Dolandırıcılık haber dizisi: 11

Asayiş 27.02.2016 - 16:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Dolandırıcılık haber dizisi: 11

“TARLANIZDA ALTIN HEYKELLER ÇIKTI”
Hayrete düşüren dolandırıcılık yöntemlerinden biri; kişilerin tarlalarından altın heykeller çıkmış olması. Afyonkarahisar’ın bazı köylerinde, İç Anadolu Bölgesinde gerçekleşen bu dolandırıcılık akıl sınırlarını zorlayacak cinsten. Dolandırıcılar, tarlası olan; kırsal alanda, kasaba ve nahiyelerde yaşayan kişileri tespit ediyorlar. Sonrasında maaş- hasılat parası aldığı dönemlerde ve evlerinde yalnız oldukları zamanlarda bu kişilerin yanlarına gidip, tarlalarında altın heykellerin çıktığını, bunların lanetlenmesinin gerektiğini, bunun için yurt dışından papazların getirilip, hem lanetleneceğini ve hem de tarla sahibine pay verileceğini söylüyorlar. Altın heykel veya gömü kelimeleriyle insanları kandıran dolandırıcılar, papaz parası, gömüyü tespit etme ve elden çıkarma parası gibi çeşitli bahanelerle tarla sahiplerini kandırıyorlar. 
“TARLANIZDA ALTIN HEYKELLER ÇIKTI”

Hayrete düşüren dolandırıcılık yöntemlerinden biri; kişilerin tarlalarından altın heykeller çıkmış olması.

Afyonkarahisar’ın bazı köylerinde, İç Anadolu Bölgesinde gerçekleşen bu dolandırıcılık akıl sınırlarını zorlayacak cinsten. Dolandırıcılar, tarlası olan; kırsal alanda, kasaba ve nahiyelerde yaşayan kişileri tespit ediyorlar. Sonrasında maaş- hasılat parası aldığı dönemlerde ve evlerinde yalnız oldukları zamanlarda bu kişilerin yanlarına gidip, tarlalarında altın heykellerin çıktığını, bunların lanetlenmesinin gerektiğini, bunun için yurt dışından papazların getirilip, hem lanetleneceğini ve hem de tarla sahibine pay verileceğini söylüyorlar. Altın heykel veya gömü kelimeleriyle insanları kandıran dolandırıcılar, papaz parası, gömüyü tespit etme ve elden çıkarma parası gibi çeşitli bahanelerle tarla sahiplerini kandırıyorlar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.