Burdur'u düşünüyor Burdur'u konuşuyorlar

Gündem 03.12.2019 - 15:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'u düşünüyor Burdur'u konuşuyorlar

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Burdur’u düşünüyor, Burdur’u konuşuyoruz çalışmalarımız ilk meyvesini verdi. İcra ve iflas ilanları yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edecek” dedi.
  BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Burdur Gazeteciler Cemiyetiyle düzenledikleri toplantıda yerel basındaki ilanlarının azaltılmasının riskleri konuşulduğunu, bu talep neticesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışmaların yapıldığını, nihayetinde de bunların ilk meyvesi olarak da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklamayla yerel gazetelerde icra ve iflas ilanlarının yayımlanmaya devam edeceği müjdesini verdi.    Başkan Yusuf Keyik; “Burdur’umuzda kamuoyunun haber alma özgürlüğü için yerel basın büyük önem taşımaktadır. Bizler de gerek yerel ve gerekse ulusal basın için hassasiyet göstermekte, günlük ve güncel olarak yerel ve ulusal basını takip etmekteyiz. Bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca 1 Eylül 2019 tarihinde yerel bir gazetemizde yayınlanan “Yerel Basın Acil Durum” konulu haberi gündemimize aldık. Yerel basının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren bu raporu inceleyip, yönetim kurulumuzca değerlendirmede bulunduk ve hemen ardından ilimizde Burdur Gazeteciler Cemiyetiyle beraber “Burdur’u düşünüyor, Burdur’u konuşuyoruz” toplantısı düzenledik. Toplantıda, yerel basındaki ilanların azaltılmasının ekonomik riskler oluşturacağı konusunda bir talep geldi. Bizler de ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiyle (TOBB) yazışmaları yapıp, ilanlarının azaltılmasının doğuracağı ekonomik ve ticari olumsuzlukları aktardık.  BUTSO olarak yaptığımız bu girişimlerin neticesinde de yerel gazetelerde icra ve iflas ilanlarının yayımlanmaya devam edeceği açıklandı.  Böyle bir gelişme BUTSO Yönetim Kurulu olarak bizleri memnun etti. Böylelikle “Burdur’u Düşünüyor, Burdur’u Konuşuyoruz” çalışmalarımız ilk meyvesini verdi. İcra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edeceği çalışmasında Başta Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Burdur’u düşünüyor, Burdur’u konuşuyoruz çalışmalarımız ilk meyvesini verdi. İcra ve iflas ilanları yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edecek” dedi.

 

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Burdur Gazeteciler Cemiyetiyle düzenledikleri toplantıda yerel basındaki ilanlarının azaltılmasının riskleri konuşulduğunu, bu talep neticesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışmaların yapıldığını, nihayetinde de bunların ilk meyvesi olarak da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklamayla yerel gazetelerde icra ve iflas ilanlarının yayımlanmaya devam edeceği müjdesini verdi.

 

 Başkan Yusuf Keyik; “Burdur’umuzda kamuoyunun haber alma özgürlüğü için yerel basın büyük önem taşımaktadır. Bizler de gerek yerel ve gerekse ulusal basın için hassasiyet göstermekte, günlük ve güncel olarak yerel ve ulusal basını takip etmekteyiz. Bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca 1 Eylül 2019 tarihinde yerel bir gazetemizde yayınlanan “Yerel Basın Acil Durum” konulu haberi gündemimize aldık. Yerel basının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren bu raporu inceleyip, yönetim kurulumuzca değerlendirmede bulunduk ve hemen ardından ilimizde Burdur Gazeteciler Cemiyetiyle beraber “Burdur’u düşünüyor, Burdur’u konuşuyoruz” toplantısı düzenledik. Toplantıda, yerel basındaki ilanların azaltılmasının ekonomik riskler oluşturacağı konusunda bir talep geldi. Bizler de ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiyle (TOBB) yazışmaları yapıp, ilanlarının azaltılmasının doğuracağı ekonomik ve ticari olumsuzlukları aktardık.  BUTSO olarak yaptığımız bu girişimlerin neticesinde de yerel gazetelerde icra ve iflas ilanlarının yayımlanmaya devam edeceği açıklandı.  Böyle bir gelişme BUTSO Yönetim Kurulu olarak bizleri memnun etti. Böylelikle “Burdur’u Düşünüyor, Burdur’u Konuşuyoruz” çalışmalarımız ilk meyvesini verdi. İcra ve iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edeceği çalışmasında Başta Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.