BURDUR TURİZMİNE HEDİYELİK EŞYA DESTEĞİ

Turizm 15.11.2019 - 11:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR TURİZMİNE HEDİYELİK EŞYA DESTEĞİ

Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi antik kentleri ile Anadolu’nun büyüleyici köşelerinden biri olan İlimizde turizm hareketliliği her geçen gün artıyor.
  Burdur'da turizm alanında atılan adımlar ve gelişmeler, hediyelik eşya sektöründe çeşitli adımlar atılmasına sebep oldu.   Burdur'da turizm sektörünün önemli bir halkasını oluşturan yöresel ürünler ve yöreye özgü hediyelik eşyalar konusunda kentin tanıtımına katkı sunması ve yeni istihdam alanlarının oluşturularak şehre katma değer sağlanması açısından Halk Eğitim Kursları vasıtasıyla yıl içerisinde hediyelik eşya kursları açılmıştı.   Açılan kurslarda lavanta ürünleri, oyuncak bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarı, mis sabun, ahşap oyuncak, şiş ve tığ örücülüğü, deniz çantası, kadın plaj elbisesi, magnet yapımı, takı tasarımı, hediyelik dokuma ile ilgili üretime yönelik örnek çalışmalar yapılmıştı.   Burdur Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Turizme yönelik İlimize katma değer bırakması ve yeni istihdam alanları oluşturması açısından yapılan çalışmalar kapsamında İşkur destekli Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından İl ve İlçelerde Hediyelik Eşya Kursları açılmaya devam edecektir.   Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Burdur’un turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, ziyaretçi sayılarında yaşanan yoğunluğun konaklamadan, hizmet sektörüne, hediyelik eşyadan, yöresel ürünlere kadar birçok alanda en iyi şekilde değerlendirilerek İlimize önemli katma değer bırakılması adına planlı ve kararlı adımlar attıklarını belirterek, açılan kursların yeni istihdam alanlarının oluşması ve Burdurla özdeşleşmiş hediyelik eşya eksikliğinin de giderilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.   Bu kursları bizzat yakından takip ettiğini ve İl merkezinde açılan kursta örnek çalışmalar yapılması konusunda talimat verdiğini belirten Vali Şıldak, ilk çıktıların verimli olduğunu" belirtti.   “Her zaman dile getiriyorum İlimizin bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsü turizm olacaktır diyen Vali Şıldak, temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak, koruma – kullanım dengesi içinde sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırarak, bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm pastasından İlimizin ve İlçelerimizin hak ettiği payı almasıdır” dedi.
Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi antik kentleri ile Anadolu’nun büyüleyici köşelerinden biri olan İlimizde turizm hareketliliği her geçen gün artıyor.

 

Burdur'da turizm alanında atılan adımlar ve gelişmeler, hediyelik eşya sektöründe çeşitli adımlar atılmasına sebep oldu.

 

Burdur'da turizm sektörünün önemli bir halkasını oluşturan yöresel ürünler ve yöreye özgü hediyelik eşyalar konusunda kentin tanıtımına katkı sunması ve yeni istihdam alanlarının oluşturularak şehre katma değer sağlanması açısından Halk Eğitim Kursları vasıtasıyla yıl içerisinde hediyelik eşya kursları açılmıştı.

 

Açılan kurslarda lavanta ürünleri, oyuncak bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarı, mis sabun, ahşap oyuncak, şiş ve tığ örücülüğü, deniz çantası, kadın plaj elbisesi, magnet yapımı, takı tasarımı, hediyelik dokuma ile ilgili üretime yönelik örnek çalışmalar yapılmıştı.

 

Burdur Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Turizme yönelik İlimize katma değer bırakması ve yeni istihdam alanları oluşturması açısından yapılan çalışmalar kapsamında İşkur destekli Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından İl ve İlçelerde Hediyelik Eşya Kursları açılmaya devam edecektir.

 

Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Burdur’un turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, ziyaretçi sayılarında yaşanan yoğunluğun konaklamadan, hizmet sektörüne, hediyelik eşyadan, yöresel ürünlere kadar birçok alanda en iyi şekilde değerlendirilerek İlimize önemli katma değer bırakılması adına planlı ve kararlı adımlar attıklarını belirterek, açılan kursların yeni istihdam alanlarının oluşması ve Burdurla özdeşleşmiş hediyelik eşya eksikliğinin de giderilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Bu kursları bizzat yakından takip ettiğini ve İl merkezinde açılan kursta örnek çalışmalar yapılması konusunda talimat verdiğini belirten Vali Şıldak, ilk çıktıların verimli olduğunu" belirtti.

 

“Her zaman dile getiriyorum İlimizin bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsü turizm olacaktır diyen Vali Şıldak, temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak, koruma – kullanım dengesi içinde sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırarak, bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm pastasından İlimizin ve İlçelerimizin hak ettiği payı almasıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.