EKONOMİK PAKET ESNAFI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Ekonomi 25.03.2020 - 10:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

EKONOMİK PAKET ESNAFI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün etkileri Ülkemizde de hissedilmeye başladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün etkileri Ülkemizde de hissedilmeye başladı. Ekonomik darboğaza girildiği bu günlerde halkın evlere kapanması, iş yerlerinin kapatılması, küçük esnafı zor duruma sokarken hükümetin açıklayacağı ekonomik yardım paketini dört gözle beklemekteydi. Binlerce esnaf Halkbankası kanalıyla verilecek desteği beklerken umutları suya düştü. TBMM’de görüşülen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe giren ekonomik pakette Halkbankası kanalıyla esnafa verilecek desteğin sadece ‘Esnaf Kefaletten kredi kullanmayanların yararlanması’ olarak çıkması esnafın hayalini suya düşürdü.   Bilgisine başvurduğumuz esnaf odaları başkanları; “Esnafların yüzde doksanın zaten kredi kullanmıştır. Esnaflarımız hem ekonominin daralmasından hem de bu dünyanın başına bela olan Corona Virüs sebebiyle alınan tedbirler esnafımızı zor duruma sokmuştur. Çoğu esnafımız şu anda kredi taksitlerini dahi ödeyememektedir. Esnaflarımızın gözü kulağı çıkan ekonomik pakette rahatlayabileceklerini en azından piyasalar açılıncaya kadar borçlarının ötelenebileceğini, yeni kredilerle desteklenebileceğini umut ederken çıkan paketten umutlarının suya düştüğünü, bu paketten yararlanacak az kesimde bulunan esnaflar ya ev alır ya araba alır. Eğer devletimiz bu pakette bir iyileştirme yapmazsa yakın zamanda esnaflarımız kaybolacak.” dediler.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün etkileri Ülkemizde de hissedilmeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsünün etkileri Ülkemizde de hissedilmeye başladı.

Ekonomik darboğaza girildiği bu günlerde halkın evlere kapanması, iş yerlerinin kapatılması, küçük esnafı zor duruma sokarken hükümetin açıklayacağı ekonomik yardım paketini dört gözle beklemekteydi. Binlerce esnaf Halkbankası kanalıyla verilecek desteği beklerken umutları suya düştü. TBMM’de görüşülen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe giren ekonomik pakette Halkbankası kanalıyla esnafa verilecek desteğin sadece ‘Esnaf Kefaletten kredi kullanmayanların yararlanması’ olarak çıkması esnafın hayalini suya düşürdü.

 

Bilgisine başvurduğumuz esnaf odaları başkanları; “Esnafların yüzde doksanın zaten kredi kullanmıştır. Esnaflarımız hem ekonominin daralmasından hem de bu dünyanın başına bela olan Corona Virüs sebebiyle alınan tedbirler esnafımızı zor duruma sokmuştur. Çoğu esnafımız şu anda kredi taksitlerini dahi ödeyememektedir. Esnaflarımızın gözü kulağı çıkan ekonomik pakette rahatlayabileceklerini en azından piyasalar açılıncaya kadar borçlarının ötelenebileceğini, yeni kredilerle desteklenebileceğini umut ederken çıkan paketten umutlarının suya düştüğünü, bu paketten yararlanacak az kesimde bulunan esnaflar ya ev alır ya araba alır. Eğer devletimiz bu pakette bir iyileştirme yapmazsa yakın zamanda esnaflarımız kaybolacak.” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.