BURDUR’DA NEY DİNLETİSİ

Sanat 04.06.2015 - 21:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR’DA NEY DİNLETİSİ

Burdur’da ney dinletisi ile müzik dolu bir akşam yaşandı.
Burdur’da ney dinletisi ile müzik dolu bir akşam yaşandı. Mehmet Özer’in şefliğini yaptığı 11 ney, 1 ritim, 1 kanun, 1 keman, 1 ud ve 1 gitardan oluşan koro eşsiz ve sanatla dolu bir akşam yaşattı. Amatör ruhla hazırlanmış ve 3 aylık hazırlık çalışması yapılan ney dinletisi Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezinde gerçekleşti. Merkezi tıka basa dolduran sanatseverler koroya ve sanata katılımlarıyla destek verdi. Boşa koltuk kalmayıncaya kadar doldurulan salonda sanat ve müzik adına kültüre destek verildi. 3 bölümden oluşan konserde segah makamından, kürdi, hicaz ve uşak makamından çeşitli eserler yer alırken, dinletide ilahiler, enstrümantal şarkılar, türküler ve ünlü sanatçıların hit olan eserleri de seslendirildi. Dinletinin en dikkat çeken bölümü ise neyzenlerin nefesleriyle can bulan eserler ve ilahiler oldu. Bunun yanında dinletide keman, kanun, ud taksimleri de tüm davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Bu eşsiz dinletinin sonunda bir sürpriz de yapıldı. Salondaki tüm çocuklar müzisyenlere çiçek vermek üzere sahneye davet edildi ve böylece minikler abi ve ablalarına çiçek verip, onların emeklerinin karşılıksız kalmadığını ispatladılar.
Burdur’da ney dinletisi ile müzik dolu bir akşam yaşandı.

Burdur’da ney dinletisi ile müzik dolu bir akşam yaşandı.

Mehmet Özer’in şefliğini yaptığı 11 ney, 1 ritim, 1 kanun, 1 keman, 1 ud ve 1 gitardan oluşan koro eşsiz ve sanatla dolu bir akşam yaşattı. Amatör ruhla hazırlanmış ve 3 aylık hazırlık çalışması yapılan ney dinletisi Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezinde gerçekleşti. Merkezi tıka basa dolduran sanatseverler koroya ve sanata katılımlarıyla destek verdi. Boşa koltuk kalmayıncaya kadar doldurulan salonda sanat ve müzik adına kültüre destek verildi.

3 bölümden oluşan konserde segah makamından, kürdi, hicaz ve uşak makamından çeşitli eserler yer alırken, dinletide ilahiler, enstrümantal şarkılar, türküler ve ünlü sanatçıların hit olan eserleri de seslendirildi.

Dinletinin en dikkat çeken bölümü ise neyzenlerin nefesleriyle can bulan eserler ve ilahiler oldu. Bunun yanında dinletide keman, kanun, ud taksimleri de tüm davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Bu eşsiz dinletinin sonunda bir sürpriz de yapıldı. Salondaki tüm çocuklar müzisyenlere çiçek vermek üzere sahneye davet edildi ve böylece minikler abi ve ablalarına çiçek verip, onların emeklerinin karşılıksız kalmadığını ispatladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.