ÇİFTÇİYE ELEKTRİK MÜJDESİ

Ekonomi 26.03.2019 - 10:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÇİFTÇİYE ELEKTRİK MÜJDESİ

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, ‘Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getirdiği, ‘Hayvancılık İşletmelerindeki Elektrik Aboneliğinin, Sanayi Aboneliğine geçirilmesi talebiyle ilgili düzenlemenin Resmî Gazetede yayınlandığını açıkladı.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların katılımıyla, Ocak ayında, Ankara’da yapılan ‘Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getirdiği, ‘Hayvancılık İşletmelerindeki Elektrik Aboneliğinin, Sanayi Aboneliğine geçirilmesi talebinin karşılık bulduğunu belirterek, konu ile ilgili düzenlemenin, Resmi Gazetede yayınlandığını açıkladı.     Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, hayvancılıkla uğraşanların kullandığı elektrik bedelindeki değişikliğin, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Hayvancılıkla uğraşan ve şu anda ticarethane tarifesinden yararlananların, Nisan ayından itibaren sanayi tarifesine geçerek elektrikten indirimli yararlanabileceklerini belirten Gündüzalp, “Göreve geldiğimiz andan itibaren, tarım ve hayvancılık alanında öne çıkan sorunları, bize gelen talepleri gerek milletvekillerimize gerek bakanlarımıza ve gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığımıza aktararak çözüm arayışında olduk” şeklinde konuştu.   Başta Borsa üyeleri olmak üzere, üreticilerden gelen talepleri, dosya halinde hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, hem de ocak ayında Ankara’da yapılan Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarının altını çizen Başkan Gündüzalp, “İki yıl aradan sonra TOBB’da yapılan Türkiye Ekonomi Şurasında, hazırladığımız bölge raporunu, birinci ağızdan Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız ile paylaşma imkanı bulduk. Sorunlarımızın bir tanesi de hayvancılık işletmelerindeki elektrik tarifesi değişikliği idi” dedi.   Hayvancılık işletmelerindeki elektrik aboneliğinin, ticarethane olarak geçtiğini, yapılacak düzenleme ile bu tür işletmelerin sanayi veya tarımsal abone olarak kabul edilip, fiyat indirimi uygulanması talebinde bulunduklarını aktaran Gündüzalp, “Şura’da, Cumhurbaşkanımız talebimizi olumlu bularak, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e tarife değişikliği ile ilgili düzenleme yapılması talimatını verdi. Yaklaşık iki ay gibi bir süre zarfında, tarife uygulamalarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılması hakkındaki karar Resmi Gazetede yayınlandı” ifadelerini kullandı.   Tarife değişikliği ile süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacılık tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçhane ve seralar sanayi abone grubuna dahil olduğunu belirten Başkan Gündüzalp, “Kilowatt saati 41 kuruş olan tarifenin, 38 kuruş olarak uygulanacağı belirtildi. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden alınan belge ile başvuru yapılacak. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumuzda, Nisan ayı başında tarife değişikliğini uygulayacaktır” şeklinde konuştu.  
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, ‘Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getirdiği, ‘Hayvancılık İşletmelerindeki Elektrik Aboneliğinin, Sanayi Aboneliğine geçirilmesi talebiyle ilgili düzenlemenin Resmî Gazetede yayınlandığını açıkladı.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların katılımıyla, Ocak ayında, Ankara’da yapılan ‘Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getirdiği, ‘Hayvancılık İşletmelerindeki Elektrik Aboneliğinin, Sanayi Aboneliğine geçirilmesi talebinin karşılık bulduğunu belirterek, konu ile ilgili düzenlemenin, Resmi Gazetede yayınlandığını açıkladı.  

 

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, hayvancılıkla uğraşanların kullandığı elektrik bedelindeki değişikliğin, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Hayvancılıkla uğraşan ve şu anda ticarethane tarifesinden yararlananların, Nisan ayından itibaren sanayi tarifesine geçerek elektrikten indirimli yararlanabileceklerini belirten Gündüzalp, “Göreve geldiğimiz andan itibaren, tarım ve hayvancılık alanında öne çıkan sorunları, bize gelen talepleri gerek milletvekillerimize gerek bakanlarımıza ve gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığımıza aktararak çözüm arayışında olduk” şeklinde konuştu.

 

Başta Borsa üyeleri olmak üzere, üreticilerden gelen talepleri, dosya halinde hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, hem de ocak ayında Ankara’da yapılan Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarının altını çizen Başkan Gündüzalp, “İki yıl aradan sonra TOBB’da yapılan Türkiye Ekonomi Şurasında, hazırladığımız bölge raporunu, birinci ağızdan Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız ile paylaşma imkanı bulduk. Sorunlarımızın bir tanesi de hayvancılık işletmelerindeki elektrik tarifesi değişikliği idi” dedi.

 

Hayvancılık işletmelerindeki elektrik aboneliğinin, ticarethane olarak geçtiğini, yapılacak düzenleme ile bu tür işletmelerin sanayi veya tarımsal abone olarak kabul edilip, fiyat indirimi uygulanması talebinde bulunduklarını aktaran Gündüzalp, “Şura’da, Cumhurbaşkanımız talebimizi olumlu bularak, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e tarife değişikliği ile ilgili düzenleme yapılması talimatını verdi. Yaklaşık iki ay gibi bir süre zarfında, tarife uygulamalarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılması hakkındaki karar Resmi Gazetede yayınlandı” ifadelerini kullandı.

 

Tarife değişikliği ile süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacılık tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçhane ve seralar sanayi abone grubuna dahil olduğunu belirten Başkan Gündüzalp, “Kilowatt saati 41 kuruş olan tarifenin, 38 kuruş olarak uygulanacağı belirtildi. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden alınan belge ile başvuru yapılacak. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumuzda, Nisan ayı başında tarife değişikliğini uygulayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.