Burdur Belediyesinin Yardım Kampanyasına Burdurlular Kayıtsız Kalmadı

Yaşam 25.01.2020 - 16:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesinin Yardım Kampanyasına Burdurlular Kayıtsız Kalmadı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından sabah saatlerinde yardım toplama merkezinde çalışmalara başladı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından sabah saatlerinde yardım toplama merkezinde çalışmalara başladı. ​ Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun, Ercengiz Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice'de ilçesi olan ve çevre illerde de şiddetli hissedilen 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından sosyal medya aracılığı ile yardım çağrısında bulundu. Destek kampanyası dolayısıyla Burdur Belediyesi çalışanları da acil olarak göreve çağrıldı. Çağrıya kayıtsız kalmayan Burdurlular, sabah saatlerinden itibaren Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan çadıra  battaniye, ısıtıcı ve kışlık kıyafet desteklerini bırakılmaya başladı.   Başlatılan yardım kampanyasına ilişkin açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Depremin ardından orada yaşayan yurttaşlarımızın dertlerine dermen olabilmek adına başlattığımız kampanyamıza, sağ olsun vatandaşlarımızın  ilgisi büyük. Öncelikle vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve  soğuğa karşı korunabilmeleri amacıyla bir takım yardım taleplerimiz oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren desteğe başladılar. Tabi deprem Türkiye’nin gerçeği, her şeyden önce bunu kabul etmek lazım. Bunun için de her an hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bilim adamlarının son dönemlerde uyarılarının sıkça arttırması ve Türkiye’de meydana gelen büyük depremleri göz önünde bulundurarak,  önce binaların düzgün yapılması, depremin değil binaların öldürdüğü akıldan çıkarılmaması gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum. Başlattığımız yardım kampanyası olası deprem ve diğer doğal afetlerde,  toplum olarak her türlü yardımlaşmaya hazır olduğumuzun bir göstergesidir. Biz de bu bugün burada Burdur Belediyesi olarak, vatandaşımıza yaptığımız çağrının karşılığında, vatandaşımızın bağışlarını bir evrak karşılığında teslim alıyoruz. Bunları da AFAD Koordinasyonunun  talep etmesi üzerine, deprem bölgesine göndereceğiz. Önemli olan vatandaşımızın can güvenliği.Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından sabah saatlerinde yardım toplama merkezinde çalışmalara başladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun ErcengizElazığ'da meydana gelen depremin ardından sabah saatlerinde yardım toplama merkezinde çalışmalara başladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun, Ercengiz Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice'de ilçesi olan ve çevre illerde de şiddetli hissedilen 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından sosyal medya aracılığı ile yardım çağrısında bulundu. Destek kampanyası dolayısıyla Burdur Belediyesi çalışanları da acil olarak göreve çağrıldı. Çağrıya kayıtsız kalmayan Burdurlular, sabah saatlerinden itibaren Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan çadıra  battaniye, ısıtıcı ve kışlık kıyafet desteklerini bırakılmaya başladı.

 

Başlatılan yardım kampanyasına ilişkin açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Depremin ardından orada yaşayan yurttaşlarımızın dertlerine dermen olabilmek adına başlattığımız kampanyamıza, sağ olsun vatandaşlarımızın  ilgisi büyük. Öncelikle vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve  soğuğa karşı korunabilmeleri amacıyla bir takım yardım taleplerimiz oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren desteğe başladılar. Tabi deprem Türkiye’nin gerçeği, her şeyden önce bunu kabul etmek lazım. Bunun için de her an hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bilim adamlarının son dönemlerde uyarılarının sıkça arttırması ve Türkiye’de meydana gelen büyük depremleri göz önünde bulundurarak,  önce binaların düzgün yapılması, depremin değil binaların öldürdüğü akıldan çıkarılmaması gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum. Başlattığımız yardım kampanyası olası deprem ve diğer doğal afetlerde,  toplum olarak her türlü yardımlaşmaya hazır olduğumuzun bir göstergesidir. Biz de bu bugün burada Burdur Belediyesi olarak, vatandaşımıza yaptığımız çağrının karşılığında, vatandaşımızın bağışlarını bir evrak karşılığında teslim alıyoruz. Bunları da AFAD Koordinasyonunun  talep etmesi üzerine, deprem bölgesine göndereceğiz. Önemli olan vatandaşımızın can güvenliği.Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.