Burdur’da Coşkulu 1 Mayıs

01.05.2019 - 14:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da Coşkulu 1 Mayıs

Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları programı kapsamında Belediye Personeline ve katılımcılara Eski Otogar alanında Belediye tarafından verilen yemeğin ardından, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanına emek yürüyüşü düzenlendi.
Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları programı kapsamında Belediye Personeline ve katılımcılara Eski Otogar alanında Belediye tarafından verilen yemeğin ardından, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanına emek yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşında bir araya gelen DİSK, KESK, Kamu İş, Yol İş, Şeker İş, CHP, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Sen gibi birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri marşlar ve müzik eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Sloganlar eşlinde Cumhuriyet Meydanına gelen kortej, sıkı güvenlik tedbirlerinin ardından Cumhuriyet meydanındaki yerini aldı. Meydanda 1 Mayıs Marşı söylendi, sloganlar okundu, 1 Mayıs bildirisi okundu.  Sosyal Adaletin gitgide bozulduğunu anlatan Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, “Pasta büyüyor ama geniş kesinlerin yoksulluğu bitmiyor. Üretilen zenginliğin adaletsiz bir şekilde paylaşılması tüm toplumu tehdit ediyor. Ekonomik kriz satın alma gücümüzü her geçen gün düşürüyor. Birbiri ardına gelen zamlar emekçilerin belini büküyor. Bizler için temel gıdam maddeleri artık lüks hale geliyor. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Kıdemimize dokunmayın. Vergide adalet istiyoruz. Vergide az kazanandan az, çok kazanandan çok ilkesinin geçerli olmasını istiyoruz. Taşeron ve geçici işçilere kadro istiyoruz. Enflasyonun yüzde 20’yi geçtiği bir dönemde işçilere yüzde 4 zam veriliyor. Güzel yarınlar umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü hepinize kutlu olsun” dedi. Konuşmanın ardından Meydandaki programda tüm katılımcılar el ele kol kola halay çekerek 1 Mayıs Programını tamamladı. Kutlama programına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in yanı sıra CHP İl İlçe Kadın Kolları Gençlik Kolları Başkanları, üyeleri, sendika ve sivil toplum örgütleri başkan ve üyeleri, işçiler, emekçiler, emekliler, gençler, vatandaşlar katıldı.    
Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları programı kapsamında Belediye Personeline ve katılımcılara Eski Otogar alanında Belediye tarafından verilen yemeğin ardından, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanına emek yürüyüşü düzenlendi.

Burdur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları programı kapsamında Belediye Personeline ve katılımcılara Eski Otogar alanında Belediye tarafından verilen yemeğin ardından, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanına emek yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşında bir araya gelen DİSK, KESK, Kamu İş, Yol İş, Şeker İş, CHP, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Sen gibi birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri marşlar ve müzik eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Sloganlar eşlinde Cumhuriyet Meydanına gelen kortej, sıkı güvenlik tedbirlerinin ardından Cumhuriyet meydanındaki yerini aldı. Meydanda 1 Mayıs Marşı söylendi, sloganlar okundu, 1 Mayıs bildirisi okundu. 

Sosyal Adaletin gitgide bozulduğunu anlatan Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, “Pasta büyüyor ama geniş kesinlerin yoksulluğu bitmiyor. Üretilen zenginliğin adaletsiz bir şekilde paylaşılması tüm toplumu tehdit ediyor. Ekonomik kriz satın alma gücümüzü her geçen gün düşürüyor. Birbiri ardına gelen zamlar emekçilerin belini büküyor. Bizler için temel gıdam maddeleri artık lüks hale geliyor. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Kıdemimize dokunmayın. Vergide adalet istiyoruz. Vergide az kazanandan az, çok kazanandan çok ilkesinin geçerli olmasını istiyoruz. Taşeron ve geçici işçilere kadro istiyoruz. Enflasyonun yüzde 20’yi geçtiği bir dönemde işçilere yüzde 4 zam veriliyor. Güzel yarınlar umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü hepinize kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Meydandaki programda tüm katılımcılar el ele kol kola halay çekerek 1 Mayıs Programını tamamladı.

Kutlama programına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in yanı sıra CHP İl İlçe Kadın Kolları Gençlik Kolları Başkanları, üyeleri, sendika ve sivil toplum örgütleri başkan ve üyeleri, işçiler, emekçiler, emekliler, gençler, vatandaşlar katıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.