"BOŞ YERE 247 GÜN HAPİS YATTI"

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2014 - 13:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

"BOŞ YERE 247 GÜN HAPİS YATTI"

ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDE 2007 YILINDA TATİL YAPARKEN 15 YAŞINDAKİ BİR İNGİLİZ KIZA 'NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMAK SUÇUNDAN YARGILANAN VE 247 GÜN HAPİS YATTIKTAN SONRA ALMIŞ OLDUĞU HAPİS CEZASI ERTELENEN ALMAN GENCİ MARCO W.'NİN CEZASI YARGITAY TARAFINDAN ONANDI
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2007 yılında tatil yaparken 15 yaşındaki bir İngiliz kıza 'nitelikli cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan ve 247 gün hapis yattıktan sonra almış olduğu hapis cezası ertelenen Alman Marco W.'nin cezası Yargıtay tarafından onandı.Konuyla ilgili açıklama yapan Marco’nun Avukatı Ahmet Ünal Ersoy, "2007 yılının Nisan ayında başlayan ve Marco Davası olarak adlandırılan dava, Yargıtay’ın internet sitesinde yaptığımız sorgulamada onama kararını görmemiz üzere bize göre sona ermiş oldu. Baktığımız zaman 7 yıl gibi bir süreç Türk yargısının ne denli içler acısı bir halde olduğunu göstermektedir. Müvekkili ve ailesini arayarak artık dosyanın kapandığını Yargıtayın cezayı onadığını ilettim. Kendileri de dosyanın artık kapanmasını ve olanların unutulmasını beyan ettiler ve bugüne kadar yaptığımız şeyler için bizlere teşekkür ettiler" dedi. "DAVANIN MEDYATİK YÖNÜ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI"Marco'nun daha önce mahkemece cinsel istismardan suçlu bulunduğunu belirten Avukat Ersoy, şunları söyledi:"Mahkemeye göre bir tecavüz değildi. Mahkemece verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ertelenmişti. Kesinleştikten sonra 2 yıl 2 ay 20 gün bir denetim süresi var. Herhangi bir yükümlülüğe tabi olmaksızın denetimi öngörüyor. Bu şu demek Marco Türkiye’ye gelip 2 yıl 2 ay 20 gün boyunca bir suç işlemediği sürece verilen ceza ortadan kalkmış olacak. Baktığımız zaman bu yargılama nedeniyle müvekkilim 247 gün tutuklu kaldı. Neticede verilen kararla erteleme yani hapiste yatmasını gerektirmeyen bir hüküm verildi. Biz zaten baştan müvekkilime böyle bir ceza verilebileceğini, müvekkilimin suçsuz olduğunu, ceza verilecekse de bunun hapiste yatmayı gerektiren bir hüküm olmayacağını defalarca dile getirmeye çalıştık ama mahkeme bunu kabul etmedi. Tabii bu davanın medyatik yönünün de işimizi zorlaştırdığını söyleyebilirim. Hukuka müdahale teşebbüsünün de yargı sistemine ve yargılamada verilecek sonuca bir etki etmediğini hatta hakimlerin taktir hakkını etkilediğini bu davada bizzat gördük. Bu yargılama genç bir çocuğun 247 gününü almış oldu"."HAYATINA MALOLACAK ACILAR YAŞADI"Alman genci Marco'nun 247 gün boyunca sıkıntılar yaşadığını söyleyen Avukat Ersoy, "Nihayetinde ertelendi gitti. Şu anda Almanya’da kendi ülkesinde yaşamını sürdürüyor. Bu olanları unutmaya çalışıyor. Edindiğim bilgilere göre unutma süreci biraz uzun sürüyor. Davadan önce rahatsızlığı bulunan Marco’nun babasının hastalığı da dava nedeniyle iyice ağırlaşmıştı. Hayatına malolacak acılar yaşadığını söyleyebilirim. Bundan sonra Marco’nun Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini bilemiyorum. Ancak Türkiye’ye gelmemesi için herhangi bir engel yok. Marco’nun ailesi gerek dava sürecinde gerekse dava bittikten sonra defalarca Türkiye’ye gelip gittiler. Gelmeye de devam edecekler. Buradaki dostluk ve arkadaşlıklarının yanında buradaki yaşamı doğayı tabiatı seviyorlar. Kendileri gerçek bir Türk dostu. Bundan sonra hiçbir kimsenin böyle bir olay yaşamamasını diliyorum" dedi.
ANTALYA'NIN MANAVGAT İLÇESİNDE 2007 YILINDA TATİL YAPARKEN 15 YAŞINDAKİ BİR İNGİLİZ KIZA 'NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMAK SUÇUNDAN YARGILANAN VE 247 GÜN HAPİS YATTIKTAN SONRA ALMIŞ OLDUĞU HAPİS CEZASI ERTELENEN ALMAN GENCİ MARCO W.'NİN CEZASI YARGITAY TARAFINDAN ONANDI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2007 yılında tatil yaparken 15 yaşındaki bir İngiliz kıza 'nitelikli cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan ve 247 gün hapis yattıktan sonra almış olduğu hapis cezası ertelenen Alman Marco W.'nin cezası Yargıtay tarafından onandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Marco’nun Avukatı Ahmet Ünal Ersoy, "2007 yılının Nisan ayında başlayan ve Marco Davası olarak adlandırılan dava, Yargıtay’ın internet sitesinde yaptığımız sorgulamada onama kararını görmemiz üzere bize göre sona ermiş oldu. Baktığımız zaman 7 yıl gibi bir süreç Türk yargısının ne denli içler acısı bir halde olduğunu göstermektedir. Müvekkili ve ailesini arayarak artık dosyanın kapandığını Yargıtayın cezayı onadığını ilettim. Kendileri de dosyanın artık kapanmasını ve olanların unutulmasını beyan ettiler ve bugüne kadar yaptığımız şeyler için bizlere teşekkür ettiler" dedi. 

