DERSAADET DERNEĞİ AFYONKARAHİSAR’DA

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 16:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DERSAADET DERNEĞİ AFYONKARAHİSAR’DA

DERSAADET KÜLTÜR, EDEBİYAT, DİL, SANAT VE TANITIM PLATFORMU DERNEĞİ AFYONKARAHİSAR’DA ŞUBE AÇTI
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse, Osman Devleti ile birlikte insanlığın da yıkıldığını kaydederek, “Dernek olarak bu insanlık yıkılmaması için biz hala mücadelemizi devam ettiriyoruz” dedi.  Derneğin Afyonkarahisar Şubesi, bugün kentte termal bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısı ile faaliyetlerine resmen başladı. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse, Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatma Gülşen Özen ile birlikte dernek üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mehmet Kamil Berse, derneği, İstanbul'da yaşamanın bir sorumluluğu olarak Dersaadet Kültür Platformunu kurmanın ihtiyaç olduğunu inanan 52 arkadaş ile kurduklarını söyledi. Afyonkarahisar'da şube açmaktan dolayı çok mutlu olduklarını da ifade eden Berse, “İstanbul'un güzel bir ismi de Dersaadet’ti. Bin yıldır Anadolu'da olan, bu topraklarda çok şey yaşamış, kardeş kavgalarının sona ermesi için yıllar boyu mücadele etmiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. Osmanlı İmparatorluğu döneminde dertleri olan insanların gözü hep Dersaadetteydi. 600 yıl bu sorumluluğu taşıyan devlet büyük bir mücadeleyle yıkıldı. Aslında yıkılan insanlıktı. Bu insanlık yıkılmaması için biz hala mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bizim yapmamız gereken üzerimizde olan sorumluluğu yerine getirmektir. Bizden fikir isteyen bizden yardım isteyen herkese koşmak zorundayız. Biz kültür platformu olarak kültürel birikimlerimizi taşımak zorundayız” diye konuştu. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, derneğin Afyonkarahisar’da şube açmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
DERSAADET KÜLTÜR, EDEBİYAT, DİL, SANAT VE TANITIM PLATFORMU DERNEĞİ AFYONKARAHİSAR’DA ŞUBE AÇTI
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse, Osman Devleti ile birlikte insanlığın da yıkıldığını kaydederek, “Dernek olarak bu insanlık yıkılmaması için biz hala mücadelemizi devam ettiriyoruz” dedi. 
Derneğin Afyonkarahisar Şubesi, bugün kentte termal bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısı ile faaliyetlerine resmen başladı. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse, Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatma Gülşen Özen ile birlikte dernek üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mehmet Kamil Berse, derneği, İstanbul'da yaşamanın bir sorumluluğu olarak Dersaadet Kültür Platformunu kurmanın ihtiyaç olduğunu inanan 52 arkadaş ile kurduklarını söyledi. Afyonkarahisar'da şube açmaktan dolayı çok mutlu olduklarını da ifade eden Berse, “İstanbul'un güzel bir ismi de Dersaadet’ti. Bin yıldır Anadolu'da olan, bu topraklarda çok şey yaşamış, kardeş kavgalarının sona ermesi için yıllar boyu mücadele etmiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. Osmanlı İmparatorluğu döneminde dertleri olan insanların gözü hep Dersaadetteydi. 600 yıl bu sorumluluğu taşıyan devlet büyük bir mücadeleyle yıkıldı. Aslında yıkılan insanlıktı. Bu insanlık yıkılmaması için biz hala mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bizim yapmamız gereken üzerimizde olan sorumluluğu yerine getirmektir. Bizden fikir isteyen bizden yardım isteyen herkese koşmak zorundayız. Biz kültür platformu olarak kültürel birikimlerimizi taşımak zorundayız” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, derneğin Afyonkarahisar’da şube açmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.