BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK: ‘TEMMUZ’DA İHRACAT ARTTI’

Gündem 06.08.2019 - 15:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK: ‘TEMMUZ’DA İHRACAT ARTTI’

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında dış ticaret hacminin arttığını vurguladı.
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayındaki dış ticaret rakamlarının artış göstermesinin sanayici ve üreticiler için pozitif bir gelişme olduğunu; bunun milli ekonomiyi, üretimi, katma değeri, yatırımları ve de istihdamı doğru orantılı etkileyeceğini belirtti.   ÖZEL SEKTÖRÜN DİNAMİK YAPISI ORTAYA ÇIKTI Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yılın 1- 31 Temmuz tarihlerine göre 14,95’lik artış olduğunu belirten Başkan Yusuf Keyik, Burdur’da en fazla ihracatın mermer ağırlıkta olmak üzere madencilik ürünleri grubunda gerçekleştiğini ifade etti.  Madencilik ürünleri için 2018 yılının temmuz ayında 14 milyon 871 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsatan Başkan Yusuf Keyik, 2019 yılının temmuz ayında ise 1 milyon 871 bin dolarlık artışla (12,58) 16 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti.   14,65’LİK ARTIŞ Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde 1- 31 Temmuz tarihleri arasında, madencilik ürünleri grubunda 16 milyon 742 bin dolar, savunma ve havacılık sanayii grubunda 1 milyon 468 bin dolar ve de çimento, cam seramik ve toprak ürünleri grubunda 618 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Temmuz dönemi için Burdur’un toplam dış ticaret hacmi 19 milyon 846 bin dolar. Aynı dönemin geçen yılki rakamları ise 17 milyon 265 bin dolar olurken, 2019 yılında toplamda 14,65’lik artış sağlandı. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere iş insanlarımız, yatırımcılarımız ve bu artışta emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.     ANTALYA VE ISPARTA’NIN İHRACAT RAKAMLARI Başkan Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Bölgesindeki diğer iller olan Antalya ve Isparta’nın da ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulunarak” TİM verilerine göre Antalya’da temmuz dönemi için 34,83’lük dış ticaret artışı, Isparta’da yine temmuz dönemi için 14,13’lük artış sağlandı. Antalya ilimizden en çok ihraç edilen ürünler yaş sebze ve meyve olurken, Isparta ilimizden en fazla ihraç edilen ürün de yaş sebze ve meyve oldu” dedi.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında dış ticaret hacminin arttığını vurguladı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayındaki dış ticaret rakamlarının artış göstermesinin sanayici ve üreticiler için pozitif bir gelişme olduğunu; bunun milli ekonomiyi, üretimi, katma değeri, yatırımları ve de istihdamı doğru orantılı etkileyeceğini belirtti.

 

ÖZEL SEKTÖRÜN DİNAMİK YAPISI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yılın 1- 31 Temmuz tarihlerine göre 14,95’lik artış olduğunu belirten Başkan Yusuf Keyik, Burdur’da en fazla ihracatın mermer ağırlıkta olmak üzere madencilik ürünleri grubunda gerçekleştiğini ifade etti.  Madencilik ürünleri için 2018 yılının temmuz ayında 14 milyon 871 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsatan Başkan Yusuf Keyik, 2019 yılının temmuz ayında ise 1 milyon 871 bin dolarlık artışla (12,58) 16 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti.

 

14,65’LİK ARTIŞ

Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde 1- 31 Temmuz tarihleri arasında, madencilik ürünleri grubunda 16 milyon 742 bin dolar, savunma ve havacılık sanayii grubunda 1 milyon 468 bin dolar ve de çimento, cam seramik ve toprak ürünleri grubunda 618 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Temmuz dönemi için Burdur’un toplam dış ticaret hacmi 19 milyon 846 bin dolar. Aynı dönemin geçen yılki rakamları ise 17 milyon 265 bin dolar olurken, 2019 yılında toplamda 14,65’lik artış sağlandı. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere iş insanlarımız, yatırımcılarımız ve bu artışta emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

ANTALYA VE ISPARTA’NIN İHRACAT RAKAMLARI

Başkan Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Bölgesindeki diğer iller olan Antalya ve Isparta’nın da ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulunarak” TİM verilerine göre Antalya’da temmuz dönemi için 34,83’lük dış ticaret artışı, Isparta’da yine temmuz dönemi için 14,13’lük artış sağlandı. Antalya ilimizden en çok ihraç edilen ürünler yaş sebze ve meyve olurken, Isparta ilimizden en fazla ihraç edilen ürün de yaş sebze ve meyve oldu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.