"DAVANIN MEDYATİK YÖNÜ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI"
Marco'nun daha önce mahkemece cinsel istismardan suçlu bulunduğunu belirten Avukat Ersoy, şunları söyledi:
"Mahkemeye göre bir tecavüz değildi. Mahkemece verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ertelenmişti. Kesinleştikten sonra 2 yıl 2 ay 20 gün bir denetim süresi var. Herhangi bir yükümlülüğe tabi olmaksızın denetimi öngörüyor. Bu şu demek Marco Türkiye’ye gelip 2 yıl 2 ay 20 gün boyunca bir suç işlemediği sürece verilen ceza ortadan kalkmış olacak. Baktığımız zaman bu yargılama nedeniyle müvekkilim 247 gün tutuklu kaldı. Neticede verilen kararla erteleme yani hapiste yatmasını gerektirmeyen bir hüküm verildi. Biz zaten baştan müvekkilime böyle bir ceza verilebileceğini, müvekkilimin suçsuz olduğunu, ceza verilecekse de bunun hapiste yatmayı gerektiren bir hüküm olmayacağını defalarca dile getirmeye çalıştık ama mahkeme bunu kabul etmedi. Tabii bu davanın medyatik yönünün de işimizi zorlaştırdığını söyleyebilirim. Hukuka müdahale teşebbüsünün de yargı sistemine ve yargılamada verilecek sonuca bir etki etmediğini hatta hakimlerin taktir hakkını etkilediğini bu davada bizzat gördük. Bu yargılama genç bir çocuğun 247 gününü almış oldu".

"HAYATINA MALOLACAK ACILAR YAŞADI"
Alman genci Marco'nun 247 gün boyunca sıkıntılar yaşadığını söyleyen Avukat Ersoy, "Nihayetinde ertelendi gitti. Şu anda Almanya’da kendi ülkesinde yaşamını sürdürüyor. Bu olanları unutmaya çalışıyor. Edindiğim bilgilere göre unutma süreci biraz uzun sürüyor. Davadan önce rahatsızlığı bulunan Marco’nun babasının hastalığı da dava nedeniyle iyice ağırlaşmıştı. Hayatına malolacak acılar yaşadığını söyleyebilirim. Bundan sonra Marco’nun Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini bilemiyorum. Ancak Türkiye’ye gelmemesi için herhangi bir engel yok. Marco’nun ailesi gerek dava sürecinde gerekse dava bittikten sonra defalarca Türkiye’ye gelip gittiler. Gelmeye de devam edecekler. Buradaki dostluk ve arkadaşlıklarının yanında buradaki yaşamı doğayı tabiatı seviyorlar. Kendileri gerçek bir Türk dostu. Bundan sonra hiçbir kimsenin böyle bir olay yaşamamasını diliyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.