BURDUR’DA BİR İLK OLACAK

Gündem 21.10.2020 - 13:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA BİR İLK OLACAK

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, gençlerin sesine kulak asarak büyük projeye başladı...
Son yıllarda ülkemizde de popüler bir eğlence sporu haline gelen ve giderek gençler arasında yayılan skate sporuna gönül veren Bucaklı gençler bir süre önce Başkan Emrullah Ünal’ın yanına gelerek Bucak’ta bu sporu yapacak alanlarının olmadığını anlatmışlar ve yapılacak olan bir skatepark’ın hem kendilerini mutlu edeceğini hem de bu sporun yayılıp sevilmesine katkı vereceğini söylemişlerdi.    Gençliğe yönelik projelere büyük önem veren Başkan Ünal da bu dileği kırmadı ve talimat vererek skate park projesine start verdi. Ertuğrul Gazi Ortaokulunun yanındaki bitişik alanda yapımına başlanan Skate Park, çok kısa bir süre sonra paten, bisiklet ve kaykay kullanmaktan zevk alan gençlerin vazgeçilmez mekanları arasında yer alacak. Skate Park’ın yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Skate Park yaklaşık 2 bin metrekarelik geniş bir alanda gençlere hizmet verecek.   Belediye Başkanı Emrullah Ünal skate park yapımı ile yaptığı açıklamada “Son yıllarda gençlerin sportif eğlencesi skate parkı ilçemiz gençleri ile buluşturuyoruz. Skate park yapımına Sanayi Mahallesi 23 Nisan Caddesi üzerindeki park alanında başladık. Parkımızın genel alanı: 1829 m2, skatepark alanı: 612 m2, çocuk oyun alanı: 182 m2, sert zemin (parke alan): 538 m2, bordür:500 m tül yeşil alan: 300 m2 olarak planladık. Parkımızın içerisinde; 6’lı skate park oyun platformu, 5’ li spor aleti, çift kule oyun grubu, dönence tahterevalli, ikili tahterevalli, biri ebeveyn olmak üzere ikili salıncak, kuzey ve batı tarafını kapsayan 2 basamaklı anfi şeklinde oturma alanları,4 adet oturma bankı ve 1 adet kamelya bulunacak. Gençlerimizin spor ve eğlenceyi birlikte yaşayacağı skate park alanımızda Big Quarter Ramp 2 adet, Fly Box Ramp 1 adet, Bank Ramp 1 adet, Funbox Ramp 1 adet, Small Quarter Ramp 1 adet, Box Ramp 1 adet, Rail 1 adet olmak üzere 7 çeşit ürünle paten kaykay ve bisikletle aktiviteler yapılabilecek. Gençlerimiz bizden istedi, bizde gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Parkımızın yapımı tamamlanınca tüm gençlerimizi skate sporu yapmaya davet ediyorum.” Dedi.  
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, gençlerin sesine kulak asarak büyük projeye başladı...

Son yıllarda ülkemizde de popüler bir eğlence sporu haline gelen ve giderek gençler arasında yayılan skate sporuna gönül veren Bucaklı gençler bir süre önce Başkan Emrullah Ünal’ın yanına gelerek Bucak’ta bu sporu yapacak alanlarının olmadığını anlatmışlar ve yapılacak olan bir skatepark’ın hem kendilerini mutlu edeceğini hem de bu sporun yayılıp sevilmesine katkı vereceğini söylemişlerdi. 

 

Gençliğe yönelik projelere büyük önem veren Başkan Ünal da bu dileği kırmadı ve talimat vererek skate park projesine start verdi. Ertuğrul Gazi Ortaokulunun yanındaki bitişik alanda yapımına başlanan Skate Park, çok kısa bir süre sonra paten, bisiklet ve kaykay kullanmaktan zevk alan gençlerin vazgeçilmez mekanları arasında yer alacak. Skate Park’ın yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Skate Park yaklaşık 2 bin metrekarelik geniş bir alanda gençlere hizmet verecek.

 

Belediye Başkanı Emrullah Ünal skate park yapımı ile yaptığı açıklamada “Son yıllarda gençlerin sportif eğlencesi skate parkı ilçemiz gençleri ile buluşturuyoruz. Skate park yapımına Sanayi Mahallesi 23 Nisan Caddesi üzerindeki park alanında başladık. Parkımızın genel alanı: 1829 m2, skatepark alanı: 612 m2, çocuk oyun alanı: 182 m2, sert zemin (parke alan): 538 m2, bordür:500 m tül yeşil alan: 300 m2 olarak planladık. Parkımızın içerisinde; 6’lı skate park oyun platformu, 5’ li spor aleti, çift kule oyun grubu, dönence tahterevalli, ikili tahterevalli, biri ebeveyn olmak üzere ikili salıncak, kuzey ve batı tarafını kapsayan 2 basamaklı anfi şeklinde oturma alanları,4 adet oturma bankı ve 1 adet kamelya bulunacak.

Gençlerimizin spor ve eğlenceyi birlikte yaşayacağı skate park alanımızda Big Quarter Ramp 2 adet, Fly Box Ramp 1 adet, Bank Ramp 1 adet, Funbox Ramp 1 adet, Small Quarter Ramp 1 adet, Box Ramp 1 adet, Rail 1 adet olmak üzere 7 çeşit ürünle paten kaykay ve bisikletle aktiviteler yapılabilecek. Gençlerimiz bizden istedi, bizde gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Parkımızın yapımı tamamlanınca tüm gençlerimizi skate sporu yapmaya davet ediyorum.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.