ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİ TANITIMI

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2013 - 17:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİ TANITIMI

TARIM İŞLETMELERİNİN MUHASEBE VERİLERİ BİR MERKEZDE TOPLANACAK
Afyonkarahisar’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik hizmete sunulan ‘Çiftlik Muhasebe Veri Ağı’ münasebetiyle tanıtım toplantısı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sistem hakkında bilgilere vererek, sistemin amacının tarım işletmelerinin gelir, giderleri ile birlikte faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerinin toplanması olduğunu söyledi. ‘Çiftlik Muhasebe Veri Ağı’ çalışmalarının Afyonkarahisar’da da başladığını aktaran Arap, “Yürürlüğe giren bu sistemin amacı, işletme gelirlerinin takibi ve uygun tarımsal politikaların hazırlanması, tarımsal politikaların etkilerinin izlenmesi, tarımsal işletmelerin yıllık gelirlerinin tespit edilmesidir. Bunun yanında sistemle, ekonomik analizlerin yapılması, tarım sektörü ve tarımsal ürün pazarlarındaki durumun değerlendirilmesi ve işletmelerden yapısal, fiziki ve mali nitelikte veri ve bilgilerin toplanarak bir veri ağı sisteminin, ulusal ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak kurulmasını sağlamaktır. Sistemin avantajları ise işletme bazlı ekonomik verileri toplayan, işletme geliri ile tarımsal politikalar arasındaki ilişkiyi inceleyen ve tarım politikalarının sonuçlarının analizinde kullanılan bir veri tabanı olmasıdır. Çalışmalar süresince bakanlığımızca kentimizi temsil edecek şekilde 2014 yılı için 94 işletme belirlenerek bu işletmelerle sözleşme imzalanacak ve bir süreyle tüm tarımsal girdileri ve masrafları çiftçinin de yardımıyla kayıt defterine işlenecektir. Dönem başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez başlangıç ve bitiş anketleri yapılacak olup, uygulama yılı sonunda bu sisteme dahil olan çiftçilerimize nakdi destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu destekleme miktarı 2013 yılında 375 TL olmakla birlikte 2014 yılı destekleme miktarı Bakanlığımızca yayınlanacak olan uygulama tebliği ile belirlenecektir” dedi.Toplantı, konuşmaların ardından sistemin tanıtımı ile ilgili yapılan sunumlarla devam etti.
TARIM İŞLETMELERİNİN MUHASEBE VERİLERİ BİR MERKEZDE TOPLANACAK

Afyonkarahisar’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik hizmete sunulan ‘Çiftlik Muhasebe Veri Ağı’ münasebetiyle tanıtım toplantısı yapıldı. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sistem hakkında bilgilere vererek, sistemin amacının tarım işletmelerinin gelir, giderleri ile birlikte faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerinin toplanması olduğunu söyledi. ‘Çiftlik Muhasebe Veri Ağı’ çalışmalarının Afyonkarahisar’da da başladığını aktaran Arap, “Yürürlüğe giren bu sistemin amacı, işletme gelirlerinin takibi ve uygun tarımsal politikaların hazırlanması, tarımsal politikaların etkilerinin izlenmesi, tarımsal işletmelerin yıllık gelirlerinin tespit edilmesidir. Bunun yanında sistemle, ekonomik analizlerin yapılması, tarım sektörü ve tarımsal ürün pazarlarındaki durumun değerlendirilmesi ve işletmelerden yapısal, fiziki ve mali nitelikte veri ve bilgilerin toplanarak bir veri ağı sisteminin, ulusal ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak kurulmasını sağlamaktır. Sistemin avantajları ise işletme bazlı ekonomik verileri toplayan, işletme geliri ile tarımsal politikalar arasındaki ilişkiyi inceleyen ve tarım politikalarının sonuçlarının analizinde kullanılan bir veri tabanı olmasıdır. Çalışmalar süresince bakanlığımızca kentimizi temsil edecek şekilde 2014 yılı için 94 işletme belirlenerek bu işletmelerle sözleşme imzalanacak ve bir süreyle tüm tarımsal girdileri ve masrafları çiftçinin de yardımıyla kayıt defterine işlenecektir. Dönem başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez başlangıç ve bitiş anketleri yapılacak olup, uygulama yılı sonunda bu sisteme dahil olan çiftçilerimize nakdi destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu destekleme miktarı 2013 yılında 375 TL olmakla birlikte 2014 yılı destekleme miktarı Bakanlığımızca yayınlanacak olan uygulama tebliği ile belirlenecektir” dedi.
Toplantı, konuşmaların ardından sistemin tanıtımı ile ilgili yapılan sunumlarla devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.