Burdur Ziraat Odasından Bir İlk Daha

Eğitim 08.03.2017 - 10:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Ziraat Odasından Bir İlk Daha

Burdur Ziraat Odası üyelerinin eğitimine önem veriyor
Göreve geldiği günden bu yana çiftçilerin eğitimi için sürekli faaliyet yapan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir bu defa da 40 üyesini budama kursu için Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne götürdü.                 Başkan Demir: "Uygulamaya geçirdiğimiz projelerden birisi de budama ile ilgiliydi. Bugün Eğirdir’deki merkezde tam gün eğitim olacak. Üyelerimiz, bu işin uzmanı olanlardan Kiraz, Erik, Ceviz Kayısı gibi ağaçların budamasının nasıl yapılacağını öğrenecekler." dedi.                 Başkan Demir, budamanın insanın saç tıraşına benzediğini belirterek "nasıl insan tıraş olunca rahatlarsa ağaçlarda budanınca aynı şekildedir. Mahsul budaması ve şekil budaması var. Öncelikle genç ağaçlara şekil verilir, bir de mahsulün daha fazla olması için mahsul budaması vardır." dedi.                 Ziraat Odası Genel Sekreteri Gökhan Yeşilyurt'ta Ziraat Odası olarak eğitimlere önem verdiklerini belirtti. Yeşilyurt "üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine bu eğitimi düzenledik" dedi.                 Eğitime katılan çiftçilerde memnuniyetlerini dile getirdi.
Burdur Ziraat Odası üyelerinin eğitimine önem veriyor

Göreve geldiği günden bu yana çiftçilerin eğitimi için sürekli faaliyet yapan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir bu defa da 40 üyesini budama kursu için Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne götürdü.

                Başkan Demir: "Uygulamaya geçirdiğimiz projelerden birisi de budama ile ilgiliydi. Bugün Eğirdir’deki merkezde tam gün eğitim olacak. Üyelerimiz, bu işin uzmanı olanlardan Kiraz, Erik, Ceviz Kayısı gibi ağaçların budamasının nasıl yapılacağını öğrenecekler." dedi.

                Başkan Demir, budamanın insanın saç tıraşına benzediğini belirterek "nasıl insan tıraş olunca rahatlarsa ağaçlarda budanınca aynı şekildedir. Mahsul budaması ve şekil budaması var. Öncelikle genç ağaçlara şekil verilir, bir de mahsulün daha fazla olması için mahsul budaması vardır." dedi.

                Ziraat Odası Genel Sekreteri Gökhan Yeşilyurt'ta Ziraat Odası olarak eğitimlere önem verdiklerini belirtti. Yeşilyurt "üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine bu eğitimi düzenledik" dedi.

                Eğitime katılan çiftçilerde memnuniyetlerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.