Beslenme Dostu Kurum Sertifika Töreni Düzenlendi

01.05.2019 - 09:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Beslenme Dostu Kurum Sertifika Töreni Düzenlendi

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat kapsamında İlimizde başlatılan Beslenme Dostu Kurumlar Programı ile, İl genelinde resmi kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan uygulamaların desteklenmesi ve iş ortamı ve çalışan sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat kapsamında İlimizde başlatılan Beslenme Dostu Kurumlar Programı ile, İl genelinde resmi kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan uygulamaların desteklenmesi ve iş ortamı ve çalışan sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören’in açılış konuşması ile başlayan sertifika töreninde beslenme dostu kurumların kriterleri ve nasıl değerlendirmelerden geçildiği hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumun sonunda Vali Hasan Şıldak bir konuşma yaparak Beslenme Dostu Kurum seçilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yöneticilerine kurumları adına sertifikalarını verdi. Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Beslenme Dostu Kurum çalışması, kamu kurumlarımızda çalışanlarımızı özendirerek, sağlıklı beslenmeye yönlendirme anlamında özel bir çalışma. Hem kamu personelimiz hem de aileleri, çocukları bir alışkanlık, bir beslenme kültürü oluşması amacıyla yola çıkılmış. Beslenme dostu okullar çalışmasının bir benzeri kurumlar nezdinde geliştirilmiş. Türkiye’de ilk defa uygulanan Beslenme Dostu Kurum programı için İl Sağlık Müdürlüğünü, sertifika alan kurumlarımızı tebrik ediyorum. Çevre Sağlığı ile ilgili bir uygulama yaptık. Yani bunlar örnek olması için atılan adımlar. Bilindiği üzere sıfır atık projemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından yakından takip edilen ilimizde de uygulaması belli bir aşamaya getirilmiş olan sıfır atık projesi kapsamında çalışmaları yakından izliyoruz. Yine farkındalık oluşturmak adına İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz kendi binasında bu çalışmayı başlatmıştı. Bir süreden beri uyguluyordu. Bizde bu hafta başından itibaren Valilik hizmet binamızda uygulamaya başlattık. Bütün bürolardaki çöp kovalarını kaldırdık. Çöpleri ayrıştırma kutularımız var. Her personelimiz götürüyor, bizzat oraya bırakıyor. Sözleşme gereği firmamızda haftanın iki günü gelip bunları doğrudan teslim alarak geri dönüşüme kazandırıyor. Kurumlarımızda bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” bu vesileyle dile getirmek istedim. Bütün herkese katılımları dolayısıyla teşekkür ediyor, tekrardan programın düzenlenmesinde emeği geçen ve Beslenme Dostu Kurum olarak sertifika almaya hak kazanan kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.   Vali Hasan Şıldak, konuşması sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Mutfak Kokteyline katıldı. Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Beslenme Dostu Kurum Sertifika Dağıtım Törenine katıldı.   İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ek Binasında gerçekleşen törene İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.    
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat kapsamında İlimizde başlatılan Beslenme Dostu Kurumlar Programı ile, İl genelinde resmi kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan uygulamaların desteklenmesi ve iş ortamı ve çalışan sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat kapsamında İlimizde başlatılan Beslenme Dostu Kurumlar Programı ile, İl genelinde resmi kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan uygulamaların desteklenmesi ve iş ortamı ve çalışan sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören’in açılış konuşması ile başlayan sertifika töreninde beslenme dostu kurumların kriterleri ve nasıl değerlendirmelerden geçildiği hakkında sunum yapıldı.

Yapılan sunumun sonunda Vali Hasan Şıldak bir konuşma yaparak Beslenme Dostu Kurum seçilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yöneticilerine kurumları adına sertifikalarını verdi.

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Beslenme Dostu Kurum çalışması, kamu kurumlarımızda çalışanlarımızı özendirerek, sağlıklı beslenmeye yönlendirme anlamında özel bir çalışma. Hem kamu personelimiz hem de aileleri, çocukları bir alışkanlık, bir beslenme kültürü oluşması amacıyla yola çıkılmış. Beslenme dostu okullar çalışmasının bir benzeri kurumlar nezdinde geliştirilmiş.

Türkiye’de ilk defa uygulanan Beslenme Dostu Kurum programı için İl Sağlık Müdürlüğünü, sertifika alan kurumlarımızı tebrik ediyorum.

Çevre Sağlığı ile ilgili bir uygulama yaptık. Yani bunlar örnek olması için atılan adımlar. Bilindiği üzere sıfır atık projemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından yakından takip edilen ilimizde de uygulaması belli bir aşamaya getirilmiş olan sıfır atık projesi kapsamında çalışmaları yakından izliyoruz. Yine farkındalık oluşturmak adına İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz kendi binasında bu çalışmayı başlatmıştı. Bir süreden beri uyguluyordu. Bizde bu hafta başından itibaren Valilik hizmet binamızda uygulamaya başlattık. Bütün bürolardaki çöp kovalarını kaldırdık. Çöpleri ayrıştırma kutularımız var. Her personelimiz götürüyor, bizzat oraya bırakıyor. Sözleşme gereği firmamızda haftanın iki günü gelip bunları doğrudan teslim alarak geri dönüşüme kazandırıyor. Kurumlarımızda bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” bu vesileyle dile getirmek istedim. Bütün herkese katılımları dolayısıyla teşekkür ediyor, tekrardan programın düzenlenmesinde emeği geçen ve Beslenme Dostu Kurum olarak sertifika almaya hak kazanan kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

 

Vali Hasan Şıldak, konuşması sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Mutfak Kokteyline katıldı.

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Beslenme Dostu Kurum Sertifika Dağıtım Törenine katıldı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ek Binasında gerçekleşen törene İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.