DSYB’DEN KURS VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Yaşam 18.05.2018 - 13:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DSYB’DEN KURS VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Sığırlarda ayak hastalıkları ve tırnak bakımı kursu ile mobil tohumlama eğitimi Burdur’da gerçekleştirildi
Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birlikleri personellerinin mesleki yeterliliklerinin arttırılması amacıyla düzenlenen, “Sığırlarda Ayak Hastalıkları ve Tırnak Bakımı Kursu” ile “Mobil Tohumlama Eğitimi” Burdur’da gerçekleştirildi.   Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı ve Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN ile Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay DARCAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayan kursa, TDSYMB Genel Sekreteri Dr. Onur ŞAHİN, Ziraat Mühendisi Onur YİĞİT, Yazılım Mühendisi Sencer GÜLTUNA ile Adana, Malatya, Van, Mardin, Karaman ve Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinden görevli personeller katılım sağladı. TDSYMB Genel Başkanı ve Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN açılış konuşmasında, ayak ve tırnak problemleri için birlik üyelerinin sahibi oldukları sürülerde yaşanan en önemli sorunların başında geldiğini söyledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri üyelerinin ihtiyacı olan tırnak bakımı hizmetinin yaygın şekilde verilmesinin amaçlandığını aktardı.   TDSYMB Genel Sekreteri Dr. Onur ŞAHİN, Ayak - Bacak Özellikleri, Genetik ve Çevre ile İlişkisi ve Hayvan Besleme Tırnak İlişkisi hakkında eğitim verdi. Gazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar BAKIR Ayak Hastalıkları, Nedenleri, İnsidansı, Tedavi ve Koruma Yöntemleri, Tırnak Kesimi ve Pansumanı konularında eğitim verdi. Özellikle hayvanların hareket etme imkanı kısıtlı işletmelerde tırnakların aşırı uzamasına bağlı tırnak bozuklukları ve hastalıkların meydana gelebildiğine dikkat çekti. Eğitim kapsamında çiftlikte sığırlara tırnak kesimi uygulaması yapıldı. Genel Başkan Kamil ÖZCAN Burdur Tarım İl Müdürü Oktay DARCAN’a günün anısına plaket takdim etti.   TDSYMB Yazılım Mühendisi Sencer GÜLTUNA, programın öğleden sonraki bölümünde sahada suni tohumlama yapan serbest Veteriner Hekimlere yönelik olarak mobil tohumlama yazılımının tanıtımı ve kullanımı konusunda bilgiler verdi.
Sığırlarda ayak hastalıkları ve tırnak bakımı kursu ile mobil tohumlama eğitimi Burdur’da gerçekleştirildi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birlikleri personellerinin mesleki yeterliliklerinin arttırılması amacıyla düzenlenen, “Sığırlarda Ayak Hastalıkları ve Tırnak Bakımı Kursu” ile “Mobil Tohumlama Eğitimi” Burdur’da gerçekleştirildi.

 

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı ve Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN ile Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay DARCAN’ın açılış konuşmalarıyla başlayan kursa, TDSYMB Genel Sekreteri Dr. Onur ŞAHİN, Ziraat Mühendisi Onur YİĞİT, Yazılım Mühendisi Sencer GÜLTUNA ile Adana, Malatya, Van, Mardin, Karaman ve Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinden görevli personeller katılım sağladı. TDSYMB Genel Başkanı ve Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN açılış konuşmasında, ayak ve tırnak problemleri için birlik üyelerinin sahibi oldukları sürülerde yaşanan en önemli sorunların başında geldiğini söyledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri üyelerinin ihtiyacı olan tırnak bakımı hizmetinin yaygın şekilde verilmesinin amaçlandığını aktardı.

 

TDSYMB Genel Sekreteri Dr. Onur ŞAHİN, Ayak - Bacak Özellikleri, Genetik ve Çevre ile İlişkisi ve Hayvan Besleme Tırnak İlişkisi hakkında eğitim verdi. Gazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar BAKIR Ayak Hastalıkları, Nedenleri, İnsidansı, Tedavi ve Koruma Yöntemleri, Tırnak Kesimi ve Pansumanı konularında eğitim verdi. Özellikle hayvanların hareket etme imkanı kısıtlı işletmelerde tırnakların aşırı uzamasına bağlı tırnak bozuklukları ve hastalıkların meydana gelebildiğine dikkat çekti. Eğitim kapsamında çiftlikte sığırlara tırnak kesimi uygulaması yapıldı. Genel Başkan Kamil ÖZCAN Burdur Tarım İl Müdürü Oktay DARCAN’a günün anısına plaket takdim etti.

 

TDSYMB Yazılım Mühendisi Sencer GÜLTUNA, programın öğleden sonraki bölümünde sahada suni tohumlama yapan serbest Veteriner Hekimlere yönelik olarak mobil tohumlama yazılımının tanıtımı ve kullanımı konusunda bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.