BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIKLI TOPLUM ÇALIŞMASI

Sağlık 27.12.2013 - 10:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIKLI TOPLUM ÇALIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, konferanslarla sağlıklı toplum yaratma çabası devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Kemik- Eklem Yaralanmaları konferansı vatandaşların yoğun ilgisini gördü.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın halkı bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu çerçevede AKM’de Kemik- Eklem Yaralanmaları konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, Prof. Dr. Mustafa Ürgüden, Prof. Dr. Merter Özenci, Doç. Dr. Haluk Özcanlı konuşmacı olarak katıldı. Konferansın moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, sağlıklı toplum anlayışı benimseyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Tüm yerel yönetimlerin sağlıklı çevreler oluşturması gerektiğini dile getiren Aydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bunu başardığını kaydetti. AYAK BİLEĞİ HASTALIKLARI Ahmet Turan Aydın, ayak bileği ve diğer eklem hastalıkları konusunda bilgi verdi. Ayaklarda oluşan hasarlarda topuklu ayakkabılar, kilo ve sigaranın etkili olduğunu belirten Aydın, ayak burkulmasına sıkça rastladıklarını söyledi. Aydın, ayağın sık sık burkulmasının bel fıtığının belirtisi olabileceğini anlattı. Ayak bileği burkulmalarında çoğunlukla ameliyatsız tedavi uyguladıklarını dile getiren Turan, “Ayak bileği burkulmalarında alçı çok sakıncalıdır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız asla alçı yaptırmayın” dedi. EL BİLEĞİ VE DİRSEK HASTALIKLARI El bileği ve dirsek hastalıkları konusunda da Doç. Dr. Haluk Özcanlı konuştu. Dirsekte en sık görülen hastalığın tenisçi dirseği olduğu vurgulayan Özcanlı, hastalığın belirtilerinden birinin kavrama gücünde azalma olduğunu söyledi. El bileği ve dirsek hastalıklarında öncelikle fizik tedavi ve ilaç kullanımını önerdiklerini ifade eden Özcanlı, son aşamada cerrahi uygulamaya geçtiklerini belirtti. KALÇA SORUNLARI Prof. Dr. Mustafa Ürgüden de kalça sorunlarını ele aldı. Kalçaya yönelik sorunları yaş gruplarına göre ayırmak gerektiğini kaydeden Ürgüden, kalça çıkığının düzgün tedavi edilmezse ileri aşamada ameliyat yaptıklarını söyledi. Kalça kaymalarının tombul çocuklarda daha çok olduğunu vurgulayan Ülgüden, yaşlılarda kalça ile ilgili sorunlarda temel faktörlerden birinin kemik erimesi olduğunu dile getirdi. Ürgüden, “Kalça kırığını azaltmak için kemik erimesi mutlaka tedavi edilmeli, aktiviteler artırılmalı, evlerde kaymaz materyaller kullanılmalı” diye konuştu. OMUZ VE DİZ PROBLEMLERİ Prof. Dr. Merter Özenci de omuz ve diz problemleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Omuz çıkığına sık rastladıklarını dile getiren Özenci, omuz çıkığının gençlerde daha çok görüldüğünü söyledi. Omuz çıkığının 25 yaşından önce olması durumunda hayat boyu tekrar etme olasılığının yüksek olduğunu ifade eden Merter Özenci, dizde ise en fazla menüsküs yırtığına şahit olduklarını söyledi. Özcanlı, menüsküsü dizden çıkarma yöntemi yerine tedavi etmeyi tercih ettiklerini kaydetti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, konferanslarla sağlıklı toplum yaratma çabası devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Kemik- Eklem Yaralanmaları konferansı vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın halkı bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu çerçevede AKM’de Kemik- Eklem Yaralanmaları konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, Prof. Dr. Mustafa Ürgüden, Prof. Dr. Merter Özenci, Doç. Dr. Haluk Özcanlı konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, sağlıklı toplum anlayışı benimseyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Tüm yerel yönetimlerin sağlıklı çevreler oluşturması gerektiğini dile getiren Aydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bunu başardığını kaydetti.

AYAK BİLEĞİ HASTALIKLARI

Ahmet Turan Aydın, ayak bileği ve diğer eklem hastalıkları konusunda bilgi verdi. Ayaklarda oluşan hasarlarda topuklu ayakkabılar, kilo ve sigaranın etkili olduğunu belirten Aydın, ayak burkulmasına sıkça rastladıklarını söyledi. Aydın, ayağın sık sık burkulmasının bel fıtığının belirtisi olabileceğini anlattı. Ayak bileği burkulmalarında çoğunlukla ameliyatsız tedavi uyguladıklarını dile getiren Turan, “Ayak bileği burkulmalarında alçı çok sakıncalıdır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız asla alçı yaptırmayın” dedi.

EL BİLEĞİ VE DİRSEK HASTALIKLARI

El bileği ve dirsek hastalıkları konusunda da Doç. Dr. Haluk Özcanlı konuştu. Dirsekte en sık görülen hastalığın tenisçi dirseği olduğu vurgulayan Özcanlı, hastalığın belirtilerinden birinin kavrama gücünde azalma olduğunu söyledi. El bileği ve dirsek hastalıklarında öncelikle fizik tedavi ve ilaç kullanımını önerdiklerini ifade eden Özcanlı, son aşamada cerrahi uygulamaya geçtiklerini belirtti.

KALÇA SORUNLARI

Prof. Dr. Mustafa Ürgüden de kalça sorunlarını ele aldı. Kalçaya yönelik sorunları yaş gruplarına göre ayırmak gerektiğini kaydeden Ürgüden, kalça çıkığının düzgün tedavi edilmezse ileri aşamada ameliyat yaptıklarını söyledi. Kalça kaymalarının tombul çocuklarda daha çok olduğunu vurgulayan Ülgüden, yaşlılarda kalça ile ilgili sorunlarda temel faktörlerden birinin kemik erimesi olduğunu dile getirdi. Ürgüden, “Kalça kırığını azaltmak için kemik erimesi mutlaka tedavi edilmeli, aktiviteler artırılmalı, evlerde kaymaz materyaller kullanılmalı” diye konuştu.

OMUZ VE DİZ PROBLEMLERİ

Prof. Dr. Merter Özenci de omuz ve diz problemleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Omuz çıkığına sık rastladıklarını dile getiren Özenci, omuz çıkığının gençlerde daha çok görüldüğünü söyledi. Omuz çıkığının 25 yaşından önce olması durumunda hayat boyu tekrar etme olasılığının yüksek olduğunu ifade eden Merter Özenci, dizde ise en fazla menüsküs yırtığına şahit olduklarını söyledi. Özcanlı, menüsküsü dizden çıkarma yöntemi yerine tedavi etmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.