ÇİFT BAŞLI BUZAĞI GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2014 - 18:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÇİFT BAŞLI BUZAĞI GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bir ineğin dünyaya getirdiği çift başlı buzağı görenleri şaşırtıyor.
Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bir ineğin dünyaya getirdiği çift başlı buzağı görenleri şaşırtıyor. Veteriner Hekim Birol Yürük tarafından sezaryenle alınan çift başlı buzağı görenleri şaşırttı. Veteriner Yürük, ineğin doğum yapmakta güçlük çekmesi üzerine sezaryenle yapılmasına karar verdiklerini belirterek ineğin doğurduğu buzağıyı görünce çok şaşırdığını belirtti. Yürük, ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını belirterek "İlk kez doğum esnasında bir ineğin çift başlı buzağı doğurduğuna şahit oldum” dedi.Çift başlı buzağının tıbben uzun süre yaşayamayacağını belirten Veteriner Hekim Yürük, göbek kordonunu kestikleri esnada çift başlı buzağının öldüğünü söyledi. Yürük, bu tür doğumların anormal bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Buzağı beslenmesine göre en fazla birkaç gün veya birkaç ay yaşayabilir. Bu tür durumdaki buzağılar genellikle çok uzun süre yaşamaz. Dolayısıyla sezaryenle doğum yaptırdığımız bu çift başlı buzağı göbek kordonunu kestikten kısa bir süre sonra öldü.” 
Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bir ineğin dünyaya getirdiği çift başlı buzağı görenleri şaşırtıyor.

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bir ineğin dünyaya getirdiği çift başlı buzağı görenleri şaşırtıyor. 
Veteriner Hekim Birol Yürük tarafından sezaryenle alınan çift başlı buzağı görenleri şaşırttı. Veteriner Yürük, ineğin doğum yapmakta güçlük çekmesi üzerine sezaryenle yapılmasına karar verdiklerini belirterek ineğin doğurduğu buzağıyı görünce çok şaşırdığını belirtti. Yürük, ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını belirterek "İlk kez doğum esnasında bir ineğin çift başlı buzağı doğurduğuna şahit oldum” dedi.
Çift başlı buzağının tıbben uzun süre yaşayamayacağını belirten Veteriner Hekim Yürük, göbek kordonunu kestikleri esnada çift başlı buzağının öldüğünü söyledi. Yürük, bu tür doğumların anormal bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Buzağı beslenmesine göre en fazla birkaç gün veya birkaç ay yaşayabilir. Bu tür durumdaki buzağılar genellikle çok uzun süre yaşamaz. Dolayısıyla sezaryenle doğum yaptırdığımız bu çift başlı buzağı göbek kordonunu kestikten kısa bir süre sonra öldü.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.