BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE “HES KODU” UYGULAMASI BAŞLIYOR

Eğitim 03.10.2020 - 14:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE “HES KODU” UYGULAMASI BAŞLIYOR

Güvenli ve sağlıklı okul, Burdur Bahçeşehir Koleji, kampüse girişlerde HES kodu zorunluluğu getiriyor.
Burdur Bahçeşehir Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinesinde uygulamaya geçirilen “Okullarda HES Kodu Uygulaması” kapsamında 5 Ekim 2020 tarihinden itibaren kampüse girişlerde “HES KODU” uygulamasına geçiş yapacak.    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK tarafından yapılan bilgilendirmede her bir öğrencinin, velinin, öğretmenin, personel ve servis görevlisinin HES KODU’nun alındığını ve olası risk durumlarının sürekli olarak kontrol edildiği belirtildi.                             Bugüne kadar “Temassız Ateş Ölçüm Sistemi”, “Maske ve Mesafe Kontrol Sistemi” gibi birçok ilki Burdur’da ve Türkiye genelinde uygulayan öncü kurumlardan birisi olan Burdur Bahçeşehir Koleji, üst düzeyde uygulanmakta olan salgın tedbirlerine ek olarak bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla kampüs alanına giriş yapacak olan veliler ve ziyaretçiler için “HES KODU” kontrolünü hayata geçirmiş olacak.     “Okulum Temiz Belgesi” alarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından hijyen koşulları tescil edilen sayılı okullardan biri olan Burdur Bahçeşehir Koleji, önceliğin sağlık olduğunu aldığı tüm tedbirlerle bir kez daha göstermiş oldu.   Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Osman ÇOBAN, “Sağlıklı ve güvenli bir eğitim kurumu olarak ilimizde öncü sağlık tedbirlerini başarıyla ve tavizsiz uygulayan kampüsümüz, 5 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren Kampüs alanına giriş yapacak olan velilerimiz ve ziyaretçilerimiz için “HES KODU” kontrolünü aktif olarak uygulamaya geçirecektir. Bu kontrolün gerçekleştirilmesi; öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, personelimizin ve siz değerli velilerimizin sağlığını korumak ve sağlıklı eğitim ortamları oluşturabilmek açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle kampüsümüze giriş yapacak olan veli ve ziyaretçilerimizin cep telefonlarına T.C. Sağlık Bakanlığı’nın “HAYAT EVE SIĞAR” uygulamasını yükleyerek ya da “E-DEVLET” sistemi üzerinden “HES KODU” almalarını rica ediyor, sağlıklı günler diliyorum.” dedi.  
Güvenli ve sağlıklı okul, Burdur Bahçeşehir Koleji, kampüse girişlerde HES kodu zorunluluğu getiriyor.

Burdur Bahçeşehir Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinesinde uygulamaya geçirilen “Okullarda HES Kodu Uygulaması” kapsamında 5 Ekim 2020 tarihinden itibaren kampüse girişlerde “HES KODU” uygulamasına geçiş yapacak. 

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK tarafından yapılan bilgilendirmede her bir öğrencinin, velinin, öğretmenin, personel ve servis görevlisinin HES KODU’nun alındığını ve olası risk durumlarının sürekli olarak kontrol edildiği belirtildi.                          

 

Bugüne kadar “Temassız Ateş Ölçüm Sistemi”, “Maske ve Mesafe Kontrol Sistemi” gibi birçok ilki Burdur’da ve Türkiye genelinde uygulayan öncü kurumlardan birisi olan Burdur Bahçeşehir Koleji, üst düzeyde uygulanmakta olan salgın tedbirlerine ek olarak bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla kampüs alanına giriş yapacak olan veliler ve ziyaretçiler için “HES KODU” kontrolünü hayata geçirmiş olacak.  

 

“Okulum Temiz Belgesi” alarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından hijyen koşulları tescil edilen sayılı okullardan biri olan Burdur Bahçeşehir Koleji, önceliğin sağlık olduğunu aldığı tüm tedbirlerle bir kez daha göstermiş oldu.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Osman ÇOBAN, “Sağlıklı ve güvenli bir eğitim kurumu olarak ilimizde öncü sağlık tedbirlerini başarıyla ve tavizsiz uygulayan kampüsümüz, 5 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren Kampüs alanına giriş yapacak olan velilerimiz ve ziyaretçilerimiz için “HES KODU” kontrolünü aktif olarak uygulamaya geçirecektir. Bu kontrolün gerçekleştirilmesi; öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, personelimizin ve siz değerli velilerimizin sağlığını korumak ve sağlıklı eğitim ortamları oluşturabilmek açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle kampüsümüze giriş yapacak olan veli ve ziyaretçilerimizin cep telefonlarına T.C. Sağlık Bakanlığı’nın “HAYAT EVE SIĞAR” uygulamasını yükleyerek ya da “E-DEVLET” sistemi üzerinden “HES KODU” almalarını rica ediyor, sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.