BUTSO Meclis Başkanı Çeliker, "Ortak OSB için yeterli alan bulunamadı"

Ekonomi 14.11.2019 - 08:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO Meclis Başkanı Çeliker, "Ortak OSB için yeterli alan bulunamadı"

BATI AKDENİZ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.
  Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında Antalya, Burdur ve Isparta illeri Oda ve Borsa yöneticilerinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.   ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’in başkanlığında yapılan toplantıya BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, Bucak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu katıldı. Toplantıda iş dünyasındaki gelişmeler, karşılaşılan sorunlar ve 3 ilin ortak hareket edebileceği finans konuları da görüşüldü.   İstişare toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker: “Üç ilin Oda ve Borsalarının istişarelerde bulunduğu; sorunlar ve çözümlerin masaya yatırıldığı, önerilerin konuşulup bazı kararlar alındığı bir toplantıya katıldık. Toplantıda ekonomik kalkınmamızda bölgesel hareket etme durumu değerlendirildi” dedi.   Bakanlıklarla yazışmalar, turizm hamleleri, OSB’lerin de gündeme alındığını ifade eden BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker; “İstişare toplantımızda kararlar aldık. Bunlardan bazıları: Bakanlıklarla yazışmaların ve yapılan görüşmelerin TOBB aracılığıyla gerçekleşmesi,  Ticari uyuşmazlıklar hakkındaki programların Odalarda yapılması, İhracat Destek Ofislerinin kurulması, Mesleki Okullar hakkında daha fazla çalışmalar yapılması, Çalışan sayısı 50 ve üzerinde olan firmaların VERBİS’e kayıtları, TOBB’un bilgisi dahilinde kardeş oda ve borsa protokollerinin yapılması, Odaların siber güvenliğinin artırılması, Akredite olmayan Odaların kalmaması, Turizmdeki konaklama vergilerinin belediyelere verilmesi, Ortak URGE çalışmalarının gerçekleştirilmesi, Bölge içi ticari ortak fuarların yapılmasıdır. Toplantıda önem verdiğimiz konulardan birisi de üç il için ortak bir OSB alanı kurulması idi. Fakat ortak OSB için yeterli alan bulunamadı. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.  
BATI AKDENİZ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında Antalya, Burdur ve Isparta illeri Oda ve Borsa yöneticilerinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’in başkanlığında yapılan toplantıya BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, Bucak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu katıldı. Toplantıda iş dünyasındaki gelişmeler, karşılaşılan sorunlar ve 3 ilin ortak hareket edebileceği finans konuları da görüşüldü.

 

İstişare toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker: “Üç ilin Oda ve Borsalarının istişarelerde bulunduğu; sorunlar ve çözümlerin masaya yatırıldığı, önerilerin konuşulup bazı kararlar alındığı bir toplantıya katıldık. Toplantıda ekonomik kalkınmamızda bölgesel hareket etme durumu değerlendirildi” dedi.

 

Bakanlıklarla yazışmalar, turizm hamleleri, OSB’lerin de gündeme alındığını ifade eden BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker;

“İstişare toplantımızda kararlar aldık. Bunlardan bazıları:

Bakanlıklarla yazışmaların ve yapılan görüşmelerin TOBB aracılığıyla gerçekleşmesi, 

Ticari uyuşmazlıklar hakkındaki programların Odalarda yapılması,

İhracat Destek Ofislerinin kurulması,

Mesleki Okullar hakkında daha fazla çalışmalar yapılması,

Çalışan sayısı 50 ve üzerinde olan firmaların VERBİS’e kayıtları,

TOBB’un bilgisi dahilinde kardeş oda ve borsa protokollerinin yapılması,

Odaların siber güvenliğinin artırılması,

Akredite olmayan Odaların kalmaması,

Turizmdeki konaklama vergilerinin belediyelere verilmesi,

Ortak URGE çalışmalarının gerçekleştirilmesi,

Bölge içi ticari ortak fuarların yapılmasıdır.

Toplantıda önem verdiğimiz konulardan birisi de üç il için ortak bir OSB alanı kurulması idi. Fakat ortak OSB için yeterli alan bulunamadı. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.