğumda 1 depo vardı. "Girişimlerimizle işletmecileri çağırdık. Bizim teşviklerimizle müstahsilin önü açıldı. Bu da hem istihdam hem elmacılık açısından büyük bir kazanç" dedi.
ELMA ÜRETİCİSİ TEŞVİK BEKLİYOR

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, toplam 600 bin ton elma üretilen Isparta’da üretimin yarısını karşılayan Gelendost’ta kaliteli üretime rağmen üreticinin beklediğini bulamadığını belirtti.
ITSO’nun elmaya teşvik konusundaki gayretlerini takip ettiklerini kaydeden Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, "ITSO’nun da söylediği gibi teşvik verilirse elma çok iyi fiyatlardan satılacak. Şu anda 80-90 kuruşa elma satılıyor. Eğer teşvik verilirse 1 lira 20 kuruş, 1 lira 40 kuruşa elma satılacak. Bölgede herkes bundan faydalanacak" diye konuştu.
Gelendost’ta 300 bin ton elma üretildiğini söyleyen Başkan Kıyak, "Bu dönem eski ağaçlar kesildi. Şimdi yeni dikim var. Üreticiler yarı ve tam bodur elmacılığa geçiyor. Şu anda 28 soğuk hava depomuz var. 180 bin ton kapasitemiz var. 1989 yılında belediye başkanı olduğumda 1 depo vardı. "Girişimlerimizle işletmecileri çağırdık. Bizim teşviklerimizle müstahsilin önü açıldı. Bu da hem istihdam hem elmacılık açısından büyük bir kazanç" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.