BURDUR’DA LGS SINAVI SONA ERDİ

Eğitim 20.06.2020 - 13:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA LGS SINAVI SONA ERDİ

BURDUR LGS SINAV SÜRECİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ.
BURDUR’DA LGS SINAVI SONA ERDİ İki oturumdan oluşan sınavda öğrenciler toplam 155 dakika ter döktü. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve süresi 80 dakika oldu. Öğrencilere birinci oturumda, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, alanlarından sorular geldi. İlk oturum saat 09.30'da başlayıp 10.45'te bitti. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular çözüldü ve saat 11.30'da başlayıp 12.50'de sınav tamamlandı. BURDUR LGS SINAV SÜRECİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ. Pandemi sürecinde yapılan LGS,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları üzerine alınan  önlemler doğrultusunda Burdur’da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler okul bahçelerine girerken mevcut maskeleri değiştirilerek ve  Milli Müdürlüğünce hazırlanan 20000 yeni  maske öğrencilere dağıtılarak, daha önce okul bahçelerinde hazırlanan yönlendirme çizgileri doğrultusunda, görevli personeller eşliğinde dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına  dikkat edilip sınav salonlarına alındı. İkinci oturum öncesi okul bahçelerine alınan öğrenciler sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarıldı. Sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilen sınavda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu önlemler dikkat çekti. LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Tercihlerin ve sınav sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırılan konular arasında bulunuyor. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ve Uygulama Kılavuzunda sınav sonuçların açıklanacağı tarih yer aldı. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ve Uygulama Kılavuzunda LGS sınav sonuçlarının ilan tarihi 16 Temmuz 2020 olarak yer alıyor.
BURDUR LGS SINAV SÜRECİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ.

BURDUR’DA LGS SINAVI SONA ERDİ

İki oturumdan oluşan sınavda öğrenciler toplam 155 dakika ter döktü. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve süresi 80 dakika oldu. Öğrencilere birinci oturumda, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, alanlarından sorular geldi. İlk oturum saat 09.30'da başlayıp 10.45'te bitti. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular çözüldü ve saat 11.30'da başlayıp 12.50'de sınav tamamlandı.

BURDUR LGS SINAV SÜRECİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ.

Pandemi sürecinde yapılan LGS,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları üzerine alınan  önlemler doğrultusunda Burdur’da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler okul bahçelerine girerken mevcut maskeleri değiştirilerek ve  Milli Müdürlüğünce hazırlanan 20000 yeni  maske öğrencilere dağıtılarak, daha önce okul bahçelerinde hazırlanan yönlendirme çizgileri doğrultusunda, görevli personeller eşliğinde dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına  dikkat edilip sınav salonlarına alındı. İkinci oturum öncesi okul bahçelerine alınan öğrenciler sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarıldı. Sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilen sınavda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu önlemler dikkat çekti.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercihlerin ve sınav sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırılan konular arasında bulunuyor. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ve Uygulama Kılavuzunda sınav sonuçların açıklanacağı tarih yer aldı. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ve Uygulama Kılavuzunda LGS sınav sonuçlarının ilan tarihi 16 Temmuz 2020 olarak yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.