DÜNYANIN İLK MERİDYENİ TARTIŞMALARI

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.12.2014 - 09:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DÜNYANIN İLK MERİDYENİ TARTIŞMALARI

ANTALYA’DA EMEKLİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ SERVET ALİ TORAMAN, DÜNYANIN İLK MERİDYENİNİN 4 BİN YIL ÖNCE MEKKE VE MEDİNE ARASINDAKİ SAFA VE MERVE TEPELERİ ÜZERİNDEN GEÇTİĞİNİ SAVUNDU
Antalya’da emekli beden eğitimi öğretmeni Servet Ali Toraman, Dünyanın ilk meridyeninin 4 bin yıl önce Mekke ve Medine arasındaki Safa ve Merve tepeleri üzerinden geçtiğini savundu. Bunu da Hz. İbrahim’in Balıklı Göl’den Mekke’ye giderken tespit ettiğini söyledi.  60 yaşındaki emekli beden eğitimi öğretmeni Servet Ali Toraman, Türkiye’nin önemli profosörlerinin dünyanın ilk meridyeni sıfır noktasının İstanbul mu, Greenwich mi olduğunu tartıştıklarını hatırlattı. SAFA VE MERVE TEPELERİ Bu ifadelerin yanlış olduğunu savunan Toraman,"4 bin yıl önce dünyanın ilk meridyeni Hz. İbrahim tarafından çizilmeye başlanmış Allah’ın izniyle. Bu nasıl ifade edilmiş? Arabistan’daki Mekke ve Medine arasındaki Safa ve Merve tepeleri 2 noktadır. Bu iki noktadan bir doğru geçer. İki nokta kozmik koordinattır. Bugün sıfır denilen meridyenin çizilmiş koordinatıdır. Aynı zamanda bu sıfır noktadan çekilen doğru tamamen bugünkü bilimsel olan Kuzey ve Güney Kutbuna gider. Kuzey kutbuna giderken de Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı Balıklı Göl’den geçer. Bunun teyit eden Hz. Muhammed’in Mekke’de 12 yıl kaldıktan sonra Medine’ye Hicret eder. Mescid-i Nebeviye dediğimiz yerin tam üstünden geçer. Safa ve Merve tepelerinden Kuzey kutbuna geçen noktanın yeri de Mescid-i Nebeviye’nin üzerinden geçer. BU tamamen bir doğrudur. 4 bin yıl öncesinden itibaren bu meridyen dünyanın kozmik olarak çizilmiş olan meridyenidir" diye konuştu. İLK MERİDYEN Safa ve Merve tepeleri arasındaki çizginin kıyamet gününe kadar korunacağını ifade eden Toraman, "Greenwich yanlış değildir. O da bir meridyendir. Bugünün teknolojisi ile yapılan bir sistemdir. Ama biz bu meridyeni Müslümanlar olarak İslamiyet, Hz. İbrahim’nden itibaren başladığı için bir hedefi var. Şanlıurfa’dan çıkıp binlerce kilometre ekinsiz bir yere niçin Safa ve Merve tepeleri seçilmiştir. Dünyanın ilk meridyeni belli olsun diye yapılmış bir sistemdir. Kuzey ve Güney kutbundan geçen bir doğru, 4 bin yıl öncesinden çizilen bir meridyendir. Kıyamet gününe kadar korunması gereken konumdur" dedi.
ANTALYA’DA EMEKLİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ SERVET ALİ TORAMAN, DÜNYANIN İLK MERİDYENİNİN 4 BİN YIL ÖNCE MEKKE VE MEDİNE ARASINDAKİ SAFA VE MERVE TEPELERİ ÜZERİNDEN GEÇTİĞİNİ SAVUNDU

Antalya’da emekli beden eğitimi öğretmeni Servet Ali Toraman, Dünyanın ilk meridyeninin 4 bin yıl önce Mekke ve Medine arasındaki Safa ve Merve tepeleri üzerinden geçtiğini savundu. Bunu da Hz. İbrahim’in Balıklı Göl’den Mekke’ye giderken tespit ettiğini söyledi. 
60 yaşındaki emekli beden eğitimi öğretmeni Servet Ali Toraman, Türkiye’nin önemli profosörlerinin dünyanın ilk meridyeni sıfır noktasının İstanbul mu, Greenwich mi olduğunu tartıştıklarını hatırlattı.

SAFA VE MERVE TEPELERİ
Bu ifadelerin yanlış olduğunu savunan Toraman,"4 bin yıl önce dünyanın ilk meridyeni Hz. İbrahim tarafından çizilmeye başlanmış Allah’ın izniyle. Bu nasıl ifade edilmiş? Arabistan’daki Mekke ve Medine arasındaki Safa ve Merve tepeleri 2 noktadır. Bu iki noktadan bir doğru geçer. İki nokta kozmik koordinattır. Bugün sıfır denilen meridyenin çizilmiş koordinatıdır. Aynı zamanda bu sıfır noktadan çekilen doğru tamamen bugünkü bilimsel olan Kuzey ve Güney Kutbuna gider. Kuzey kutbuna giderken de Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı Balıklı Göl’den geçer. Bunun teyit eden Hz. Muhammed’in Mekke’de 12 yıl kaldıktan sonra Medine’ye Hicret eder. Mescid-i Nebeviye dediğimiz yerin tam üstünden geçer. Safa ve Merve tepelerinden Kuzey kutbuna geçen noktanın yeri de Mescid-i Nebeviye’nin üzerinden geçer. BU tamamen bir doğrudur. 4 bin yıl öncesinden itibaren bu meridyen dünyanın kozmik olarak çizilmiş olan meridyenidir" diye konuştu.

İLK MERİDYEN
Safa ve Merve tepeleri arasındaki çizginin kıyamet gününe kadar korunacağını ifade eden Toraman, "Greenwich yanlış değildir. O da bir meridyendir. Bugünün teknolojisi ile yapılan bir sistemdir. Ama biz bu meridyeni Müslümanlar olarak İslamiyet, Hz. İbrahim’nden itibaren başladığı için bir hedefi var. Şanlıurfa’dan çıkıp binlerce kilometre ekinsiz bir yere niçin Safa ve Merve tepeleri seçilmiştir. Dünyanın ilk meridyeni belli olsun diye yapılmış bir sistemdir. Kuzey ve Güney kutbundan geçen bir doğru, 4 bin yıl öncesinden çizilen bir meridyendir. Kıyamet gününe kadar korunması gereken konumdur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.