DAVRAZ’DA KAYAK SEZONU AÇILDI

Turizm (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2018 - 09:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DAVRAZ’DA KAYAK SEZONU AÇILDI

Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Sezonun ilk gününde sporseverler ve günübirlik tatilciler merkeze akın edince yoğunluk yaşandı.
Türkiye’de kar kalitesi ve doğal kayak pistleri açısından sayılı merkezlerden olan Davraz Kayak Merkezi’nde sezon açıldı. Toros Dağları'nın zirvesindeki 2635 rakımlı kayak merkezinde sezonun ilk gününde yoğunluk yaşandı. 7 üniversitenin katılımıyla kayak merkezine düzenlenen geziye katılan çok sayıda üniversite öğrencisi, kayaksever ve günübirlik ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu. Kayakçılar ve snowboardcular buble bölgesinden T-Bar ve Sümbül Tepe mevkiine doğru sis ve göl manzarası eşliğinde kayak yapmanın tadını çıkartırken, snowtubing bölgesinde kızakla kayan günübirlikçiler de kaymanın keyfini çıkardılar.   Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Kurul Üyesi ve Kayak Antrenörü Yusuf Güngör, “Davraz Dağı yapısı gereği ana zirvesi 2635 metre, 2610 metre yükseklikteki Oğlak Taşı Tepesi’nin bulunduğu alanda bizim buble bölgemiz ve uluslararası iniş pistimiz bulunuyor. Burası yükseltisi çok olmamakla birlikte kuzey yamacı da bulunmasıyla, korunaklı pistler yüzünden olimpik bir dağ. Burası mükemmel bir dağ. Sanki bu dağ kayak için yaratılmış, öyle bir yapısı var” dedi.
Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Sezonun ilk gününde sporseverler ve günübirlik tatilciler merkeze akın edince yoğunluk yaşandı.

Türkiye’de kar kalitesi ve doğal kayak pistleri açısından sayılı merkezlerden olan Davraz Kayak Merkezi’nde sezon açıldı. Toros Dağları'nın zirvesindeki 2635 rakımlı kayak merkezinde sezonun ilk gününde yoğunluk yaşandı. 7 üniversitenin katılımıyla kayak merkezine düzenlenen geziye katılan çok sayıda üniversite öğrencisi, kayaksever ve günübirlik ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu. Kayakçılar ve snowboardcular buble bölgesinden T-Bar ve Sümbül Tepe mevkiine doğru sis ve göl manzarası eşliğinde kayak yapmanın tadını çıkartırken, snowtubing bölgesinde kızakla kayan günübirlikçiler de kaymanın keyfini çıkardılar.

 

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Kurul Üyesi ve Kayak Antrenörü Yusuf Güngör, “Davraz Dağı yapısı gereği ana zirvesi 2635 metre, 2610 metre yükseklikteki Oğlak Taşı Tepesi’nin bulunduğu alanda bizim buble bölgemiz ve uluslararası iniş pistimiz bulunuyor. Burası yükseltisi çok olmamakla birlikte kuzey yamacı da bulunmasıyla, korunaklı pistler yüzünden olimpik bir dağ. Burası mükemmel bir dağ. Sanki bu dağ kayak için yaratılmış, öyle bir yapısı var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.