EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENLERİN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 14:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENLERİN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi öğretmenler Antalya'nın Demre ilçesinde bir günlük greve giderek iş bıraktı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi öğretmenler Antalya'nın Demre ilçesinde bir günlük greve giderek iş bıraktı. Demre Cumhuriyet Meydanı'nda aldıkları grev kararı hakkında saat 12.00'de yağmur altında bir açıklama yapan Eğitim-Sen Demre Temsilcisi Aytaç Özgen, Meclis'te görüşülen 2014 bütçesinin savaş ve rantın bütçesi olduğunu ileri sürerek kabul etmeyeceklerini söyledi. "Emek ve halk için bütçe" dediklerini ifade eden Özgen, "Hiç bir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği, savaşlar sonunda çocukların babasız kalmadığı, doğanın talan edilmediği, güvencesizliğe mahkum edilmediği Türkiye'de, Ortadoğu'da ve tüm dünyada barışın kardeşliğin eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz. KESK olarak tüm çalışanların kendi iş kollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.Bütçeden taleplerini ortaya koyan KESK üyesi öğretmenler adına konuşmasına devam eden Aytaç Özgen, her kamu emekçisinin maaşına en az 300 TL zam yapılmasını, herkese eşit iş ve ücret güvencesinin sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşların vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi.Bütçeyi kabul etmediklerini belirten Özgen, bütçede bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarından yapılmasını istedi. 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi öğretmenler Antalya'nın Demre ilçesinde bir günlük greve giderek iş bıraktı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi öğretmenler Antalya'nın Demre ilçesinde bir günlük greve giderek iş bıraktı. 
Demre Cumhuriyet Meydanı'nda aldıkları grev kararı hakkında saat 12.00'de yağmur altında bir açıklama yapan Eğitim-Sen Demre Temsilcisi Aytaç Özgen, Meclis'te görüşülen 2014 bütçesinin savaş ve rantın bütçesi olduğunu ileri sürerek kabul etmeyeceklerini söyledi. "Emek ve halk için bütçe" dediklerini ifade eden Özgen, "Hiç bir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği, savaşlar sonunda çocukların babasız kalmadığı, doğanın talan edilmediği, güvencesizliğe mahkum edilmediği Türkiye'de, Ortadoğu'da ve tüm dünyada barışın kardeşliğin eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz. KESK olarak tüm çalışanların kendi iş kollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.
Bütçeden taleplerini ortaya koyan KESK üyesi öğretmenler adına konuşmasına devam eden Aytaç Özgen, her kamu emekçisinin maaşına en az 300 TL zam yapılmasını, herkese eşit iş ve ücret güvencesinin sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşların vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi.
Bütçeyi kabul etmediklerini belirten Özgen, bütçede bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarından yapılmasını istedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.