DÜĞMELİ EVLER TURİSTLERİN GÖZDESİ

Turizm (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2018 - 10:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DÜĞMELİ EVLER TURİSTLERİN GÖZDESİ

Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi'nde bulunan Düğmeli Evler turistlerin gözdesi oldu.
İbradı Ormana’da alternatif turizm işletmeciliği yapan Tolga Özgüven, geçtiğimiz yıla göre yerli ve yabancı turist sayısında yüzde yüz artış olduğunu ve geçen yıl 25 bin turist ağırlarken bu yıl ise bugüne kadar 40 binden fazla ziyaretçi ağırladıklarını söyledi. Ormana ’da 5 yıl önce alternatif turizmi başlattıklarını ve alternatif turizm üzerinde uzmanlaşmış bir aile olduklarını söyleyen Özgüven, "Nitekim burası turizme açılsın ve gelişsin diye yaptığımız bir projeydi. Geçen yıl günübirlik ve konaklamalı 25 bin turist ağırladık. Bu ay içerisinde ise 40 bini geçtik. Turist sayısını ikiye katladık. 2014 yılından bu yana bu bölgede faaliyette bulunuyoruz. Özellikle Almanya, Belçika, Hollanda ülkelerinden yabancı misafirlerimiz geliyor. Yabancı misafir ağırladığımız gibi yerli turlarımız da mevcut. İstanbul, Antalya ve Alanya’dan çok ciddi misafir ağırlıyoruz. Her geçen yıl yerli ve yabancı misafir sayımızı arttırıyoruz. Yerli misafirlere ise Düğmeli Evler'i ve kültürümüzü tek tek anlatıyoruz. Ormana ve Akseki bölgesinde bulunan müzelerimizi gezdiriyoruz" dedi. Turizm operatörü Mehmet Gök de 2013 yılında bu yana alternatif turizm kapsamında Antalya, Alanya ve Belek’ten Akseki ve İbradı bölgesine yabancı misafir getirdiklerini söyledi. Turizmin sadece kum, deniz, güneş olmadığını gelen yabancı misafirlere gösterdiklerini belirten Gök, "Yayla turizmi her geçen gün değer kazanıyor. Yabancı misafirlerimiz özellikle Almanya, Hollanda ve Belçikalı misafirlerimiz kültür turizmini tercih eden ülkelerden geliyorlar. Akseki ve Ormana bölgesinin doğal bitki örtüsü, mimari ve kültürel yapıları çok dikkat çekiyor. Burayı tercih eden misafirlerimiz mutluluk içerisinde geri dönüyorlar. Bu yıl sadece bizim getirdiğimiz misafir sayısı 6 bin civarında. Gelen turist sayısı ise her geçen gün artış gösteriyor" diye konuştu.   "Haftalık 200 misafir getiriyoruz" Tur rehberi Niyazi Bayıryaka, Serik ilçesinden her hafta Ormana ve Akseki bölgesine turist getirdiklerini anlattı. Bayıryaka, "Alternatif turizm kapsamında haftalık 200 misafir getiriyoruz. Buranın kültürünü tanıtıyoruz. Türkiye’mizin güzelliğini, Düğmeli Evlerini gösteriyoruz. Turistler buraya gelmekten gerçekten çok memnun. Genelde müşterilerimiz Alman müşteriler. Turistler çok mutlular" dedi.  
Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi'nde bulunan Düğmeli Evler turistlerin gözdesi oldu.

İbradı Ormana’da alternatif turizm işletmeciliği yapan Tolga Özgüven, geçtiğimiz yıla göre yerli ve yabancı turist sayısında yüzde yüz artış olduğunu ve geçen yıl 25 bin turist ağırlarken bu yıl ise bugüne kadar 40 binden fazla ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Ormana ’da 5 yıl önce alternatif turizmi başlattıklarını ve alternatif turizm üzerinde uzmanlaşmış bir aile olduklarını söyleyen Özgüven, "Nitekim burası turizme açılsın ve gelişsin diye yaptığımız bir projeydi. Geçen yıl günübirlik ve konaklamalı 25 bin turist ağırladık. Bu ay içerisinde ise 40 bini geçtik. Turist sayısını ikiye katladık. 2014 yılından bu yana bu bölgede faaliyette bulunuyoruz. Özellikle Almanya, Belçika, Hollanda ülkelerinden yabancı misafirlerimiz geliyor. Yabancı misafir ağırladığımız gibi yerli turlarımız da mevcut. İstanbul, Antalya ve Alanya’dan çok ciddi misafir ağırlıyoruz. Her geçen yıl yerli ve yabancı misafir sayımızı arttırıyoruz. Yerli misafirlere ise Düğmeli Evler'i ve kültürümüzü tek tek anlatıyoruz. Ormana ve Akseki bölgesinde bulunan müzelerimizi gezdiriyoruz" dedi.

Turizm operatörü Mehmet Gök de 2013 yılında bu yana alternatif turizm kapsamında Antalya, Alanya ve Belek’ten Akseki ve İbradı bölgesine yabancı misafir getirdiklerini söyledi. Turizmin sadece kum, deniz, güneş olmadığını gelen yabancı misafirlere gösterdiklerini belirten Gök, "Yayla turizmi her geçen gün değer kazanıyor. Yabancı misafirlerimiz özellikle Almanya, Hollanda ve Belçikalı misafirlerimiz kültür turizmini tercih eden ülkelerden geliyorlar. Akseki ve Ormana bölgesinin doğal bitki örtüsü, mimari ve kültürel yapıları çok dikkat çekiyor. Burayı tercih eden misafirlerimiz mutluluk içerisinde geri dönüyorlar. Bu yıl sadece bizim getirdiğimiz misafir sayısı 6 bin civarında. Gelen turist sayısı ise her geçen gün artış gösteriyor" diye konuştu.

 

"Haftalık 200 misafir getiriyoruz"

Tur rehberi Niyazi Bayıryaka, Serik ilçesinden her hafta Ormana ve Akseki bölgesine turist getirdiklerini anlattı. Bayıryaka, "Alternatif turizm kapsamında haftalık 200 misafir getiriyoruz. Buranın kültürünü tanıtıyoruz. Türkiye’mizin güzelliğini, Düğmeli Evlerini gösteriyoruz. Turistler buraya gelmekten gerçekten çok memnun. Genelde müşterilerimiz Alman müşteriler. Turistler çok mutlular" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.