BURDUR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Gündem 12.12.2020 - 10:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Burdur Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin kapasitesini genişletmek, kalitesini arttırmak amacıyla projelendirme çalışmalarını hızla sürdürüyor...
BELEDİYEMİZ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR Burdur Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması için çalışmalarını var gücü ile sürdürmektedir.   Sokak hayvanlarının geçici bakımı için hizmete girdiği tarihten bu yana sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilitasyonu çalışmaları düzenli olarak yürütülmektedir. Belediyemiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin kapasitesini genişletmek, kalitesini arttırmak amacıyla projelendirme çalışmalarımızı hızla sürdürmektedir. MAKÜ Veteriner Fakültesi ile imzalanan protokol kapsamında sokak hayvanlarımıza tıbbi destek sağlanmakta, kısırlaştırılarak rehabilite edilen hayvanlar kentte alıcı ortama bırakılmaktadır.  Ancak hala çevre ilçe ve köylerden kentimize çeşitli şekillerde başıboş hayvanların girişi engellenememiş, dolayısıyla bu hayvanlar rehabilite edilen hayvanlara karışmakta, kontrolü güçleştirmekte, kuduz gibi salgın hastalık riski taşımaktadır.   Bu durum alıcı ortama bırakılmış olan rehabilite görmüş hayvanlarımızın kent insanı ile birlikte yaşatma çabasını boşa çıkarmaktadır. Birbirine karışmış hayvanlar tarafından sokakta bazen bir çocuğa ya da bir yaşlı insana saldırdığına tanık olunmuş ve elim olayların yaşanmasına ramak kalmıştır. Bu nedenle birbirine karışmış bu hayvanları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine alarak tıbbi kontrolleri yapılması, kısırlaştırma işlemleri tamamlanmak suretiyle rehabilitasyonlarından sonra tekrar alıcı ortama bırakılması planlanmıştır.   Belediyemizin 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarımızı korumak, kentimizde insanlarımızla birlikte yaşatma çabalarına karşın, kimi sosyal medya platformlarında maksatlı ve dayanıksız iddialar taşıyan yayınları şiddetle kınıyor, bunu yapanların kentte sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamayı isteyen halkımıza karşı bu tutumlarından vazgeçmelerini diliyoruz. Unutulmamalı ki; gönüllülük esası ile can dostlarımıza destek vermek isteyen tüm hemşerilerimize kapımız açıktır.   Ayrıca doğru bir iletişim diliyle yol gösterici olan tüm hayvan sever dostlarımızı önemsiyor ve buradan yarar sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bizlerle kavga ederek ya da bizlere hakaret ederek can dostlarımıza daha fazla yardımcı olabilmeniz mümkün değildir.   Hatta Belediyemize ve halka karşı yurttaşlık sorumluluğunu yerine getirmeyip şahsi husumetlerini sözde sahip olduğu unvanlarla her konuda fırsata çevirmek isteyenleri de zaten bugüne kadar halkımızın vicdanına bıraktık bırakmaya da devam edeceğiz. Belediyemizi ve çalışanlarını itibarsızlaştırmaya çalışanların itibarını da sizlerin takdirine saygıyla bırakıyoruz.  
Burdur Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin kapasitesini genişletmek, kalitesini arttırmak amacıyla projelendirme çalışmalarını hızla sürdürüyor...

BELEDİYEMİZ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Burdur Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması için çalışmalarını var gücü ile sürdürmektedir.

 

Sokak hayvanlarının geçici bakımı için hizmete girdiği tarihten bu yana sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilitasyonu çalışmaları düzenli olarak yürütülmektedir. Belediyemiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin kapasitesini genişletmek, kalitesini arttırmak amacıyla projelendirme çalışmalarımızı hızla sürdürmektedir. MAKÜ Veteriner Fakültesi ile imzalanan protokol kapsamında sokak hayvanlarımıza tıbbi destek sağlanmakta, kısırlaştırılarak rehabilite edilen hayvanlar kentte alıcı ortama bırakılmaktadır. 

Ancak hala çevre ilçe ve köylerden kentimize çeşitli şekillerde başıboş hayvanların girişi engellenememiş, dolayısıyla bu hayvanlar rehabilite edilen hayvanlara karışmakta, kontrolü güçleştirmekte, kuduz gibi salgın hastalık riski taşımaktadır.

 

Bu durum alıcı ortama bırakılmış olan rehabilite görmüş hayvanlarımızın kent insanı ile birlikte yaşatma çabasını boşa çıkarmaktadır. Birbirine karışmış hayvanlar tarafından sokakta bazen bir çocuğa ya da bir yaşlı insana saldırdığına tanık olunmuş ve elim olayların yaşanmasına ramak kalmıştır.

Bu nedenle birbirine karışmış bu hayvanları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine alarak tıbbi kontrolleri yapılması, kısırlaştırma işlemleri tamamlanmak suretiyle rehabilitasyonlarından sonra tekrar alıcı ortama bırakılması planlanmıştır.

 

Belediyemizin 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarımızı korumak, kentimizde insanlarımızla birlikte yaşatma çabalarına karşın, kimi sosyal medya platformlarında maksatlı ve dayanıksız iddialar taşıyan yayınları şiddetle kınıyor, bunu yapanların kentte sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamayı isteyen halkımıza karşı bu tutumlarından vazgeçmelerini diliyoruz.

Unutulmamalı ki; gönüllülük esası ile can dostlarımıza destek vermek isteyen tüm hemşerilerimize kapımız açıktır.

 

Ayrıca doğru bir iletişim diliyle yol gösterici olan tüm hayvan sever dostlarımızı önemsiyor ve buradan yarar sağlamak için çaba sarf ediyoruz.

Bizlerle kavga ederek ya da bizlere hakaret ederek can dostlarımıza daha fazla yardımcı olabilmeniz mümkün değildir.

 

Hatta Belediyemize ve halka karşı yurttaşlık sorumluluğunu yerine getirmeyip şahsi husumetlerini sözde sahip olduğu unvanlarla her konuda fırsata çevirmek isteyenleri de zaten bugüne kadar halkımızın vicdanına bıraktık bırakmaya da devam edeceğiz.

Belediyemizi ve çalışanlarını itibarsızlaştırmaya çalışanların itibarını da sizlerin takdirine saygıyla bırakıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.