BUTSO ‘Dirmil Yörük Müzik Kültürü’ kitabının sponsoru oldu

Gündem 22.07.2019 - 18:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO ‘Dirmil Yörük Müzik Kültürü’ kitabının sponsoru oldu

BUTSO, Burdurlu TRT sanatçısı Ferhat Erdem’in “Dirmil Yörük Müzik Kültürü” adlı kitabının sponsoru oldu.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kentin, bölgenin ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonomik gelişmeleri, eğitim alanındaki güncellemeleri takip eden BUTSO, kültür ve sanata da destek vermeyi sürdürüyor.  TRT Ankara Radyosunda görev yapan, Burdur’un Altınyayla ilçesi Çatak köyünde dünyaya gelen Ferhat ERDEM,  bugüne kadar toplumsal ve kültürel birçok çalışmaya imza attı. ERDEM’in 2019 yılındaki çalışmasında da Burdur’u ve Altınyayla’yı tanıtan bir eser yayınladı. Eserde: Dirmil’in tarihçesi, demografisi, sosyal ritüelleri ve yerel müzik kültürü, gelenekleri, güreşleri gibi özellikler tanıtıldı.   BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN TEŞEKKÜR BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK; finans kullanımı, imalat, üretim, pazarlama ve ihracat konularında girişimcilere destek olup yol haritasının belirlenmesi konusunda onlarla eşgüdümlü çalışmalara devam edeceklerini belirterek, aynı kapsamda kültür ve sanat için de BUTSO’nun misyonunu yerine getirdiğini vurguladı. Somut olan kadar somut olmayan kültürel mirasın gelecek kuşaklara taşınması bakımından sorumluluk üstlenen TRT sanatçısı ERDEM’i tebrik eden BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: “İlimiz ve yöremizle ilgili kültür araştırmaları alanında önemli bir boşluğu dolduran kitabın yazarı değerli hemşerimiz ve TRT sanatçısı Ferhat ERDEM’e böylesi bir çalışmaya katkı sağlayarak, bizim de ortak olmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.
BUTSO, Burdurlu TRT sanatçısı Ferhat Erdem’in “Dirmil Yörük Müzik Kültürü” adlı kitabının sponsoru oldu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kentin, bölgenin ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonomik gelişmeleri, eğitim alanındaki güncellemeleri takip eden BUTSO, kültür ve sanata da destek vermeyi sürdürüyor.

 TRT Ankara Radyosunda görev yapan, Burdur’un Altınyayla ilçesi Çatak köyünde dünyaya gelen Ferhat ERDEM,  bugüne kadar toplumsal ve kültürel birçok çalışmaya imza attı. ERDEM’in 2019 yılındaki çalışmasında da Burdur’u ve Altınyayla’yı tanıtan bir eser yayınladı. Eserde: Dirmil’in tarihçesi, demografisi, sosyal ritüelleri ve yerel müzik kültürü, gelenekleri, güreşleri gibi özellikler tanıtıldı.

 

BAŞKAN YUSUF KEYİK’TEN TEŞEKKÜR

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK; finans kullanımı, imalat, üretim, pazarlama ve ihracat konularında girişimcilere destek olup yol haritasının belirlenmesi konusunda onlarla eşgüdümlü çalışmalara devam edeceklerini belirterek, aynı kapsamda kültür ve sanat için de BUTSO’nun misyonunu yerine getirdiğini vurguladı.

Somut olan kadar somut olmayan kültürel mirasın gelecek kuşaklara taşınması bakımından sorumluluk üstlenen TRT sanatçısı ERDEM’i tebrik eden BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: “İlimiz ve yöremizle ilgili kültür araştırmaları alanında önemli bir boşluğu dolduran kitabın yazarı değerli hemşerimiz ve TRT sanatçısı Ferhat ERDEM’e böylesi bir çalışmaya katkı sağlayarak, bizim de ortak olmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.