Çeltikçi Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Teknoloji 18.04.2020 - 10:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Çeltikçi Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Burdur’un Çeltikçi İlçe Belediyesi tarafından öz kaynaklarıyla 270 KW’lık Güneş Enerjisi Santralı (GES) yapımı başlıyor.
Burdur’un Çeltikçi İlçe Belediyesi 270 MW’lık Güneş Enerjisi Santralı’nin (GES) ihalesi tamamladı. Çeltikçi’de bir çok konutun enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki GES, Çeltikçi Belediyesi’nin yapmış olduğu ihale ile Çeltikçi Belediyesine ait arazi üzerine yapılacak. Ayrıca GES projesi, bölgedeki belediyeler arasında ilk olma özelliği de taşıyor.   Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Recep Aydın, “Doğayı korumak, elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderleri azaltıp gelir sağlamak ve enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla kurma hayallerimizi gerçekleştirmek için ilk adımlarını attığımız, TEDAŞ tarafından onaylanan 270 MW’lık GES projemizi tamamladık. Çeltikçi’de bir çok konutun ihtiyacını karşılayacak GES projemizi ihaleyi alan firma tarafından yapılacak. Yaklaşık 180 günlük proje süresi olan GES’imizi Çeltikçi’ye kazandırarak, elektrik masraflarını düşürmeyi hedefliyoruz. Bağsaray yolu üzeri Kocadere Mevkine kurulacak olan santralımız bölgemizdeki belediyeler arasında da ilk olma özelliği taşıyor. Belediyemize ait 500 m2 lik alana kurulacak olan güneş enerji santralimizin bize kazancı da büyük olacak. Belediyemizin hızla artan enerji kullanımını göz önünde bulundurarak başlattığımız GES projemizle 1 yılda 480.000 kw/s elektrik üreterek ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra ciddi bir gelir de elde etmeyi de planlıyoruz. Bu önemli projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızın başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Burdur’un Çeltikçi İlçe Belediyesi tarafından öz kaynaklarıyla 270 KW’lık Güneş Enerjisi Santralı (GES) yapımı başlıyor.

Burdur’un Çeltikçi İlçe Belediyesi 270 MW’lık Güneş Enerjisi Santralı’nin (GES) ihalesi tamamladı. Çeltikçi’de bir çok konutun enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki GES, Çeltikçi Belediyesi’nin yapmış olduğu ihale ile Çeltikçi Belediyesine ait arazi üzerine yapılacak. Ayrıca GES projesi, bölgedeki belediyeler arasında ilk olma özelliği de taşıyor.

 

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Recep Aydın, “Doğayı korumak, elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderleri azaltıp gelir sağlamak ve enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla kurma hayallerimizi gerçekleştirmek için ilk adımlarını attığımız, TEDAŞ tarafından onaylanan 270 MW’lık GES projemizi tamamladık. Çeltikçi’de bir çok konutun ihtiyacını karşılayacak GES projemizi ihaleyi alan firma tarafından yapılacak. Yaklaşık 180 günlük proje süresi olan GES’imizi Çeltikçi’ye kazandırarak, elektrik masraflarını düşürmeyi hedefliyoruz. Bağsaray yolu üzeri Kocadere Mevkine kurulacak olan santralımız bölgemizdeki belediyeler arasında da ilk olma özelliği taşıyor. Belediyemize ait 500 m2 lik alana kurulacak olan güneş enerji santralimizin bize kazancı da büyük olacak. Belediyemizin hızla artan enerji kullanımını göz önünde bulundurarak başlattığımız GES projemizle 1 yılda 480.000 kw/s elektrik üreterek ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra ciddi bir gelir de elde etmeyi de planlıyoruz. Bu önemli projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızın başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.