BURDUR BAROSU’NA BAĞLI AVUKATLAR MÜCADELEYİ DESTEKLEDİ

Gündem 23.06.2020 - 16:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR BAROSU’NA BAĞLI AVUKATLAR MÜCADELEYİ DESTEKLEDİ

Burdur barosuna bağlı avukatlar baro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatı kurulmasını adliye önünde protesto etti
Burdur baro başkan yardımcısı Avukat Özgür Köse ve Burdur barosuna bağlı avukatlar 60’a yakın baro başkanın yürüyerek Ankara’ya girmesine izin verilmemesi üzerine baro başkanlarına destek vermek amacı ile adliyeler önü yasak alan olarak belirtilmesinin ardından adliye kapısına 50 metre olan bir alanda basın açıklamasında bulundu.  Bürolarından ve duruşmalarından çıkan Burdur Barosuna kayıtlı il ve ilçelerde görev yapan avukatlar toplanarak basın açıklamasına yağan yağmura rağmen destek verdiler.   Burdur Baro Başkan Yardımcısı Özgür Köse, Yaptığı açıklamada; “ Barolar ve avukatlar demokrasinin, hukuk devletinin,temel hak ve özgürlüklerin güvencesi, her kesimin hak savunucusu yargının bağımsızlık ve tarafsızlık mücadelesi veren tek ve sivil ayağıdır.   Çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması gibi değişiklikler gerektiren dayatmaları anayasa ve bunu garanti altına almış üniter devlet yapısına ve kuvvetler ayrılığına aykırıdır.   Kaynak :Burdurilkadım 
Burdur barosuna bağlı avukatlar baro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatı kurulmasını adliye önünde protesto etti

Burdur baro başkan yardımcısı Avukat Özgür Köse ve Burdur barosuna bağlı avukatlar 60’a yakın baro başkanın yürüyerek Ankara’ya girmesine izin verilmemesi üzerine baro başkanlarına destek vermek amacı ile adliyeler önü yasak alan olarak belirtilmesinin ardından adliye kapısına 50 metre olan bir alanda basın açıklamasında bulundu.  Bürolarından ve duruşmalarından çıkan Burdur Barosuna kayıtlı il ve ilçelerde görev yapan avukatlar toplanarak basın açıklamasına yağan yağmura rağmen destek verdiler.

 

Burdur Baro Başkan Yardımcısı Özgür Köse, Yaptığı açıklamada; “ Barolar ve avukatlar demokrasinin, hukuk devletinin,temel hak ve özgürlüklerin güvencesi, her kesimin hak savunucusu yargının bağımsızlık ve tarafsızlık mücadelesi veren tek ve sivil ayağıdır.

 

Çoklu baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması gibi değişiklikler gerektiren dayatmaları anayasa ve bunu garanti altına almış üniter devlet yapısına ve kuvvetler ayrılığına aykırıdır.

 

Kaynak :Burdurilkadım 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.