BİGEP KAPSAMINDA ROBOT TURNUVASI DÜZENLENDİ

11.11.2019 - 11:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BİGEP KAPSAMINDA ROBOT TURNUVASI DÜZENLENDİ

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte BİGEP kapsamında düzenlenen ortaokullar arası Robot Turnuvası programına katıldılar.
  Burdur Valiliği Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizesinde WEX Robotics tarafından Burdur Ortaokullar Arası Robot Turnuvası düzenlendi.   Burdur Gençlik Merkezi’nde ilimiz genelinde 20 okuldan 20 öğretmen ve 40 öğrencimizin katılımlarıyla düzenlenen Robot Turnuvasında, ikişerli gruplar halinde oluşturulan 10 takım arasında kıyasıya mücadele yaşandı.   Turnuva sonunda Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi ve Şeker Ortaokulunun oluşturduğu “İnception” takımı birinci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu ve Kışla Ortaokulunun oluşturduğu “Anka Türk” takımı ikinci ve Suna Uzal Ortaokulu ve Hüsnü Bayer Ortaokulunun oluşturduğu “Team IQ” takımı üçüncülüğü kazandı.   İlk üç takım arasına giren altı okula Robot hediye edilirken katılım sağlayan diğer okullara da çeşitli hediyeler takdim edildi. Eşi ile birlikte turnuvayı yakından takip eden Vali Şıldak, öğrencilerle sohbet etti, katılımları dolayısıyla bütün okul, öğretmen ve öğrencileri kutladı. Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada,  “Bugün 10 Kasım olması münasebetiyle programımız daha anlamlı hale geliyor. Öncelikle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. İlimizin 20 ortaokulunun iştirak ettiği, bugün Gençlik Merkezimizin Spor Salonunu dolduran gençlerimiz teknolojik anlamda artık eğitim alanındaki bütün yenilikleri uyguladığımız okullardaki kodlama, robotik sınıf uygulamaları ve benzeri faaliyetlerin burada güzel bir sunumunu yapacaklar. Katılan, organizasyonu düzenleyen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere yine teknik desteği sağlayan firmamıza, katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.   Aynı zamanda Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesine bu tür etkinlikler hem renk katacaktır, hem de güç katacaktır. İlimizdeki bu eğitim projesi, kısaca eğitimin başarısını yükseltmeye yönelik yürüttüğümüz çalışma sadece sınav başarısını yükseltmeyi hedeflemiyor. Burada görüldüğü gibi çocuklarımızın yenilikçi metotlarla öğrenme kapasitelerini geliştirmeyi, onların sosyalleşmelerine katkı sağlamayı da amaçlıyor. Bu tür çalışmaları en güçlü şekilde destekliyoruz. Yarışmaya katılan bütün okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte BİGEP kapsamında düzenlenen ortaokullar arası Robot Turnuvası programına katıldılar.

 

Burdur Valiliği Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizesinde WEX Robotics tarafından Burdur Ortaokullar Arası Robot Turnuvası düzenlendi.

 

Burdur Gençlik Merkezi’nde ilimiz genelinde 20 okuldan 20 öğretmen ve 40 öğrencimizin katılımlarıyla düzenlenen Robot Turnuvasında, ikişerli gruplar halinde oluşturulan 10 takım arasında kıyasıya mücadele yaşandı.

 

Turnuva sonunda Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi ve Şeker Ortaokulunun oluşturduğu “İnception” takımı birinci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu ve Kışla Ortaokulunun oluşturduğu “Anka Türk” takımı ikinci ve Suna Uzal Ortaokulu ve Hüsnü Bayer Ortaokulunun oluşturduğu “Team IQ” takımı üçüncülüğü kazandı.

 

İlk üç takım arasına giren altı okula Robot hediye edilirken katılım sağlayan diğer okullara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Eşi ile birlikte turnuvayı yakından takip eden Vali Şıldak, öğrencilerle sohbet etti, katılımları dolayısıyla bütün okul, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, 

“Bugün 10 Kasım olması münasebetiyle programımız daha anlamlı hale geliyor. Öncelikle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. İlimizin 20 ortaokulunun iştirak ettiği, bugün Gençlik Merkezimizin Spor Salonunu dolduran gençlerimiz teknolojik anlamda artık eğitim alanındaki bütün yenilikleri uyguladığımız okullardaki kodlama, robotik sınıf uygulamaları ve benzeri faaliyetlerin burada güzel bir sunumunu yapacaklar. Katılan, organizasyonu düzenleyen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere yine teknik desteği sağlayan firmamıza, katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.

 

Aynı zamanda Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesine bu tür etkinlikler hem renk katacaktır, hem de güç katacaktır. İlimizdeki bu eğitim projesi, kısaca eğitimin başarısını yükseltmeye yönelik yürüttüğümüz çalışma sadece sınav başarısını yükseltmeyi hedeflemiyor. Burada görüldüğü gibi çocuklarımızın yenilikçi metotlarla öğrenme kapasitelerini geliştirmeyi, onların sosyalleşmelerine katkı sağlamayı da amaçlıyor. Bu tür çalışmaları en güçlü şekilde destekliyoruz. Yarışmaya katılan bütün okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.