Belediyeler Birliği Susamlık Tesisi'nde toplandı

Siyaset 26.11.2019 - 13:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Belediyeler Birliği Susamlık Tesisi'nde toplandı

Burdur Belediyeler Birliği Üye Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin katılımıyla Susamlık Tesislerinde düzenlendi.   Toplantı da konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ Katı Atık ve Bertaraf Tesisimiz de ziyarette bulundum. Geçtiğimiz günlerde 22 dönüm arazimizin yarısında fazlasını Lavanta tarlasına dönüştürdük. Eski çöp alanımız Lavanta tarlasına döndü. Yaklaşık 15 bin kök lavantayı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki günlerde iklim koşullarının el verdiği ölçüde 15 bin kök lavantayı da toprakla buluşturacağız. Şu anda Katı Atık Bertaraf tesisimizde ayrıştırma ünitemizde tamamlanmak üzere 15-20 gün içerisinde üretilen evsel atıklarımız önce ayrıştırma tesisimize ulaştırılacak, geri dönüşüme kazandırılacak ne varsa organikler enerjiye dönüştürülecek, geri dönüşüme gidecek atıklar geri dönüşüme gidecek.   Hedefimiz Sıfır Atık   Hedefimiz sıfır atık olarak belirlendi ve inşallah bu yolda güzel yatırımların önünü açtık. Her geçen gün tesisimiz büyümektedir. Tıbbi atık tesisimizi de Burdur’umuza kazandırıyoruz. Bölgemizin ciddi anlamda ihtiyacı olan bu tesisi maddi getirisinden çok çevresel katkısını göz önünde bulundurarak firmaya yetki verdik. Yap-İşlet-Devret modeli ile de o tesisimizi Burdur’umuza kazandırmış olacağız. Şu konuda hepimiz gurur duyabiliriz. Türkiye’mizin ve Bölgemiz ’in en entegre katı atık bertaraf ve ayrıştırma tesisini Burdura kazandırdık. Bu tesis sadece ilimizin kent merkezimizin değil tüm ilçelerimizin ve önümüzdeki süreçte belki özel idare ile yapılacak bir protokol kapsamında 198 köyümüzün de çöpten kurtulmasını sağlayacak özel bir proje oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı 2 gündem maddesinin oylanması ile sona erdi

Burdur Belediyeler Birliği Üye Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin katılımıyla Susamlık Tesislerinde düzenlendi.

 

Toplantı da konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “ Katı Atık ve Bertaraf Tesisimiz de ziyarette bulundum. Geçtiğimiz günlerde 22 dönüm arazimizin yarısında fazlasını Lavanta tarlasına dönüştürdük. Eski çöp alanımız Lavanta tarlasına döndü. Yaklaşık 15 bin kök lavantayı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki günlerde iklim koşullarının el verdiği ölçüde 15 bin kök lavantayı da toprakla buluşturacağız. Şu anda Katı Atık Bertaraf tesisimizde ayrıştırma ünitemizde tamamlanmak üzere 15-20 gün içerisinde üretilen evsel atıklarımız önce ayrıştırma tesisimize ulaştırılacak, geri dönüşüme kazandırılacak ne varsa organikler enerjiye dönüştürülecek, geri dönüşüme gidecek atıklar geri dönüşüme gidecek.

 

Hedefimiz Sıfır Atık

 

Hedefimiz sıfır atık olarak belirlendi ve inşallah bu yolda güzel yatırımların önünü açtık. Her geçen gün tesisimiz büyümektedir. Tıbbi atık tesisimizi de Burdur’umuza kazandırıyoruz. Bölgemizin ciddi anlamda ihtiyacı olan bu tesisi maddi getirisinden çok çevresel katkısını göz önünde bulundurarak firmaya yetki verdik. Yap-İşlet-Devret modeli ile de o tesisimizi Burdur’umuza kazandırmış olacağız. Şu konuda hepimiz gurur duyabiliriz. Türkiye’mizin ve Bölgemiz ’in en entegre katı atık bertaraf ve ayrıştırma tesisini Burdura kazandırdık. Bu tesis sadece ilimizin kent merkezimizin değil tüm ilçelerimizin ve önümüzdeki süreçte belki özel idare ile yapılacak bir protokol kapsamında 198 köyümüzün de çöpten kurtulmasını sağlayacak özel bir proje oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı 2 gündem maddesinin oylanması ile sona erdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.