BTB İLE HALKBANKASI ARASINDA KOBİ'LERİ RAHATLATACAK ANLAŞMA

Gündem 06.01.2021 - 16:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BTB İLE HALKBANKASI ARASINDA KOBİ'LERİ RAHATLATACAK ANLAŞMA

BTB İLE HALKBANKASI ARASINDA KOBİ'LERİ RAHATLATACAK ANLAŞMA
Burdur Ticaret Borsası (BTB) ile Halkbank Burdur Şubesi arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" imzalandı.   Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkânıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan, Burdur Ticaret Borsası üyeleri yararlanabilecek.   Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve Halkbankası Burdur Şube Müdürü Selçuk Arık arasında imzalanan protokol ile birlikte, Halkbank Paraf ticari kredi kartı sayesinde, esnafın vadeli mal alım satımı, bankalardan kredi çekmekte ve çek senet gibi işlemlerinde yaşadığı problemler sona erecek.   Bu kartın, tedarik zincirinin güven içinde işlemesini sağladığını belirten Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Verilecek olan kart ile birlikte, alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılıyor. Bu sayede çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde malımızı satacağız. Sattığımız mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacağız. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek” dedi.   Kartla ayrıca, mal alımı ile ödemesini 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirmeyle yapabileceğini belirten Gündüzalp, “Yani kısaca, mal almak gerekince bu kartla para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden, malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil edecek. Böylece hem alıcı hem de satıcı, nakit akışlarını rahatlatacak. Tedarik zincirini güven altına alacak bu sistem, KOBİ'lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacak. Düşen finansman maliyetleri, KOBİ'leri yatırım ve üretim için teşvik edecek. KOBİ'lerin ve dolayısıyla ülkemizin finansal istikrarı güçlenecek. Üyelerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
BTB İLE HALKBANKASI ARASINDA KOBİ'LERİ RAHATLATACAK ANLAŞMA

Burdur Ticaret Borsası (BTB) ile Halkbank Burdur Şubesi arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" imzalandı.

 

Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkânıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan, Burdur Ticaret Borsası üyeleri yararlanabilecek.

 

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve Halkbankası Burdur Şube Müdürü Selçuk Arık arasında imzalanan protokol ile birlikte, Halkbank Paraf ticari kredi kartı sayesinde, esnafın vadeli mal alım satımı, bankalardan kredi çekmekte ve çek senet gibi işlemlerinde yaşadığı problemler sona erecek.

 

Bu kartın, tedarik zincirinin güven içinde işlemesini sağladığını belirten Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Verilecek olan kart ile birlikte, alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılıyor. Bu sayede çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde malımızı satacağız. Sattığımız mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacağız. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek” dedi.

 

Kartla ayrıca, mal alımı ile ödemesini 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirmeyle yapabileceğini belirten Gündüzalp, “Yani kısaca, mal almak gerekince bu kartla para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden, malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil edecek. Böylece hem alıcı hem de satıcı, nakit akışlarını rahatlatacak. Tedarik zincirini güven altına alacak bu sistem, KOBİ'lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacak. Düşen finansman maliyetleri, KOBİ'leri yatırım ve üretim için teşvik edecek. KOBİ'lerin ve dolayısıyla ülkemizin finansal istikrarı güçlenecek. Üyelerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.