ÇİFTÇİYE 1 MİLYON TL DESTEK

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2013 - 13:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇİFTÇİYE 1 MİLYON TL DESTEK

ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ İLE İLGİLİ OLARAK ÇİFTÇİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Antalya’nın Manavgat ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Manavgat Ziraat Odası ve Manavgat Ticaret Odası işbirliği ile çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş’ın sunumu ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Özdemir, Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Süt Birliği Başkanı Bilal Ay, yatırımcılar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 2013 yılında 161 kişiye 1 milyon 60 bin TL destek verdiklerini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, "Bu programın temel olarak amacı, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleme ön görülüyor. Direkt üretime verilen bir destek değil, üretime katma değer kazandırıldığı zaman yapılan bir destek.Örneğin nar üretimini desteklemiyor ama bir nar üretimi paketleme için bu desteği alabiliyoruz. Amaç tarımsal olarak alt yapının oluşturulması. Çok kaliteli, nitelikli ürünler üretebiliriz ama ticaretin tüm bileşenleri imkan olarak sağlanmadığı zaman çok iyi üretsek de bir faydası olmuyor" dedi. Gıdanın bir soğuk zincir olduğunu vurgulayan Tuncel, "Ancak nakliye aşamasında soğuk zinciri temin edemediklerinde gıda güvenliği zinciri kırılmış olacak. Gıda güvenliğinin artırılması da bu tebliğin amaçlarından birisi. Yine alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ekonomik sosyal gelişmeye yardımcı olmaktır bu tebliğin amaçlarından biri" şeklinde konuştu.Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş ise programın amacının, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması olduğunu belirtti. 
ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ İLE İLGİLİ OLARAK ÇİFTÇİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Manavgat Ziraat Odası ve Manavgat Ticaret Odası işbirliği ile çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş’ın sunumu ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Özdemir, Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Süt Birliği Başkanı Bilal Ay, yatırımcılar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 
2013 yılında 161 kişiye 1 milyon 60 bin TL destek verdiklerini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, "Bu programın temel olarak amacı, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleme ön görülüyor. Direkt üretime verilen bir destek değil, üretime katma değer kazandırıldığı zaman yapılan bir destek.Örneğin nar üretimini desteklemiyor ama bir nar üretimi paketleme için bu desteği alabiliyoruz. Amaç tarımsal olarak alt yapının oluşturulması. Çok kaliteli, nitelikli ürünler üretebiliriz ama ticaretin tüm bileşenleri imkan olarak sağlanmadığı zaman çok iyi üretsek de bir faydası olmuyor" dedi. Gıdanın bir soğuk zincir olduğunu vurgulayan Tuncel, "Ancak nakliye aşamasında soğuk zinciri temin edemediklerinde gıda güvenliği zinciri kırılmış olacak. Gıda güvenliğinin artırılması da bu tebliğin amaçlarından birisi. Yine alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ekonomik sosyal gelişmeye yardımcı olmaktır bu tebliğin amaçlarından biri" şeklinde konuştu.
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş ise programın amacının, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması olduğunu belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.