Dolandırıcılık haber dizisi: 13

Gündem 01.03.2016 - 10:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Dolandırıcılık haber dizisi: 13

“KAMPANYALI ÜRÜNLER”
Vatandaşların ev ve işyeri ihtiyaçlarını temin etmek için yaptıkları alışverişler konusunda hile yapan işletmeler “KAMPANYALI ÜRÜNLER” ve bu ürünlerin fiyat- miktarlarını gösteren katalog- el broşürleri konusunda iyi niyeti kötüye kullanmaya çalışıyor. Üzerinde “Kampanyamız stoklarla sınırlıdır”, “Şirketimiz fiyatlarda değiştirme hakkını saklı tutar”, “Fiyatlar… renkli ürünler içindir” gibi uyarıcı yazıları çok küçük harf ve cümlelerle yazan işletmeler, müşteri çekmek için hazırlattıkları bu tür el broşürlerini kamuya dağıtıyor. “KAMPANYA”, “MEGA İNDİRİM, “SÜPER FIRSAT” gibi çok büyük harflerle yazan yazıları okuyan vatandaşlar da ihtiyaçlarını daha az masrafla karşılamak için bu mağaza veya şirketlere yönelip, ürünlerden alıyor. Alışveriş bittikten sonra aldıkları fiş veya faturaya bakan kişiler, bazı ürünleri indirimli fiyattan değil normal fiyattan aldıklarını ve aldandıklarını anlıyor. “DEĞİŞTİRME SÜRESİ ÜÇ GÜN” Tüketici kanunlarına göre, paketi açılmamış veya kullanılmamış her bir ürünün aynı işletmeden makbuz veya fiş karşılığı değiştirilme süresi 3 gün. Yani 3 gün içerisinde müşteriler satın aldıkları malları iade edebiliyor olsalar da çoğu işletmeler malın- ürünün parasını iade etmiyor ve aynı paraya başka ürün veriyorlar. “BANKA KREDİ REKLAMLARI” Televizyonlardan aylık çok küçük taksitlerle geri ödenen banka kredileri için de buna yakın aldatma yapılıyor. Aylık çok az para ile ödenen kredilerin reklamlarında alt yazıyla ve küçük- bulanık cümlelerle bankanın kredi taksitini değiştirme hakkının bulunduğu,  kredi tutarının belirli paralara kadar geçerli olduğu, kefil istenmeyen reklamda bankanın kefil isteme hakkının bulunduğu belirtilirken, vatandaşların çoğu bu küçük ve bulanık yazıları okuyamıyor. Bir diğer kredi aldatmacası da …. Numarasına TC kimlik numarasını yazıp mesaj gönderin ifadesinde oluyor.  Bu türle hem kişinin TC kimlik numarası öğreniliyor hem de SMS bedeli kesiliyor. Bu tür dolandırıcılık yöntemiyle tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Batı Akdeniz Bölgesinde de vatandaşlar mağdur oldu
“KAMPANYALI ÜRÜNLER”

Vatandaşların ev ve işyeri ihtiyaçlarını temin etmek için yaptıkları alışverişler konusunda hile yapan işletmeler “KAMPANYALI ÜRÜNLER” ve bu ürünlerin fiyat- miktarlarını gösteren katalog- el broşürleri konusunda iyi niyeti kötüye kullanmaya çalışıyor.

Üzerinde “Kampanyamız stoklarla sınırlıdır”, “Şirketimiz fiyatlarda değiştirme hakkını saklı tutar”, “Fiyatlar… renkli ürünler içindir” gibi uyarıcı yazıları çok küçük harf ve cümlelerle yazan işletmeler, müşteri çekmek için hazırlattıkları bu tür el broşürlerini kamuya dağıtıyor. “KAMPANYA”, “MEGA İNDİRİM, “SÜPER FIRSAT” gibi çok büyük harflerle yazan yazıları okuyan vatandaşlar da ihtiyaçlarını daha az masrafla karşılamak için bu mağaza veya şirketlere yönelip, ürünlerden alıyor. Alışveriş bittikten sonra aldıkları fiş veya faturaya bakan kişiler, bazı ürünleri indirimli fiyattan değil normal fiyattan aldıklarını ve aldandıklarını anlıyor.

“DEĞİŞTİRME SÜRESİ ÜÇ GÜN”

Tüketici kanunlarına göre, paketi açılmamış veya kullanılmamış her bir ürünün aynı işletmeden makbuz veya fiş karşılığı değiştirilme süresi 3 gün. Yani 3 gün içerisinde müşteriler satın aldıkları malları iade edebiliyor olsalar da çoğu işletmeler malın- ürünün parasını iade etmiyor ve aynı paraya başka ürün veriyorlar.

“BANKA KREDİ REKLAMLARI”

Televizyonlardan aylık çok küçük taksitlerle geri ödenen banka kredileri için de buna yakın aldatma yapılıyor. Aylık çok az para ile ödenen kredilerin reklamlarında alt yazıyla ve küçük- bulanık cümlelerle bankanın kredi taksitini değiştirme hakkının bulunduğu,  kredi tutarının belirli paralara kadar geçerli olduğu, kefil istenmeyen reklamda bankanın kefil isteme hakkının bulunduğu belirtilirken, vatandaşların çoğu bu küçük ve bulanık yazıları okuyamıyor. Bir diğer kredi aldatmacası da …. Numarasına TC kimlik numarasını yazıp mesaj gönderin ifadesinde oluyor.  Bu türle hem kişinin TC kimlik numarası öğreniliyor hem de SMS bedeli kesiliyor.

Bu tür dolandırıcılık yöntemiyle tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Batı Akdeniz Bölgesinde de vatandaşlar mağdur oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.