Çanakkale’yi bilmeyen, Vatanın kıymetini bilemez

19.03.2019 - 09:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Çanakkale’yi bilmeyen, Vatanın kıymetini bilemez

Burdur Belediyesi Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.
Burdur Belediyesi Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.  Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi Hülya Ercengiz ile Şehitlerini anma programı kapsamında vatandaşlara Tarhana Çorbası ve Üzüm Hoşafı ikram ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andı. Çanakkale’yi bilmeyenin, Vatanın kıymetini bilmeyeceğini anlatan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Çanakkale Geçilmez diyerek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ emri ile düşmana karşı tek vücut olunup, zafer, şan ve şerefle dolu büyük bir zafer kazanıldı. O günün akılda kalan en önemli şeylerinden bir tanesi de cephede savaşan askerlerimizin yemek listesi olmuştur. Bazı öğünlerde yalnızca yarım ekmek, bazen yalnızca üzüm hoşafı, hatta bazı öğünlerde hiç yemek olmayışı ne zor şartlarla bu toprakları kazandığımızı, atalarımızın ne zorluklarla savaştığını unutturmayan bir detaydır. Biz Çanakkale Şehitlerimizi anarken, o günlere bir atıfta bulunabilmek için burada bir çorba ve üzüm hoşafı ikram edelim istedik vatandaşımıza.” dedi. Geçmişte yaşanılanlardan ibret alınarak geleceğe yön verilebileceğini anlatan Belediye Başkanı Ercengiz, “Tarih tekerrürden ibaret değildir. Tarihini bilmeyen tekerrüre mecburdur. Onun için tarihimizi bilmek zorundayız. Bu toprakların ne kadar güçlükle ve zorlukla kazanıldığını bilmek zorundayız. Bu topraklar için kanını, canını veren atalarımıza minnet ve şükran borcumuzu sadece klişe sözlerle değil hissederek, o ruhu yaşayarak ve vatan toprağının her bir karışının değerini bilerek ve bu vatan toprağı üzerinde yapılmış ne varsa, onun kıymetini bilerek yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünü kutluyoruz. 7 düvele karşı kazanılan büyük bir zafer. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz.” şeklinde konuştu   
Burdur Belediyesi Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

Burdur Belediyesi Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

 Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi Hülya Ercengiz ile Şehitlerini anma programı kapsamında vatandaşlara Tarhana Çorbası ve Üzüm Hoşafı ikram ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andı.

Çanakkale’yi bilmeyenin, Vatanın kıymetini bilmeyeceğini anlatan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Çanakkale Geçilmez diyerek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ emri ile düşmana karşı tek vücut olunup, zafer, şan ve şerefle dolu büyük bir zafer kazanıldı. O günün akılda kalan en önemli şeylerinden bir tanesi de cephede savaşan askerlerimizin yemek listesi olmuştur. Bazı öğünlerde yalnızca yarım ekmek, bazen yalnızca üzüm hoşafı, hatta bazı öğünlerde hiç yemek olmayışı ne zor şartlarla bu toprakları kazandığımızı, atalarımızın ne zorluklarla savaştığını unutturmayan bir detaydır. Biz Çanakkale Şehitlerimizi anarken, o günlere bir atıfta bulunabilmek için burada bir çorba ve üzüm hoşafı ikram edelim istedik vatandaşımıza.” dedi.

Geçmişte yaşanılanlardan ibret alınarak geleceğe yön verilebileceğini anlatan Belediye Başkanı Ercengiz, “Tarih tekerrürden ibaret değildir. Tarihini bilmeyen tekerrüre mecburdur. Onun için tarihimizi bilmek zorundayız. Bu toprakların ne kadar güçlükle ve zorlukla kazanıldığını bilmek zorundayız. Bu topraklar için kanını, canını veren atalarımıza minnet ve şükran borcumuzu sadece klişe sözlerle değil hissederek, o ruhu yaşayarak ve vatan toprağının her bir karışının değerini bilerek ve bu vatan toprağı üzerinde yapılmış ne varsa, onun kıymetini bilerek yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünü kutluyoruz. 7 düvele karşı kazanılan büyük bir zafer. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz.” şeklinde konuştu 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.