DOLANDIRICILARDAN YENİ YÖNTEM BU MESAJLARA SAKIN KANMAYIN

Asayiş 16.03.2021 - 08:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DOLANDIRICILARDAN YENİ YÖNTEM BU MESAJLARA SAKIN KANMAYIN

Yakınları ile konuştuğunu düşünen vatandaşlar, tereddüt etmeden adımları tek tek yaparak dolandırıcıların ağına düşüyor...
Dolandırıcılardan yeni yöntem: Bu mesajlara itimat etmeyin.   Pandemi dönemini fırsat bilen dolandırıcılar şimdi de yeni bir yöneteme başvurdu... Dolandırıcılar, devlet tarafından pandemi nedeniyle geri ödemesiz bin lira destek verildiği yönünde instagram üzerinden mesaj atıyor. Sizlere belirli şeyler yapmanızı söyleyerek önce hesaplarınıza erişiyor daha sonra da sizin instagramınızı ele geçirerek tanıdığı birisiymiş gibi arkadaşlarınıza aynı işlemleri yaptırıyor. Yakınları ile konuştuğunu düşünen vatandaşlar, tereddüt etmeden adımları tek tek yaparak dolandırıcıların ağına düşüyor.   BENMİŞİM GİBİ DAVRANARAK ARKADAŞLARIMI DA DOLANDIRDI Bucak'ın Kocaaliler Beldesinde yaşayan dolandırıcılar nedeniyle mağdur olanlardan biri, mesajın bir arkadaşının hesabından geldiğini ve daha sonra kendi hesabının dolandırıcıların geçmesi üzerine kendi arkadaşlarının da aynı işlemleri yapması sonucunda mağdur olduklarını söyledi.    BÖYLE BİR ŞEY OLSA DEVLET UYARMAZ MI? BU MESAJLARA İTİMAT ETMEYİN Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlara bankalarını arayarak haberdar etmeleri ve savcılığa suç duyurusunda bulunmaları konusunda tavsiyede bulunan uzmanlar yaptıkları açıklamada,  “Böyle bir şey olsa devlet uyarmaz mı? Bu mesajlara sakın itimat etmeyin. İnstagram hesabınızı ele geçiriyor. Yalan dolandırıcılık mesajını sosyal medya hesabındaki herkese o kişinin hesabından gönderiyor. Güvendikleri tanıdıklarından geldiğini düşünen diğer insanlarda bu tuzağa düşebilir.” diye konuştular.      
Yakınları ile konuştuğunu düşünen vatandaşlar, tereddüt etmeden adımları tek tek yaparak dolandırıcıların ağına düşüyor...

Dolandırıcılardan yeni yöntem: Bu mesajlara itimat etmeyin.

 

Pandemi dönemini fırsat bilen dolandırıcılar şimdi de yeni bir yöneteme başvurdu...

Dolandırıcılar, devlet tarafından pandemi nedeniyle geri ödemesiz bin lira destek verildiği yönünde instagram üzerinden mesaj atıyor.

Sizlere belirli şeyler yapmanızı söyleyerek önce hesaplarınıza erişiyor daha sonra da sizin instagramınızı ele geçirerek tanıdığı birisiymiş gibi arkadaşlarınıza aynı işlemleri yaptırıyor.

Yakınları ile konuştuğunu düşünen vatandaşlar, tereddüt etmeden adımları tek tek yaparak dolandırıcıların ağına düşüyor.

 

BENMİŞİM GİBİ DAVRANARAK ARKADAŞLARIMI DA DOLANDIRDI

Bucak'ın Kocaaliler Beldesinde yaşayan dolandırıcılar nedeniyle mağdur olanlardan biri, mesajın bir arkadaşının hesabından geldiğini ve daha sonra kendi hesabının dolandırıcıların geçmesi üzerine kendi arkadaşlarının da aynı işlemleri yapması sonucunda mağdur olduklarını söyledi. 

 

BÖYLE BİR ŞEY OLSA DEVLET UYARMAZ MI? BU MESAJLARA İTİMAT ETMEYİN

Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlara bankalarını arayarak haberdar etmeleri ve savcılığa suç duyurusunda bulunmaları konusunda tavsiyede bulunan uzmanlar yaptıkları açıklamada, 

“Böyle bir şey olsa devlet uyarmaz mı? Bu mesajlara sakın itimat etmeyin. İnstagram hesabınızı ele geçiriyor. Yalan dolandırıcılık mesajını sosyal medya hesabındaki herkese o kişinin hesabından gönderiyor. Güvendikleri tanıdıklarından geldiğini düşünen diğer insanlarda bu tuzağa düşebilir.” diye konuştular.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.