BURDUR TARIM FUARI PAYDAŞLARI SON HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Gündem 25.04.2017 - 10:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR TARIM FUARI PAYDAŞLARI SON HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Burdur’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı için fuar paydaşları son hazırlılarını tamamladı.
Burdur’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı için fuar paydaşları son hazırlılarını tamamladı. Grand Özeren Oteldeki kahvaltılı basın toplantısıyla bir araya gelen paydaşlar kendi açılarından güncelleme yapıp, fuar için start düğmesini basmayı beklemeye başladı. Toplantı için Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başta olmak üzere bir araya gelen fuar paydaşları son öneri ve güncellemelerini kamuoyuna sundu. Vali Yılmaz, Yörük kültürünün Meclis Toplantısı gibi bir özelliğinden bahsederek, fuarın açılışı arifesinde bir araya gelip en son çalışmaların ve gelinen noktanın yansıtılacağını söyledi. KÖY-KOOP Genel Başkanı Yakup Yıldız “Artık bahane yok” diyerek fuardaki yarışmalar hakkında bilgi verip, bu yıl en güzel türkü söyleyen çoban yarışmasını da ilk kez gerçekleştireceklerini vurguladı. Yıldız, fuara il dışından kooperatiflerin ve kalabalık köylerin de geleceğini ekleyerek “Bu başarı hepimizin olacak. Fuar ile Burdur’u çekim merkezi haline getirebiliriz” dedi.   Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da Burdur fuarının rakibinin Hannover Fuarı olması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin her yerinde fuarlar düzenlendiğini, ildeki fuarda ise diğer tüm fuarlarda olmayan özelliklerin bulunması gerektiğini, bu kapsamda cumartesi günü birinci seçilen besinin kesileceğini ve cumartesi günü Burdur Şiş ikramının yapılacağını ifade etti. Özcan, ayrıca İstanbul’da Burdur danasının kendini belli ettiği kadar ülke çapında Burdur’un adını duyurabildiklerini kaydetti.   Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir ise Burdur Ziraat Odası olarak komşu illerin tüm ziraat odalarını davet ettiklerini ve de son günde 14 bin üyelerine toplu mesaj göndererek tekrar davet edeceklerini belirtti.   GL Platform Fuar Genel Müdürü Gül Ceylan da önceki fuarlardan edinilen tecrübe ile çok daha güzel bir fuar organizasyonu yapmak amacında olduklarını belirtip organizasyonlar içinde organizasyonlar olacağını söyledi.   Fuar paydaşlarının bilgilendirmelerinin ardından dünyaya ve tüm Türkiye’ye duyurulup izletilebilecek basın yayın konusunda, fuar programının akışı ve özellikleri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. 
Burdur’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı için fuar paydaşları son hazırlılarını tamamladı.

Burdur’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı için fuar paydaşları son hazırlılarını tamamladı.

Grand Özeren Oteldeki kahvaltılı basın toplantısıyla bir araya gelen paydaşlar kendi açılarından güncelleme yapıp, fuar için start düğmesini basmayı beklemeye başladı.

Toplantı için Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başta olmak üzere bir araya gelen fuar paydaşları son öneri ve güncellemelerini kamuoyuna sundu.

Vali Yılmaz, Yörük kültürünün Meclis Toplantısı gibi bir özelliğinden bahsederek, fuarın açılışı arifesinde bir araya gelip en son çalışmaların ve gelinen noktanın yansıtılacağını söyledi.

KÖY-KOOP Genel Başkanı Yakup Yıldız “Artık bahane yok” diyerek fuardaki yarışmalar hakkında bilgi verip, bu yıl en güzel türkü söyleyen çoban yarışmasını da ilk kez gerçekleştireceklerini vurguladı. Yıldız, fuara il dışından kooperatiflerin ve kalabalık köylerin de geleceğini ekleyerek “Bu başarı hepimizin olacak. Fuar ile Burdur’u çekim merkezi haline getirebiliriz” dedi.

 

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da Burdur fuarının rakibinin Hannover Fuarı olması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin her yerinde fuarlar düzenlendiğini, ildeki fuarda ise diğer tüm fuarlarda olmayan özelliklerin bulunması gerektiğini, bu kapsamda cumartesi günü birinci seçilen besinin kesileceğini ve cumartesi günü Burdur Şiş ikramının yapılacağını ifade etti. Özcan, ayrıca İstanbul’da Burdur danasının kendini belli ettiği kadar ülke çapında Burdur’un adını duyurabildiklerini kaydetti.

 

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir ise Burdur Ziraat Odası olarak komşu illerin tüm ziraat odalarını davet ettiklerini ve de son günde 14 bin üyelerine toplu mesaj göndererek tekrar davet edeceklerini belirtti.

 

GL Platform Fuar Genel Müdürü Gül Ceylan da önceki fuarlardan edinilen tecrübe ile çok daha güzel bir fuar organizasyonu yapmak amacında olduklarını belirtip organizasyonlar içinde organizasyonlar olacağını söyledi.

 

Fuar paydaşlarının bilgilendirmelerinin ardından dünyaya ve tüm Türkiye’ye duyurulup izletilebilecek basın yayın konusunda, fuar programının akışı ve özellikleri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.